Vágjon bele!

Minőségi lemezmegmunkáló berendezések a Dener Makinától

2017. május 09., kedd, 06:00

Címkék: Dener Makina Ipar Napjai 2017 kiállítás lemezmegmunkálás lemezolló lemezvágás Mach-Tech 2017 Sheet Metál Technológia Kft.

Kevésbé ismert tény, hogy a török szerszámgépgyártás megszületését és fejlődését a 60-as évek végétől magyar konstruktőrök is segítették. A ma már nyolcvanmillió lakosú, rohamléptekkel fejlődő Törökországban mára beértek az elmúlt fél évszázad technológiai és kereskedelmi erőfeszítései: a török szerszámgépgyártók globális játékossá váltak. Az országban gyártott lemezmegmunkáló berendezések jó ideje hazánkban is elérhetők.

Az 1974-ben alapított Dener gyár mára a világ egyik legjelentősebb lemezmegmunkáló gépgyártójává vált. A 20 000 négyzetméternyi, fedett gyártóüzemben a gyártás a legkorszerűbb technológiai folyamatok alkalmazásával történik. A 16 alapváltozatban gyártott hidraulikus lemezollók max. 12 100 mm vágóhosszig és 20 mm lemezvastagságig készülnek. A Dener lemezollók jellemzője a robosztus felépítés, az alacsony üzemeltetési költség, valamint a megbízhatóság. A kivételesen jó vágásminőséget olaszországi gyártású felső és alsó kések, valamint az asztal és a medve merevítésekkel ellátott, egybehegesztett, monoblokk acélszerkezete biztosítják. A kis vágási szögnek köszönhetően a csavarodás mértéke még keskeny lemezek vágása esetén is minimális.

A hagyományos – kétoldalas pengével rendelkező – gépekkel ellentétben a Dener-AS Guillotine típusú hidraulikus CNC lemezollókba 200 mm-enként egy lineáris vezetőrendszert integráltak, amely precízen tartja a helyén a pengét. A gyártó új fejlesztésének számító Blade Pads Sytem állítható betétei gondoskodnak a pozicionálás pontosságáról. A pontos és sima mozgás hozzájárul a vágás egyenességének és megbízhatóságának kialakulásához.

Előnyök:

  • Nincs terhelés a vágókésen, így a kopás minimális.
  • Nincs kopás a henger és a mozgó kés között.
  • A szimmetrikus terhelés nem igényel időszakos helyreállítási feladatokat, így csökken a karbantartási igény

A gép alaptartozéka az ESA 530 CNC vezérlő, a Blade Pads Sytem szorító és stabilizáló betétei, a görgős saroktámasztó karokkal felszerelt asztal, a motorizált hátsó szerszámfél fékezett golyósorsóval, a lábpedál vezérlés és a benyúlás elleni védelem. A lemezolló teljesen egyéni igényeknek megfelelő kialakításához opciók széles választéka érhető el: például pneumatikus lemeztartó egység vékony lemezekhez, kétféle vezérlő, többféle ütközőmozgatási hossz, típus és sebesség, stb.

Mivel a felső elhelyezésű  hengerek miatt az oldalfalak közti tér teljesen felszabadul, a géphez könnyen csatlakoztatható lemezadagoló és rakásoló, így a lemezolló automatikus vágóközpont kialakítására is alkalmas.

Találkozzunk 2017. május 9-12. között az Ipar Napjai szakkiállításon, az A pavilon 107/D standján!

Magyarországi forgalmazó:

Sheet Metal Technológia Kft.

Iroda: 8300 Tapolca, Nagyköz u. 7. II. 7.

Telephely: 8300 Tapolca, Ipar utca 1954/5 hrsz.

Tel.: +36/30/325-3428

Fax: +36/87/687-290

www.smtech.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek