wire 2016 és Tube 2016 szakvásárok Düsseldorfban

Két ágazat már biztosan derűlátóan várja az idei évet

2016. január 17., vasárnap, 15:12

Címkék: autóipar csőipar düsseldorf energetika huzal kábel messe düsseldorf távközlés Tube 2016 wire 2016

A két ágazat 2016. április 4-8. között a wire Nemzetközi Huzal- és Kábelipari Szakvásáron és a Tube Nemzetközi Csőipari Szakvásáron immáron tizenötödik alkalommal vonultatja fel közösen technológiai újdonságait a Düsseldorfi Vásárvárosban. Egyetlen belépővel egyidejűleg mindkét szakvásár látogatható.

Friedrich-Georg Kehrer, a Messe Düsseldorf globális fém- és áramlástechnikai szakvásári igazgatójának elmondása szerint a világpiaci konjunktúra – az euró-övezet bizonytalansági tényezői és az ukrán válság ellenére – összességében kedvezőnek mondható. Az egybevágó előrejelzések alapján a világgazdaság 2016-ban 2-3 százalékos ütemben bővül.

Az Európai Unióban 2014-ben közel 9 százalékkal 13 millió tonnára bővült a csőgyártás, tehát ismét talpra állt a gyengébb 2013-as év után. Kínában a termelés egyenesen 10 százalékkal, összesen 87 millió tonnára nőtt. 2015-ben bár kisebb mértékben, de emelkedő gyártási volumennel számolhatunk. A hagyományos módszerekkel ki nem termelhető kőolaj- és földgázkészletek kőzetrepesztéses kiaknázása – például az Egyesült Államokban – az elmúlt évek során jó üzletet biztosított az acélcsövek gyártóinak. Azt azonban még nem lehet megítélni, hogy mi lesz a sorsa a palagáz-kitermelésnek például Németországban. Az új kapacitások átadásával tovább növekszik a tengeri szélerőművek jelentősége. Az erőmű-beruházások terén töretlennek bizonyul az ázsiai kereslet. A küszöbországokban az acélcsövek iránti kereslet az infrastruktúra-fejlesztés és az emelkedő energiaigény miatt vélhetően a jövőben is stabil marad.

2014-ben a huzal- és kábelipar termelése is növekedni tudott, ami mindenekelőtt a Kínában és az Egyesült Államokban rohamosan bővülő autóiparnak köszönhető. A huzal- és kábeliparban az energetika is megbízható megrendelőnek bizonyult, de a távközlés is figyelemre méltó szektor. Más, feltörekvő gazdasággal rendelkező országok, mint például Brazília és India is kiemelt jelentőségű marad, bár újra és újra tapasztalható visszaesés.

wire 2016 – kiemelt kínálati csoportok 2016-ban

A wire 2016 látogatói a legújabb ismeretekkel gazdagodhatnak a huzalgyártás és -feldolgozás világából. Itt mutatják be a technológiai eszközök és a segédanyagok legújabb fejlesztéseit. A wire kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy tájékozódjanak az alapanyagokról, a különleges huzalokról és kábelekről, valamint a mérés-, vezérlés- és szabályozástechnikáról, de felvonultatja a rácshegesztő gépek, valamint a különböző szakterületek újdonságait is. A kiállítás idén nagy hangsúlyt fektet az ipar 4.0 és a smart factory koncepciókhoz kapcsolódó fejlesztések (vezérlések, adatgyűjtő- és elemző szoftverek, stb.) bemutatására is, hiszen mechanikai téren már nem várhatók nagy áttörések.

Számos iparágban tekintik fontos lehetőségnek a wire szakvásárt, hogy átfogóan tájékozódjanak a legújabb fejlesztésekről. Ezek közé tartozik természetesen mindenekelőtt a huzal- és kábelipar. A wire ezen kívül kihagyhatatlan az autóipari, vas-, acél- és színesfém-ipari, elektrotechnikai, elektronikai, építőipari, vegyipari, mérés-, vezérlés- és szabályozástechnikai ipar, valamint a kereskedelem, a kisipar és a szolgáltatások szakembereinek.

A wire szakvásár a jelenlegi foglalások alapján több mint 57 000 négyzetméternyi nettó kiállítási területen mutatja be a huzalgyártó és -megmunkáló gépeket, szerszámokat, technológiai segédanyagokat, valamint az alapanyagokat, különleges huzalokat és kábeleket. Ezen kívül a mérés-, vezérlés- és szabályozástechnika, a vizsgálati technológia és a különleges szakterületek innovációit is felvonultatja.

A Nemzetközi Huzal- és Kábelipari Szakvásár a Düsseldorfi Vásárváros 9-estől 12-esig terjedő, valamint 16-os és 17-es vásárcsarnokát foglalja el a huzal-, kábel- és üvegszál-gyártó gépek, a huzal- és kábeltermékek, valamint a kereskedelem területeivel. Az alakítástechnika innovációit a 15-ös vásárcsarnokban mutatják be, a 16-os csarnok a rácshegesztő gépeket és a rugógyártási technológiákat ismerteti.

Eddig 48 országból mintegy 1 000 kiállító jelentkezett, zömében Olaszországból, Belgiumból, Francia- és Spanyolországból, Ausztriából, Hollandiából, Svájcból, Törökországból, Nagy-Britanniából, Svédországból és Németországból. A tengerentúlról, mindenekelőtt az Amerikai Egyesült Államokból, Dél-Koreából, Tajvanról, Indiából, Japánból és Kínából is számos kiállító jelentkezett. 2014-ben erős nemzetközi részvétel jellemezte a több mint 38 000 fős látogatói sereget is. A 66 százalékban Németországon kívülről érkező vendégek is a szakvásár nemzetközi jelentőségét bizonyítják. A legtöbb külföldi látogató Indiából, Olaszországból és az Egyesült Államokból érkezett.

Magyarországot három kiállító, a Bogdány Petrol Kft. (20 m2), a Moltech AH Kft. (20 m2) és az Uniriv Kft. (20 m2) képviseli majd.

Főbb tudnivalók a wire 2016 Nemzetközi Huzal- és Kábelipari Szakvásárról

Főbb kínálati csoportok

 • huzalgyártó és -feldolgozó gépek
 • technológiai szerszámok és segédanyagok
 • alapanyagok, különleges huzalok és kábelek
 • mérés-, szabályozás- és vezérléstechnika
 • vizsgálati technológia
 • különleges szakterületek

Vásárterület:  a Düsseldorfi Vásárváros 9-estől 12-esig és 15-östől 17-esig terjedő csarnokai              

Nyitvatartás: 2016. április 4-től 7-ig naponta 9.00 és 18.00 óra között,

                    2016. április 8-án 9.00 és 16 óra 30 között     

Belépti díjak:

 • napi belépő:                             55,00 euró
 • napi belépő online elővételben:  38,00 euró
 • bérlet:                                      96,00 euró
 • bérlet online elővételben            78,00 euró                          

Katalógus

 • ára:                                          30,00 euró
 • wire & Tube katalógusok együtt  55,00 euró
 • A katalógus előzetesen megrendelhető:

Neureuter Fair Media

Westendstraße 1

D - 45143 Essen

tel.: +49 201 / 36547 305

fax: +49 201 /36547 325

rogmann@neureuter.de

Honlap: www.wire.de

Tube 2016 – főbb kínálati csoportok

A csőgyártás eddigi termelési csúcsát a 2014-es év jelentette 165 millió tonnával, ami 8 százalékkal haladta meg az azt megelőző évi értéket. A nagyméretű csövek piacán mindazonáltal túltermelés jelentkezett.

A Tube Nemzetközi Csőipari Szakvásár az eddigi jelentkezések alapján több mint 48 000 négyzetméter nettó kiállítási területen mutatja be a csőpiac teljes skáláját a csőgyártástól a megmunkáláson át a feldolgozásig és kereskedelemig. A bemutatott kínálat az alapanyagoktól, csövektől és karmantyúktól a csőgyártó gépeken át technológiai eszközökig, a segédeszközöktől a mérés-, vezérlés- és szabályozástechnikáig terjed. A fémcsövek alapanyagául szolgáló lemezek miatt a Tube időközben kissé a lemezmegmunkáló technológiák szakvásárává is avanzsált. A kínálatot a csővezetékek és az OCTG technológia, a profilok és gépek, valamint a PTF Műanyagcső Fórum egészíti ki.

Eddig 44 országból 883 kiállító jelentkezett. A legtöbb kiállítót adó országok közé tartozik a Tube esetében is Olaszország, Nagy-Britannia, Ausztria, Svájc, Lengyel-, Spanyol- és Törökország, valamint Németország. A legtöbb tengerentúli kiállító az Amerikai Egyesült Államokból, Indiából, Dél-Koreából és Kínából érkezik. Két évvel ezelőtt meggyőző volt a közel 34 000 látogató körében mért 56 százalékos nemzetközi részvételi arány. A legtöbb külföldi látogató Hollandiából, Olasz- és Franciaországból, valamint az Egyesült Államokból érkezett.

A csőipar elsőszámú szakvásárán a csőtartozékok kínálati csoportja a Düsseldorfi Vásárváros 1-es és 2-es csarnokát, a csőkereskedelem és a csőgyártás a szomszédos 2-es, 3-as, 4-es, 7.0-ás és 7.1-es csarnokát foglalja el. A Kínai pavilont ismét a 2-es csarnokban rendezik be. A kiállítók részvételét a kínai állam támogatja, a távol-keleti óriás gazdaságát övező bizonytalanságok miatt azonban a várható látogatói szám még bizonytalan. Dr. Kurt G. Eder, a Huzal- és kábelipari Kiállítók Nemzetközi Egyesületének alelnöke ezt a „ha Isten is úgy akarja” kifejezéssel jellemezte.

Az alakítástechnika az 5-ös csarnokban mutatkozik be, a szomszédos 6-os és 7a csarnokban pedig a csőmegmunkáló gépeket találjuk. A gépek és berendezések kínálata is a 7a csarnokban kap helyet, az 1-estől 7.0-ig terjedő csarnokokban pedig a legkülönbözőbb alkalmazások számára megfelelő profilok találhatók. A PTF Műanyagcső Fórumot a 7.1-es csarnokban rendezik be.

A Tube főbb kínálati csoportjai közé tartoznak a csőanyagok, a csövek és tartozékaik. Ezen kívül bemutatkoznak a csőgyártó gépek és eszközök, valamint a segédeszközök is, a mérés-, vezérlés- és szabályozástechnikával kiegészítve. Ezen kívül a profilok és gépek, valamint a csővezetéki és OCTG technológia újdonságait is felvonultatják. A PTF fórum (Plastic Tube Forum) ismét a csövek és alapanyagok kereskedőinek és gyártóinak, valamint felhasználóinak találkozóhelye lesz – előtérbe helyezve a műanyag csöveket és azok alkalmazási lehetőségeit.

Számos iparág szakemberei keresik fel 2016-ban is a Tube szakvásárt. Természetesen „kihagyhatatlan” a csőipar szereplőinek, de az újdonságokat az autóipar, a vegyipar, az épületgépészet, a kőolaj-, földgáz- és vízszolgáltatás, a vas-, acél- és színesfémipar, az építőipar, valamint az elektrotechnikai és elektronikai ipar képviselői sem hagyják ki. Szintén nagy számban várhatók a kereskedelem, a kisipar és a szolgáltatók képviselői is.

Magyarországról az ISD Dunaferr Kft. (100 m2) standjára látogathatunk majd el a Tube szakkiállításon.

Főbb tudnivalók a Tube 2016 Nemzetközi Csőipari Szakvásárról

Szakmai védnök: ITA – Nemzetközi Csőipari Szövetség, Németország

Főbb kínálati csoportok

 • csőanyagok
 • csövek és tartozékok
 • csőgyártó gépek
 • használt gépek
 • technológiai szerszámok és segédeszközök
 • mérés-, vezérlés- és szabályozástechnika, vizsgálati technika
 • különleges szakterületek
 • csőkereskedelem
 • csővezetéki és OCTG technológia
 • profilok és gépek
 • PTF Műanyagcsövek Fóruma

Vásárterület:  a Düsseldorfi Vásárváros 1-estől 7- esig terjedő, valamint 7a vásárcsarnoka                 

Nyitvatartás:

 • 2016. április 4-től 7-ig naponta 9.00 és 18.00 óra között
 • 2016. április 8-án 9.00 és 16 óra 30 között     

Belépti díjak:

 • napi belépő:                             55,00 euró
 • napi belépő online elővételben:  38,00 euró
 • bérlet:                                      96,00 euró
 • bérlet online elővételben            78,00 euró                          

Katalógus

 • ára:                                         30,00 euró
 • wire & Tube katalógusok együtt 55,00 euró
 • A katalógus előzetesen megrendelhető:

Neureuter Fair Media

Westendstraße 1

D - 45143 Essen

tel.: +49 201 / 36547 305

fax: +49 201 /36547 325

rogmann@neureuter.de

Honlap: www.Tube.de

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft, Máté Szilvia

tel.: 1/346-0273, 20/977-9953

e-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu


Fémipari portál

A wire & Tube szakvásárra a Messe Düsseldorf vásártársaság egy új szolgáltatást kínál, ami nem más, mint a „Metsearch“. A fémmegmunkáló ipar portálja minden látogató számára www.metsearch.net címen érhető el.  A folyamatosan naprakész Metsearch egy nemzetközi iparági portál német és angol nyelven, amely a fémfeldolgozó iparágak teljes piacát lefedi.

A szolgáltatások körébe tartozik egy termék- és vállalati adatbázis, valamint a vállalati hírrovat és háttérinformációk. A rendszeresen változó kiemelt témák miatt mindig izgalmas olvasmányt kínál a honlap, amelynek használata a gyorskereső révén rendkívül felhasználóbarát.

A kínálatot a GIFA öntészeti, METEC fémkohászati, NEWCAST öntvény-, THERMPROCESS hőtechnológiai, VALVE WORLD EXPO ipari csőszerelvény-, TUBE csőipari, valamint wire huzal- és kábelipari szakvásárok iparágaihoz kapcsolódó ágazati és vállalati hírrovat, valamint a kapcsolódó háttérinformációk teszik teljessé.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek