Új lehetőségek hat méteren

Nagy méretű fémlemezek termelékeny lézeres vágása

2017. május 16., kedd, 06:00

Címkék: fiber lézer lemezalakítás lemezmegmunkálás lemezvágás lézer lézeres vágás lézertechnológia Trumpf

A TruLaser 3060 fiber túlméretes táblák megmunkálását teszi lehetővé 6×2,5 méteres területen – többszörös táblabehelyezés is lehetséges, akár négy közepes táblaméretű lemez is felrakható – az új vágási csomag, a Highspeed növeli a vágási sebességet.

Hat méter: ez a hossza egy kis furgonnak. Vagy egy felnőtt aligátornak. Vagy annak a lemeznek, amit a TruLaser 3060 fiber vágni tud. Az új túlméretes géppel a TRUMPF a 3000-es sorozatának egy 6×2,5 méteres gépét fejlesztette ki. Ez azt jelenti, hogy a TruLaser 3060 fiber gépen több megbízást tud teljesíteni különösen nagy munkadarabok esetén is. Alternatívaként lehetséges a nagy munkatér kihasználása úgy, hogy akár 4 közepes méretű lemeztáblát is egymás után automatikusan megmunkálhat – önállóan, akkor is, ha különbözőek a lemezvastagságok és anyagok.

A TruLaser 3060 fiber új dimenziókat nyit. Köszönhetően innovatív vágási folyamatainak, kiváló minőségű vágási eredményekre képes

Egy túlméretes gépnek különösen erősnek is kell lennie vastag szerkezeti acél vágásában, mert a túlméretes lemezek leginkább vastaglemezek – és gyakran alacsonyabb minőséget képviselnek. A gépek TruDisk koronglézerrel vannak felszerelve, amik 3-6 kilowatt teljesítményűek, melyekkel akár 25 milliméter vastag lemezt is lehet vágni. Vágási problémák esetén, aminek oka a rossz anyagminőség, a kezelő az AdjustLine funkcióval egyszerűen és gyorsan alternatív vágási paramétereket tud választani. Ez csökkenti a selejtet és az anyagköltséget. A vágási él minőségét és a vastag munkadarabok egyszerű elvételét a BrightLine fiber funkció biztosítja.

Elképesztően keskeny munkadarabokat is képes vágni vastag lemezbe, magas folyamatbiztonsággal és szűk táblakiosztás mellett: ez a CoolLine-nal lehetséges. A munkadarab célzott hűtése a vágási folyamat alatt lehetővé teszi az új geometriákat és a folyamatbiztonságot. A megmunkálás alatt a vágófej speciális dűznik segítségével célzott vízködöt szór körbe a lézersugár körül a munkadarabra. Az elgőzölgési energia úgy hat, hogy a hőmérséklet a vágási folyamat során közel állandó marad.

Az automatikus többtáblás megmunkálás – különböző anyagokkal és vastagságokban is –kiemelkedő tulajdonsága a TruLaser 3060 fiber típusú gépnek

Hogy ne csak biztosan, de valóban gyorsan is vágjon, kifejlesztettük a Highspeed vágási folyamatokat. Ez rekordokat dönt a nitrogénnel történő vágás területén a szilárdtest lézerrel. A táblaáttörés közepes és vastag lemezeknél szerkezeti acél és nemesacél esetében közel duplájára nő. Az előtolási sebesség szintén nő, akár 100 százalékkal is. A magas tempó nem jelent egyértelműen minőségi veszteséget – a Highspeed vágási folyamattal megelőzhető az éles élű kontúrok esetében kialakuló sorjaképződés. Alapja a levédett dűznidizájn.

A TruLaser 3060 fiber további funkciókat is kínál, amelyek az ipar 4.0 alkalmazásaira már készen állnak: fel van szerelve az új adatinterfésszel, a CentralLinkkel, ami a gép termelésének státuszinformációit bocsátja rendelkezésre. Ezzel használhatók webapplikációk, platformok, mint az AXOOM és az OPC UA kommunikációs protokollhoz a helyi rendszerek is könnyen beköthetők – könnyed bekapcsolódásként a Smart Factoryba.

A munkadarab utángyártása a maradéklemezen egyszerűen és intuitívan elvégezhető

A DotMatrix Code funkcióval gyors és folyamatbiztos munkadarab-jelölés lehetséges. Pár másodperc alatt a síkágyas lézervágógép felépít egy pontokból álló 2D-kódot (DataMatrix) a lemez felületére, amelynek tartalmát a programozás során adják meg. A kód információkat tartalmaz az alkatrész gyártási folyamatláncához, például a következő hajlítóprogram nevét. A gyártás közbeni folyamatok jelentősen leegyszerűsödnek, nincs szükség kísérőpapírokra.

Hogy egyes munkadarabokat gyorsan és hatékonyan után lehessen gyártani, és a maradéktáblákat ki lehessen használni, a TruLaser 3060 fiberen rendelkezésre áll a Drop&Cut funkció. Egy beépített kamera élő képet mutat a gép munkateréről a kezelői felületen. Egy egérkattintással vagy ujjérintéssel a kívánt munkadarab-geometriát tetszőleges helyzetben és helyre a (maradék)táblára lehet vetíteni. A gyártás ezután minden további nélkül elkezdhető. Az alkatrész élő képes virtuális leképezése az utángyártást gyorsabbá és biztosabbá teszi – ez az ún. „Augmented Reality” legészszerűbb formája.

www.hu.trumpf.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek