TruLaser Series 1000 – az alapoktól újjágondolva

Automatikus be- és kirakodás megnövelt dinamikával és robusztus szilárdtest lézerrel

2019. április 08., hétfő, 06:00

Címkék: fiber lézer lemezmegmunkálás lemezvágás lézeres vágás lézertechnológia Trumpf

A TRUMPF az alapoktól építette át a TruLaser Series 1000 sorozatot, így a gépek már széleskörűen automatizálhatók. A sorozat számos megmunkálási folyamatot önállóan kezel a darabköltségek csökkentése érdekében.

A robusztus lézerforrással és jól bevált funkciókkal, például ütközésvédelemmel felszerelt gépek nagy folyamatbiztonság mellett dolgozzák fel a lemezalkatrészeket. Az intuitív működési koncepció csökkenti a betanulási időt. A sorozatot a TRUMPF új funkciókkal is ellátta, például a védőüveg-figyeléssel és a BrightLine fiber funkcióval. A korábban csak a 2D lézerek magasabb kategóriáiban elérhető funkciók a folyamatok optimalizálására és a gép hatékonyságának növelésére szolgálnak.

Az új TruLaser Series 1000 külsőre a TRUMPF 2D lézerek magasabb kategóriáira hasonlít. A külcsín azonban megtévesztő: a gyártó a sorozatot számos olyan funkcióval szerelte fel, amelyek eddig csak a TruLaser 3000-es és 5000-es modellek esetében volt megszokott.

Megbízható feladatkezelés

Az új sorozat két modellből, a három, illetve négy méter hosszú TruLaser 1030 fiber és TruLaser 1040 fiber gépből áll. Az állandó teljesítményen működő TruDisk szilárdtest lézer nem érzékeny a réz és más, a vágás során fényvisszaverő anyagok reflexiójára. A gépek számos általánosan használt anyagra és lemezvastagságra vonatkozó adatbázissal kerülnek leszállításra. Ez fokozza a folyamatok megbízhatóságát – a réz vágása során nitrogén is használható segédgázként. A négy kilowattos lézerforrással felszerelt gépek BrightLine fiber funkciót is tartalmaznak, amivel a vastag lágyacél is nagy folyamatbiztonság mellett munkálható meg. A megbillenő alkatrészekkel történő ütközés esetén egy speciális védőszerkezet a vágófejet elfordítja, megakadályozva a vágófej és a gép károsodását. A TruLaser Series 1000 a gépszerkezet alatt elhelyezett öt kihúzható rekeszben tárolja a salakot és a kis alkatrészeket.

A vágófej elfordul, ha billenő alkatrésznek ütközik

Alacsonyabb darabköltségek

Az újratervezett sorozat sokkal dinamikusabb, mint az elődje. A pozicionálási sebesség 85-ről 140 méter/percre emelkedett. Ez a sebesség a géptestnek is köszönhető, amely a merev gépkeretet könnyű mozgásvezérlő egységekkel és nagy teljesítményű hajtásrendszerrel ötvözi. A gép minden anyagot és lemezvastagságot ugyanazzal a vágófejjel munkál meg. Az opcionális fúvókacserélővel a fúvókák automatikusan cserélhetők. Az érzékelők felügyelik az optika védőüvegét, így a gépkezelő tudja, hogy mikor kell azt kicserélni. A vizuális ellenőrzés a múlté, ami csökkenti a gép beállítási idejét. A TruLaser Series 1000 a vágási folyamatban is csökkenti a ciklusidőt. A PierceLine funkció akár 80 százalékkal csökkenti a lyukasztási időt, ezenkívül védi a gépet és a nyersanyagot. Az energiahatékony gépek átlagos fogyasztása 3 kilowattos lézerforrás esetén 13, 4 kilowattos esetében 14 kilowatt. A sorozat – a perifériás modulokhoz hasonlóan – számos energiamegtakarító funkcióval is rendelkezik

A TruLaser Series 1000 folyamatszinten képes a nemvas fémek, például a réz vágására. A TruDisk lézer nem érzékeny a reflexiókra

Könnyű kezelhetőség

A TruLaser Series 1000 gépet új 18,5 hüvelykes multi-touch kezelőpanellel szerelték fel, amely jól láthatóan jeleníti meg a leggyakrabban használt menüpontokat. Amennyiben a gépkezelő megszakítja a műveletet, a vezérlés lehetővé teszi a megmunkálási folyamat ugyanarról a pontról történő folytatását. A monitoringképesség nem korlátozódik a védőüvegre; más szenzorok a vágási teljesítményt befolyásoló alkatrészek állapotát követik nyomon. A gép állapotát a vezérlőpanel „Állapotmutató” névre keresztelt jelzőfénykijelzője mutatja, így a gépkezelő egy pillantással felmérheti, mikor van szükség emberi beavatkozásra. Az érdemi események előrejelzését folyamatdiagramok könnyítik meg, és hatékonyabb módszert biztosítanak a karbantartási munkák ütemezésére.

A TruLaser Series 1000 gépet új 18,5 hüvelykes multi-touch kezelőpanellel szerelték fel

Átfogó automatizálás

A félautomata palettacserélő alapfelszereltségnek tekinthető. A gépkezelő a megmunkálási folyamat közben készíthet be új fémlemezeket és rakodhatja ki az elkészült alkatrészeket. A TruLaser Series 1000 sorozat azonban felszerelhető LiftMaster rendszerrel is, amely automata üzemmódban tölti be a lemezeket és távolítja el a munkadarabokat. A sorozathoz tartozó modellek a kompakt TruStore, vagy a nagy Stopa tárolórendszerekhez is csatlakoztathatók.

A TruLaser Series 1000 automatikusan a megfelelő típusra cseréli a fúvókákat

Mobil gépkezelés, intelligens adatfelhasználás

A MobileControl alkalmazással a lézergépet a közelben elhelyezett érintőpad segítségével is üzemeltethetjük. A TruTops Monitor szoftver folyamatosan figyelemmel kíséri a gép állapotát, és meghibásodás esetén értesíti a gépkezelőt. A TruLaser Series 1000 lehetővé teszi a digitális arzenálhoz történő hozzáférést is. A gép öt olyan alkalmazást tartalmaz, amelyek a gépadatokat értékelik, és az eredményeket a felhasználók számára megjelenítik. A TRUMPF leányvállalatának számító AXOOM felhőplatformot biztosít az adatok feldolgozásához. Az alkalmazások bepillantást engednek a szerszám- és anyagfelhasználásba, és megjelenítik az aktuális gépállapotot.

www.trumpf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek