Teljesen automatizált hajlítóközpont a Bystronic kínálatában

Ideális választás mind a nagy sorozatgyártás, mind a gyakrabban változó beállítások esetében

2019. május 16., csütörtök, 06:00

Címkék: automatizálás Bystronic élhajlítás ipari robot lemezmegmunkálás robotika

A Bystronic az Xpert Pro élhajlító gép lehetőségeinek újragondolásával egy teljesen automatizált hajlítócellát hozott létre. A Bending Cell által hatékonyan és hiba nélkül gyárthatók le a nagy sorozatok, és a rendszer kellően rugalmas a gyakran változó gyártási paraméterek kezeléséhez is.

A lemezmegmunkálással foglalkozó vállalkozásoknak minőségromlás nélkül kell alacsony szinten tartaniuk a termelési költségeket. A növekvő termékválaszték következtében pedig a formák, méretek és gyártási darabszámok is egyre növekvő változatosságot mutatnak, ami egyre nagyobb rugalmasságot feltételez. A versenyképesség megtartásához a cégeknek növelniük kell a folyamatok rugalmasságát, és mindenekelőtt automatizálniuk kell azokat. A Bystronic új Bending Cell élhajlító cella egyszerre segít mindkét cél elérésében.

A teljesen automatizált hajlítócella maximális hatékonyságot és rugalmasságot biztosít a kis- és nagyvállalatok számára. A moduláris felépítésnek köszönhetően a cella teljes mértékben a vállalkozás igényeihez szabható. Egyaránt ideális választás mind a nagy sorozatgyártás, mind a gyakrabban változó beállítások esetében. Az Xpert Pro élhajlító géphez csatlakoztatott intelligens és gyors robot teljesen automatikus és hibamentes gyártást tesz lehetővé.

Idő- és munkaerő-megtakarítás automatizálással

A hajlítóközpont minimálisra csökkenti a manuális beavatkozás szükségességét, és teljes mértékben kiaknázhatóvá teszi a vállalkozás rendelkezésére álló erőforrásokat. A héttengelyes robot nemcsak önállóan cseréli a megfogókat és a hajlítószerszámokat, hanem azt is tudja, hogyan kell a feladatot a leghatékonyabban elvégezni. Az intelligens szoftver minden feladatlistához önállóan határozza meg a hajlítószerszámok optimális sorrendjét, így 30 százalékkal csökkenthető a ciklusidő.

A kezdeti offline programozás után a hajlítóközpont teljesen autonóm módon működik. A robotizált hajlítási folyamat közben a gépkezelő más feladatokat végezhet el, például az elkészült alkatrészek eltávolítását, új fémlemezek bekészítését vagy a lézeres vágórendszer, illetve a hegesztőgép működtetését. Mindeközben a Bending Cell megbízhatóan hajtja végre a programban előírt feladatokat. A minőség-ellenőrök feladata ezzel feleslegessé vált, mivel az intelligens korrekciós funkcióknak köszönhetően a Bending Cell igen magas ismétlési pontossággal rendelkezik. Ennek köszönhetően az első alkatrész pont ugyanolyan pontos, mint az ezredik.

www.bystronic.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek