Új gép, új dizájn, kibővült lehetőségek

A piacon jól vizsgázott és Red Dot díjat is nyert Rotary Brush gép után új sorjázógépet fejlesztett ki a Timesavers az RB technológiára alapozva

2018. február 01., csütörtök, 06:00

Címkék: Blechexpo csiszolás EPL-Tech Kft. sorjátlanítás sorjázógép Timesavers

A 32 RB sorozatszámú kompakt sorjázó- és éllekerekítő gép a kedvező árat az egyedi Rotary Brush technológiával kombinálja. Az 1 050 mm széles munkaterületű gépben az eddig megszokott nyolc kefét mindössze néggyel helyettesítették oly módon, hogy a megbízható sorjázás és az egyenletes éllekerekítés továbbra is garantált.

Mindezt a most bevezetett éllekerekítéshez, sorjázáshoz, szálcsiszoláshoz és számos anyag finiseléséhez használt új Rotary Brush technológia tette lehetővé. A modellhez több innovatív kiegészítő rendszer érhető el, így a gép rendkívül sokoldalúan alkalmazható a fémiparban. A géphez integrált felhasználóbarát, előprogramozható Siemens HMI interfész révén a működtetés módfelett egyszerű. Az új modell külalakjában meglehetősen hasonlóságot mutat a Red Dot díjnyertes 42 RB sorozat dizájnjával.

A gépek széles palettája pontosan illeszthető a kívánt feladathoz

A Blechexpo kiállításon természetesen a kategóriában vezető szerepet játszó, 1 350 mm széles munkaterű, 42 RB sorozatú WWRBW modell is megtekinthető volt. A „nagytestvér” évek óta nyújt megoldást prémium minőségű sorjázásra, finiselésre, salakanyagok, valamint a felületi oxidréteg eltávolítására és/vagy éllekerekítésre egyetlen műveletben. A lézeres vagy plazmavágás során keletkező oxidréteg (reve) eltávolítása is forgókefékkel végezhető el, de a keféken nem abrazív lamellák találhatók, hanem drótkampók, amelyek leütik a revét a munkadarabról.

A lamellás hengerek a termék felületéből minimális anyagmennyiséget szednek le, így érzékeny felületű termékeknél is kiválóan alkalmazhatók

A 42 RB sorozat nyolc többirányú forgókefét használ több csiszolófejjel kombinálva. A munkatérben csiszolószalagok is elhelyezhetők a forgókefék mellett, így egy három műveletre kiterjedő, komplett csiszolóállomás hozható létre rendkívül egyszerűen. A két csiszolószalagos kialakítás már alkalmas a salakanyagok eltávolítására is. Lehet szó akár az anyag lézeres vágásáról, vagy lyukasztásáról, lehet a munkadarab lapos, vagy komplex geometriájú, forgácsolt, vagy additív gyártással készült, a WWRBW modell a felületi bevonatolás károsítása nélkül képes a művelet elvégzésére.

Egy munkamenetben is pillanatok alatt elvégezhetjük a termék sorjázását, éllekerekítését a szálcsiszolással vagy finiseléssel együtt

A kiállítási standon ezenkívül a 22-es sorozatú NEW Look modell is helyet kapott, a nagyközönség tehát most először pillanthatta meg ennek a megbízható gépnek az új koncepcióját. A kiállításon bemutatott verzióban elöl egy csiszolószalag kapott helyet, ami mögött két sorban asszimetrikusan elhelyezett forgótárcsákat szereltek fel az éllekerekítéshez és finiseléshez. Az egyes csiszolószerszámok magassága külön-külön is beállítható. A kompakt, sokoldalú és masszív 22-es sorozat külcsínben csak a 32-es és a 42-es sorozat díjnyertes dizájnjával hasonlítható össze. A modellt dizájnos figyelőablakkal látták el, melyen keresztül áttekinthető a sorjázás, éllekerekítés és finiselés teljes folyamata.

Az oxidréteg eltávolítására szolgáló acél drótkefe a lamellás hengerekkel is kombinálható

Timesavers-látványosságok a Blechexpo 2017 kiállításon:

  • 32 RB sorozatú lamellás forgókefés WRB csiszológép (új fejlesztés9
  • 42 RB sorozatú, 1 350 mm-es lamellás forgókefés WWRBW csiszológép (új dizájn)
  • 22-es sorozatú WBB-1100 mm (megújult dizájn)
  • 10-es sorozatú kézi csiszológép

www.epl.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek