XLASE néven érhetők el a jövőben a HSG lézervágó gépek Európában

Új lézervágó márkanevet ismerhetett meg a nagyközönség az EuroBLECH 2018 kiállításon

2019. február 21., csütörtök, 06:00

Címkék: EuroBLECH 2018 HSG lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia Signdepot Xlase

Az ipari fiber lézervágó gyártásra specializálódott HSG hatalmas fejlődést mutatott be az elmúlt öt évben, így gépeladásban éves szinten elérte az 1 000 darabos határt is. A térhódításhoz hazánk is hozzájárult, hiszen 10 európai ország után 2016-ben a Signdepot Europe Kft. által Magyarországon is megkezdődött a HSG lézervágó gépek értékesítése. A HSG hazai referenciáit mára a sík lézervágók mellett automata csőlézerek és kombinált sík/cső lézervágók is gazdagítják. A megfizethető árú lézerrendszerek mostantól Xlase® néven lesznek elérhetők Európában.

A növekedés motorja

A kínai ipar 4.0 koncepciónak is felfogható „Made is China 2025” program célkitűzése egyértelműen az, hogy a kínai gyáripar és gépgyártás ne csak nagy, hanem erős is legyen. Ennek jegyében például Jiangsu tartomány kormánya 2017 decemberében döntött az 5D Smart Valley létrehozásáról 2,5 Mrd jüan (~100 milliárd forint) beruházással. A projekt célja 5 000 darab i5 intelligens szerszámgép üzembe helyezése, amelyek a régió high-tech gyártókapacitásának zászlóshajói lesznek. A projektet három éven belül tervezik megvalósítani, aminek végén az intelligens völgy éves termelési kapacitása mintegy 1 Mrd jüant tesz majd ki. Egyetlen régióról beszélünk a Középső birodalmon belül – a léptékek tehát magyar szemmel szinte felfoghatatlanok.

Új lézervágó márka Európában

A technológiai térhódítás eredményeképpen Európában is megjelentek a minőségi kínai szerszámgépek. A kínai HSG Xlase® márkáját az októberi EuroBLECH 2018 szakkiállításon mutatták be. A rendezvényen Thorsten Frauenpreiss, a hamburgi székhelyű Xlase GmbH ügyvezető igazgatója kihangsúlyozta, hogy a gépek magas technológiai és alacsony árszintje új piaci szegmensek megnyitására is alkalmas lehet. Az igényes európai piacon a műszaki színvonal, a szolgáltatások minősége, a szervizháttér és a munkavédelmi biztonság egyértelműen javul az európai leányvállalat létrejöttével.

EU-igényekre fejlesztve: Xlase®

Az Xlase® márkavonal kifejezetten a nyugat-európai igényekre fókuszálva tovább növelte a HSG gépek alapfelszereltségét. A magas szintű műszaki tartalom mellett az új gépek TÜV-Rheinland tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Fontos, hogy a tulajdonosi háttér és a gyártás változatlanul a HSG vállalatnál marad. A már ismert HSG márka így továbbra is elérhető lesz a világ számos táján változatlan minőségben és magas műszaki színvonallal, de Európán belül mostantól Xlase® néven kerül forgalmazásra. Az átállás nem egyik pillanatról a másikra megy végbe, a mintegy féléves bevezetési időszak alatt még találkozhatunk a HSG névvel a különböző kommunikációs csatornákon, és a tucatnyi európai képviselet sem napra pontosan ugyanakkor valósítja meg az átállást.

Technológiai innovációk az új névhez

Az EuroBLECH kiállításon bemutatott XCon X vezérlőrendszert modern és intuitív felhasználói felület jellemzi, amely minden fiber lézeres vágórendszerhez használható, és megfelel a legfrissebb interfészszabványoknak. Az új KLINGE lézervágó fejet teljes egészében házon belül fejlesztették ki, ami a lehető legjobb kompatibilitást garantálja a géppel. A KLINGE vágófej 8 kW teljesítményig érhető el, de a gyártó az új fejlesztés mellett továbbra is elérhetővé teszi a német Precitec lézerfejeket is.

Hannoverben mutatkozott be az újonnan kifejlesztett XCut G3015X lézeres vágórendszer is, melynek elődje, a G3015A modell a vállalat legsikeresebb géptípusának bizonyult. Az új G3015X minden bizonnyal a cég legnépszerűbb megoldása lesz a 3 000 × 1 500 mm-es lemezek lézeres vágásában. A gépet tökéletesen zárt burkolat, 140 m/percre növelt sebesség, 1,2 G gyorsulás, hatékonyabb elszívás és továbbfejlesztett vezérlőszoftver jellemzi. Opcionálisan választható a KLINGE vágófej és az XCon X vezérlőrendszer is. Az Xlase XCut G3015X az európai vásárlók számára 2019 közepétől válik elérhetővé.

Magasabb színvonal változatlan árakon

Az új Xlase® berendezések magasabb szintű alapfelszereltséggel rendelkeznek, de az ár változatlan maradt, vagy nagyon csekély mértékben emelkedett. A HSG (Xlase) árelőnye így megmaradt, miközben már nemcsak minőségben, hanem felszereltségben, munkavédelmi megfelelőségben és üzleti vonalon is egyre jobban elmosódnak a különbségek a piacvezető márkákhoz viszonyítva.

Szabó Zsombor

www.xlase.hu

 


Jó hír a fémmegmunkálásban tevékenykedő vállalkozások számára, hogy a VDW (Német Szerszámgépgyártók Szövetsége) legújabb előrejelzése szerint a globális szerszámgéppiac 2019-ben is töretlenül bővül: 3,6 százalékkal 77,7 Mrd euróra. Minden harmadik szerszámgép Kínában kerül értékesítésre, és kevésbé ismert tény, hogy az ázsiai óriás a szerszámgépek gyártásában is mintegy 25%-os szeletet hasított ki magának.

Kína szerszámgéppiacának várhatóan 2019-ben is a nyugati gyártók által „nem releváns piacnak” hívott, a hazai piacra gyártott szegmens teszi majd ki a többségét (a 25 Mrd euróból 14,6-ot), de ebből következik, hogy a 10,4 Mrd eurós „releváns piac” is nagyobb önmagában, mint a világranglista 2. helyén álló USA 8,5 Mrd eurós szerszámgéppiaca. A minőségi gyártás volumene ráadásul igen erőteljesen növekszik: a 2016-os becsült 7,1 Mrd eurós szintről 3 év alatt ugrott fel a már említett 10,4 Mrd euróra.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek