Szerszámgép és automatizálás intelligens kombinációja

Még nagyobb értékteremtés az integrált automatizálási megoldásokkal

2019. augusztus 02., péntek, 06:00

Címkék: automatizálás CLX 450 CLX 510 DMG MORI ipar 4.0 ipari robot monoBLOCK robot robotika

A DMG MORI rugalmas munkadarab-kezelési és palettarendszerekkel támogatja ügyfeleit az autonóm gyártás felé vezető úton. A szolgáltatások köre a szabványos automatizálástól kezdve az ügyfélspecifikus megoldásokon át a kulcsrakész megoldásokig terjed.

Az automatizált berendezések a digitális gyárak kulcsfontosságú elemei, ezért az ipar 4.0 szerves részének számítanak. A DMG MORI a szerszámgépgyártás digitalizációjának úttörőjeként az automatizálást a jövő stratégiai fontosságú területének tekinti. A cég automatizálási szakértelmének legújabb bizonyítékai az esztergagépek rugalmas kiszolgálására fejlesztett Robo2Go 2. generációja és a palettakezelő rendszerek széles választéka. Utóbbiak részét képezik a DMG MORI automatizációs portfóliójának, összesen 50 munkadarab- és palettakezelő megoldást kínálva. A palettakezelők kategóriájában találhatunk lineáris és forgó tárakat is, ahol a különböző munkadarab-kezelő rendszerek robot vagy portál változatban állnak rendelkezésre.

A DMG MORI saját szerszámgépeinek automatizálását a digitális gyárak kulcsfontosságú alapjának tekinti

Az integrált megközelítésnek köszönhetően a DMG MORI HEITEC a moduláris, tökéletesen összehangolt automatizálási megoldások beszállítója. A közös vállalkozás támogatja a DMG MORI-t a rugalmas automatizálási megoldások, mint például a rugalmas munkadarab-kezelés fejlesztésében és megvalósításában. A palettakezelésben elért automatizálási szakértelem pedig közvetlenül integrálásra került a DMG MORI gyáraiban. A DMG MORI gyártóüzemek és a DMG MORI HEITEC automatizálási szakértelme közötti kölcsönhatás eredményeként jön létre a felhasználó számára nyújtott testreszabott, integrált és megbízható megoldás – és mindez egyetlen forrásból. „Lényegében a moduláris gyártócellákat és rendszereket egy építőelem-koncepció alapján valósítjuk meg, amely lehetővé teszi mindenki számára a testreszabott, egyéni beállításokat” – magyarázza Kai Lenfert, aki Markus Rehmmel együtt a DMG MORI HEITEC GmbH közös ügyekért felelős igazgatója. Ez döntő tényező, különösen a kis- és középvállalkozások számára. A DMG MORI HEITEC-nél a problémák megoldása és az ezáltal elért hosszú távú értékteremtés számít.

A DMG MORI automatizálási portfóliója

A fent leírtak mellett fontos még az automatizálás sokoldalú alkalmazhatóságának bevonása a teljes gyártási folyamatba. Kai Lenfert egy egyszerű és nyilvánvaló példával szemlélteti ezt: „Egy olyan ügyfél számára, aki az emberi beavatkozás nélküli automatikus éjszakai gyártás megvalósításán dolgozik, elengedhetetlen fontosságú, hogy a szükséges alapanyagok a folyamat előtt és közben is rendelkezésre álljanak.” Minél összetettebb a feladat, a rendszer annál részletesebb tervezést igényel, de mindenekelőtt illeszkednie kell az értékteremtő folyamatba.

Integrált áttekintés digitális tervezéssel

A DMG MORI HEITEC és a DMG MORI üzemek közvetlen kölcsönhatásának köszönhetően a különböző automatizálási projektek a vevő számára személyre szabottan előre és valós időben tervezhetők és optimalizálhatók a virtuális feltérképezés segítségével. A DMG MORI HEITEC-nél úgy vélik, hogy a digitális ikrek segítségével valós viszonyokat és berendezéseket megjelenítő digitális tervezés, valamint az események analitikus előrejelezhetősége a hálózatépítés és az intelligens gyártás fontos építőkövei. Akár az egyedi alkatrészprogramok is lefuttathatók virtuálisan az ügyfelek számára, még a telepítés előtt. Ez nagy fokú befektetési biztonságot jelent a vevők számára, garantálja a gyors telepítést és üzembe helyezést a helyszínen, valamint biztosítja a páratlanul gyors indulást. Ennek köszönhetően a ciklusidők akár 80%-kal is csökkenthetők. Mindenekelőtt, a digitális tervezés virtuális eredményeiből szerzett ismeretekkel rendelkező ügyfél már a döntéshozatali fázisban képes pontosan meghatározni, hogy a rendszer hogyan befolyásolja majd a teljes folyamatláncot, és mit kell tennie a vállalatnak a rendszer és a teljes gyártási folyamat hatékony működésének biztosításához.

Előzetes robotprogramozási ismeretek nélkül is gyorsan és egyszerűen létrehozhatók a folyamatok a Robo2Go 2. generációjának segítségével

Robo2Go 2. generáció: rugalmas automatizálás, egyszerű programozás

A Robo2Go új, második generációjával a DMG MORI automatizálási portfóliójának egyik új innovációját mutatja be, többek között a jövő évi AMB-n. Az új Robo2Go a CLX sorozat esztergaközpontjain, valamint a CTX TC sorozat megmunkálóközpontjain lesz használható. A rugalmas robot automatizálása könnyen elvégezhető az új szoftver segítségével. A folyamatok közvetlenül, előre meghatározott programmodulok alapján létrehozhatók, előzetes programozási ismeretek nélkül is. Ez azt jelenti, hogy egy új alkatrész megtanítása kevesebb mint 5 percet vesz igénybe. Ez teszi a Robo2Go második generációját egy ideális és rugalmas megoldássá a kis és középsorozatú gyártás számára.

A PH 400 a DMG MORI portfóliójának új, akár 800 kg-os terheléssel ellátható tagja, tökéletes kiegészítője a forgó táraknak

PH 400: Automatizáció akár 800 kg-os terhelésig

A PH 150 palettakezelő rendszer sikere után – amelyet a DMG MORI már több mint száz alkalommal telepített – a szerszámgépgyártó az új PH 400-zal bővíti palettaautomatizálási portfólióját, ami ideális kiegészítője a már jól ismert forgó táraknak. Ez többek között azt jelenti, hogy a DMU monoBLOCK és duoBLOCK sorozat gépei már nagy palettákkal is elláthatók. A PH 400 teherbírása a 12 palettás verzió esetén 530 kg, és 800 kg a 6 vagy 8 palettára csökkentett kialakítás esetén. A maximálisan rögzíthető munkadarab 850 mm átmérőjű és 1 000 mm magasságú lehet. A PH 400 ideális automatizálási megoldás a DMU 80 P duoBLOCK és a DMU 90 P duoBLOCK szerszámgépekhez.

www.dmgmori.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek