Termelékenységnövelés automatikus kirakodással

Új opció a Bystronic ByTrans Extended rendszerében

2018. október 24., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás Bystronic ByTrans bytrans extended lemezmegmunkálás lemezvágás lézeres vágás

A Bystronic fokozza a lézeres vágás termelékenységéhez elengedhetetlen automatizált be- és kirakodás áteresztőképességét. Az új „Cassette Changer” opció a kirakodási ciklusra is megoldást nyújt a ByTrans Extended automatizálási rendszerekben.

A ByTrans Extended rendszerek segítségével a felhasználók jelentősen felgyorsíthatják a lézeres vágás megmunkálási folyamatában az anyagáramlást. Az automatizálási egység átveszi a be- és kirakodási feladatokat a lézeres vágóberendezés váltóasztalán. Mindehhez két kazetta áll rendelkezésre, amelyek készenlétben tartják a nyers lemezeket a vágási folyamathoz. A Bystronic az újonnan kifejlesztett „Cassette Changer” opcióval most kibővített funkcionalitást kínál a kész vágott alkatrészek és a maradéklemezek kivételéhez.

Fokozott automatizálási potenciál: kibővített funkcionalitás „Cassette Changer” opcióval a kész vágott alkatrészek és a maradéklemezek kivételéhez

A „Cassette Changer” opció a váltóasztal leszedésével növeli a betöltési kapacitást. A Bystronic ehhez a ByTrans Extended rendszert két kiegészítő leszedőkazettával látta el, amelyek a be- és kirakóautomatika alatt egy külön szállítóúton veszik fel a kész vágott alkatrészeket és maradéklemezeket, és eltávolítják azokat a vágási folyamatból.

Mihelyt az első leszedőkazetta eléri a maximális rakodási mennyiséget, előreáll az elszállításhoz. Ezután a második leszedőkazetta elfoglalja a helyét a váltóasztal folyamatos kirakásához. Eközben a be- és kirakóautomatika a felső nyersanyagkazettákban további lemeztáblákat tart készenlétben, amelyek automatikusan a lézeres vágóberendezésbe kerülnek anélkül, hogy a leszedés automatikus ciklusát meg kellene szakítani. Az éjszakai és hétvégi műszakok során kiemelt jelentőséget kap az emberi beavatkozástól független működés ilyen magas szintű megvalósítása.

Az automatizálási lehetőségek maximális kihasználása

Az új opció mindenekelőtt olyan felhasználók számára érdekes, akik a ByTrans Extended rendszert stand-alone (önálló) megoldásként, anyagraktár csatlakoztatása nélkül használják a lézeres vágási folyamatot helytakarékos és rugalmas automatizálásához. A „Cassette Changer” opcióval a felhasználó maximálisan kiaknázhatja a bővített kirakodási kapacitást kínáló automatizálási rendszerben rejlő potenciált. Új vásárlás esetén a Bystronic igény szerint az automatizálási rendszert az új opcióval is ellátja, vagy a meglévő ByTrans Extended rendszereket egészíti ki azzal. A ByTrans Extended rendszerhez kifejlesztett „Cassette Changer” opció jelenleg a 4020-as kivitelben áll rendelkezésre.

www.bystronic.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek