Szerszámgépek magyarul

Az Excel Csepel Szerszámgépgyártó Kft. a MACH-TECH 103B standján

2013. június 15., szombat, 22:09

Címkék: eszterga Excel Csepel Szerszámgépgyártó Kft. megmunkálás szerszá szerszámgép szerszámgyártás

A vevői igények szerinti CNC gépgyártást és célgépgyártást preferálja továbbra is az Excel Csepel Szerszámgépgyártó Kft., természetesen megtartva többi tevékenységét is. A legújabb fejlesztéseket a MACH-TECH kiállítás 103B pavilonjában mutatja be.

 
Az elmúlt esztendők gazdasági recessziója begyűrűzött, és ennek megfelelően szükséges az Excel Csepel Szerszámgépgyártó Kft.-nek is kialakítania hosszabb távú gazdasági elképzeléseit. A piaci helyzetre jellemző a korlátozottabb kereslet és a szigorúbb finanszírozási lehetőségek. A kis- és középvállalkozások jelentősebb része biztos megrendelések esetén ruház be új termelőeszközökbe, vagy lehetőség szerint, inkább a meglevő berendezéseit helyezi újra üzembe, újítja fel a költségek
csökkentése, kézben tarthatósága érdekében.
 
 
TMB-710 5D

Vevő, igény, partner

Az Excel Csepel Szerszámgépgyártó Kft., mint eddig is, a vevői igények szerinti gépgyártást preferálja a célgépgyártással kiegészülve, megtartva az eddigi tevékenységeket, mint a bérforgácsolás a szabad forgácsolói kapacitás terhére, gépfelújítás, szerviz és vevőszolgálati tevékenység, kereskedelmi gépek értékesítése, speciális opciók és technológiák kialakítása, kidolgozása. Az év elején az egyik partnercéggel együttműködve nagy munkaterű portál marógép (OCP-3000) gyártása, szerelése valósult meg, 3D-s felületek megmunkálására. E projekttel bővült a csepeli szerszámgépgyártás lehetősége, mivel a főméretek moduláris kialakításúak és minimális tervezési munkával lehet a vevői igényeknek megfelelő mérettartományt biztosítani.
 
OCP-3000 nagy munkaterű portál marógép
 
Célgépgyártásban, a nemzetközi tekintetben is jelentős veszprémi Jost Hungaria Bt. részére tervezett és kivitelezett speciális fúró célgép megvalósítása volt egy jellemző feladat a megrendelő szakembereivel együttműködve. Egy másik reményt keltő példa a piaci jelenlét erősítésre a külföldi partnercégünk részére kifejlesztett vasúti CNC tengelygörgőző gép megvalósítása. Pályázati támogatás felhasználásával valósult meg és került kiállításra a TMB-710 típusjelű 5 tengelyes eszterga 3D-s felületek kialakítására. A gép jellemzője a konkurens gyártókkal szemben az igen erős, merev öntvény rendszer, box vezetékek alkalmazása és egy az átlagnál nagyobb, több mint 300 Nm nyomatékkal rendelkező marófej.
 

Ultraprecíziós esztergagépek

További jó lehetőségnek ígérkezik a tavalyi év folyamán a Csepeli Szerszámgépgyár szervezésében sikeresen újraélesztett ultraprecíziós esztergagépek értékesítése. Megkeresve azokat az iparágakat, felhasználókat, ahol a felületi érdességi igény vagy a mérettartomány tűrése 1 mikronos tartományban van. Az UP – ultraprecíziós – esztergák képviselik legjobban a múlt, jelen és a jövő összekapcsolódását. Gyártásuk a 80-as évek második felében egy licencvásárlást követően indult, majd több mint 25 esztendő elteltével kezdték újragyártani a csepeli szerszámgépgyárban. A tavalyi év elején kezdődött tervezési és gyártási folyamat fejeződött be 2012 végével és szállítottak ki két egység egy külföldi megrendelő részére. Napjaink modern TMB-710 5D technológiái, mint az optikai ipar, mikroelektronika, használják ezeket a kiemelt pontosságú gépeket – például a napenergia direktben történő hasznosításához parabola tányéros síktükrös naperőmű elemeinek gyártásához kiválóan lehet felhasználni. A hidraulikus rendszereket és a DIN 3 – DIN 4 pontosságú osztályba sorolható fogaskerekeket gyártóknál a bázis köszörülések kiváltása indokolja az edzett (HRC 59-63 keménységű) alkatrészek nagy pontossággal történő megmunkálását.
 
  
UP-eszterga
 
A sikeres szerszámgépgyártás folytatásához továbbra is folyamatos műszaki fejlesztést végez az Excel Csepel Szerszámgépgyártó Kft., figyelmet fordítva a megrendelők igényeinek megfelelő megoldások megvalósítására. A nagy munkaterű összetett gépek, célgépek és nagy pontosságú gépek tervezésén, gyártásán keresztül van esély a magyarországi és külföldi piacokon jelen lenni. A kft. szerteágazó tevékenységébe beletartozik más gyártók gépeinek kereskedelmi képviselete (például a TOYODA, MITSUISEIKI, megmunkálóközpontok, YOU JI karusszelesztergák), továbbá a modernizálások, felújítások, szerviztevékenység, a meglévő forgácsoló gépeken bérmunka forgácsolás is. 
 
Pintér Ákos
 
 
H- 1211 Budapest, Varrógépgyár u. 1.
+ 36-1/278 5800 • + 36-1/425 7605
www.excel-csepel.hu
sales@excel-csepel.hu
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek