Világhírű holland mesterek az EuroBLECH kiállításon

Meghökkentően új kiállítási koncepció fogadta a Dynobend-standra ellátogatókat: a minőségi hajlítórendszerek széles kínálata ezúttal a gépek jelenléte nélkül, csak modern IT-eszközökkel volt megismerhető

2019. január 09., szerda, 06:00

Címkék: autóipar bútoripar cső csőhajlító csőipar építőipar EPL-Tech Kft. EuroBLECH EuroBLECH 2018 fűtéstechnika hűtéstechnika profilsín

Rendkívül újszerű megjelenési formát választott a cső- és profilhajlítás terén csaknem 30 év tapasztalattal bíró holland Dynobend B. V. azzal, hogy a gépipari szakkiállítások eddigi sablonjaival szakítva nem állított ki egyetlen gépet sem amúgy tekintélyes méretű standján, hanem a modern technika lehetőségeivel élve vezette be a látogatókat a cső- és profilhajlítás legújabb vívmányaiba.

A stand falain végig a cső- és profilhajlítást napi rendszerességgel alkalmazó iparágakra – fűtés- és hűtéstechnika, autóipar, bútoripar és belsőépítészet, szállítóeszközök gyártása, valamint az építőipar – jellemző késztermékek sorakoztak. A stand középpontjában a látogatók 3D animációban tekinthették végig, hogy milyen versenyelőny szerezhető a Dynobend csúcsmodern cső- és profilhajlító gépeivel.

A standon járva azonnal szemet szúrt a gépek dizájnjának és típusneveinek gyökeres átalakulása. Az új köntösbe öltöztetett high-tech gépek az aranybarna/fekete színkombinációt maguk mögött hagyva idén már a sokkal figyelemfelkeltőbb fehér/piros/ezüst látványvilágban pompáznak. A gépek 2018-tól kezdve híres németalföldi és holland művészek, tudósok, államférfiak nevét viselik, a gépek lényegét adó technológiai tartalmak és funkciók azonban változatlanok maradtak.

„Magyarországon eleve kevés cég foglalkozik cső- és profilhajlítással, ezen belül pedig meglehetősen szórt a technológiai fejlettség, magyarul kevés high-tech gép található az országban – mondta dr. Illyés Péter, a Dynobend gépeket képviselő EPL-Tech Kft. ügyvezető igazgatója. – Ezzel együtt több magyar cég is ellátogatott a standra, és meglátásom szerint mind az új dizájn, mind a műszaki tartalom elnyerte a tetszésüket.”

A Rembrandt névre keresztelt, teljesen szervóvezérelt gépmodellek félkész termékek, például csövek és zártszelvények húzó hajlítására alkalmasak. Az egyedi kialakítás rendkívüli szabadságot biztosít a hajlítófej körül; a görgőkkel történő kombináció egy lépésben teszi lehetővé a húzó és a szabad hajlítás végrehajtását. „A sorozat multirádiuszos Rembrandt MR verziója ideális megoldás olyan alkalmazások számára, ahol a csövek különböző átmérőben és sugárban történő hajlítása egyetlen munkafolyamatban megy végbe” – jelentette ki Bas Koppelman, a Dynobend B. V. értékesítési és marketingvezetője.

A Lely C/V profilhajlító gépet kimondottan aszimmetrikus és szimmetrikus profilok hajlítására fejlesztették ki. Az egy síkban hajlított termékekre ennélfogva rendkívül nagy geometriai pontosság jellemző. A szervóvezérelt Erasmus hidraulikus hajlítógépet ezzel szemben zártszelvények és csövek és profilok tüskés hajlítására tervezték. A termékcsalád negyedik sorozatának számító Thorbecke formahajlító gép szabadalmaztatott, 3D vezérelt görgőkoncepciója teljesen egyedi szabad formák létrehozását teszi lehetővé.

„A közelmúltban bemutatott Dynobend FreeFormManager szoftver lehetővé teszi 3D szabad formák egy automatizált algoritmuson keresztüli letöltését, hajlítását és korrekcióját még a legkomplexebb szabad formájú szerkezetek esetében is” – magyarázta Bas Koppelman.

A kiállítási standon fizikai valójában is helyet kapott néhány különleges hajlítószerszám, amelyek közül a bend-in-bend, vagyis „hajlítás a hajlításban” koncepció szerint tervezett és épített szerszám nyerte el a legtöbb látogató figyelmét. A szerszámon belül több csatornát is kialakítottak, így ha a tervezett formában a hajlítások közötti távolság megakadályozza több szerszám vagy többszöri befogás alkalmazását, a bend-in-bend szerszámok belsejében futó csatornákkal a forma kialakítása még mindig biztonságosan végrehajtható.

www.dynobend.com

Magyarországi képviselet:

EPL-TECH Kft.

8000 Székesfehérvár, Basa utca 4.

www.epl.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek