Merev 5 tengelyes megmunkálóközpont nagy pontosságú forgácsoláshoz

Az Okuma GENOS M460V-5AX a termelékenység és a pontosság kombinációja

2019. május 01., szerda, 06:00

Címkék: forgácsolás hőtágulás megmunkálóközpont OKUMA Renishaw Smartus Zrt.

A Magyarországon a Smartus Zrt. által képviselt Okuma új GENOS M460V-5AX 5 tengelyes megmunkálóközpontja egy belépő szintű gép áráért biztosítja a legmagasabb megmunkálási minőséget. A széles körű hardver- és szoftveres megoldásokkal felvértezett gép a legmagasabb igényeket is kielégíti a precizitás és a termelékenység terén.

Az Okuma GENOS M460V-5AX egy belépő szintű 5 tengelyes megmunkálóközpont, amely a magas gyártási minőséget gazdaságos bekerülési és üzemeltetési költségekkel ötvözi. A 600 mm átmérőjű, 400 mm magas és akár 300 kg súlyú munkadarabok megmunkálására is képes CNC-gép számos alkalmazás számára ideális választás. Az új generáció 48 férőhelyes szerszámtárral rendelkezik, így a modell egyben sokoldalúan használható is. A 32 férőhelyes szerszámtár-kapacitással rendelkező korábbi modell most kivételesen akciós áron érhető el.

Maximális pontosság megfizethető áron: Okuma GENOS M460V-5AX (Forrás: Okuma)

Nagy teljesítményű orsó

A 15 000 rpm fordulatszámú orsóval felszerelt szerszámgép alkalmazások széles körében biztosít magas termelékenységet. A maximum 22 kW teljesítményű és 199 Nm nyomatékú orsó a nehezen megmunkálható anyagokat is könnyedén forgácsolja. Öt csapágyszettjét olajköd keni, ezért nem igényel karbantartást. Az orsón keresztüli hűtőfolyadékkal a főorsó hűtőfolyadék zuhany funkcióra is képes. Az orsóra vonatkozó hároméves garanciát semmiféle műszakbeosztás vagy üzemóra nem korlátozza.

Precizitásra tervezve

A szerszámgép szigorú gyártási tűréseket és nagy pontosságot biztosít. A hatékony és pontos bemérés érdekében a megmunkálóközpontot Renishaw RMP60 tapintómérővel szerelték fel. Az X, Y és Z tengelyek abszolút skálával rendelkeznek. A hardver mellett olyan intelligens megoldások fokozzák a gép pontosságát, mint többek között a rezgéscsillapításra szolgáló Machining Navi vagy a geometriai hibák kompenzálását végző 5-Axis Auto Tuning rendszer. A precizitás növelését célzó rendszereknek köszönhetően a GENOS M460V-5AX 2 µm pozicionálási pontosságot ér el az X, Y és Z tengelyek mentén.

A képen látható tortaformákhoz hasonló komplex geometriák egyetlen befogással munkálhatók meg a GENOS M460V-5AX géppel (Forrás: Okuma)

Maximális merevség

A GENOS M460V-5AX fejlesztése során a tervezők a maximális pontosságot, a stabilitást és a megbízhatóságot helyezték előtérbe. Az öntöttvas duplaoszlopos gépágy a kategória legmerevebb és legstabilabb gépágyának számít. 8 300 kg összsúlya rendkívül stabil alapot teremt a precíz megmunkáláshoz. A gépágy világszerte több mint 10 000 üzembe helyezett szerszámgépben bizonyítja megbízhatóságát. A kétoldali megtámasztású NC-asztal is kiemelkedően merevnek számít a gép által képviselt kategóriában.

Termikus stabilitás

A legnagyobb pontosság elérése érdekében a megmunkálóközpontot az Okuma Thermo-Friendly koncepciójával szerelték fel. A koncepció szimmetrikus, dobozszerkezetes, duplaoszlopos, öntöttvas gépkonstrukciót feltételez. A hűtőközeg és a forró forgácsok negatív hatásának kiküszöbölése érdekében a gép hőpajzs kialakítású. A gép öt hőszenzora, valamint az orsóba beépített három érzékelő folyamatosan méri a hőmérséklet változását, lehetővé téve a hőtágulás aktív kompenzálását.

www.okuma.eu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek