Pozitív eredménnyel zárult az EuroBLECH szakkiállítás

A digitális átállás újabb lökést ad a lemezmegmunkáló szektor cégei számára

2016. december 14., szerda, 06:00

Címkék: euroblech 2016 fémlemez-megmunkálás Hannover lemezmegmunkálás lemeztechnika lemezvágás

Öt sikeres kiállítási napon van túl a nemzetközi lemezmegmunkálás-technológiai iparág. A mintegy 100 országból érkezett összesen 60 636 látogató a legújabb technikai fejlesztésekről és az új gyártóberendezésekről nyert áttekintést a beruházási döntések elősegítése érdekében. Az idei EuroBLECH kiállításon 441 országból 1 503 kiállító cég mutatkozott be a nagyközönség előtt.

„A digitalizált gyártás felé mutató trend mind az innovációkra, mind az üzleti szellemre ösztönzőleg hat, ami a fémfeldolgozó szektorban és annak vezető szakkiállításán is visszatükröződött – jelentette ki Nicola Hamann, a szervező Mack Brooks Exhibitions ügyvezető igazgatója. – Idén a legújabb technológiai fejlesztések és a nagyszámú pozitív üzleti kapcsolat alapozták meg a vásár kiváló atmoszféráját.

A két évvel ezelőtti kiállításhoz képest 2 százalékkal növekedett a látogatószám, amely így meghaladta a 60 ezret. Még a két német légitársaságnak a harmadik kiállítási napon lezajlott sztrájkja sem volt negatív hatással a látogatószámra és a vásár résztvevőinek élénk üzleti érdeklődésére. Az EuroBLECH ismét a lemezmegmunkálás iparági barométereként szolgált: a rekordméretű, 88 000 négyzetméteres nettó kiállítási terület és a látogatószám fenntartható növekedése biztató kilátásokat vetít előre az egész szektor számára.”

A látogatók 39, illetve a kiállítók 54 százaléka érkezett Németországon kívülről. A kiállítás nemzetközi jellege így további 2%-kal növekedett az ezt megelőző 2014-es rendezvényhez képest. A legnagyobb mértékben az Ázsiából származó látogatók száma növekedett (+30%), de jelentősnek mondható a Németországon kívüli EU-országok látogatószám-fejlődése is (+11%). A legtöbb külföldi látogató Hollandiából, Olaszországból, Svédországból, Franciaországból, Spanyolországból, Svájcból, Ausztriából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, Törökországból és Indiából érkezett.

A látogatók nagy többsége (80%) az ipar területéről, a többiek a műhelyeket, a kereskedelmet, illetve a szolgáltató szektort képviselték. Látogató részről egyértelműen túlsúlyban voltak a mérnöki szolgáltatások, a fémlemez-megmunkálás, az acél- és alumíniumipar, valamint a gépjárműgyártás képviselői.

A szakmai látogatónak tekintett résztvevők száma ismét nagyon magas arányt, 99%-ot tett ki. A nemzetköziség magas aránya mellett a lemezmegmunkálás-technológiai szakkiállításra ismét magas százalékban látogattak ki a döntési és beruházási kompetenciával rendelkező felső vezetés képviselői. A döntési folyamatban részt vevő látogatók aránya 3 százalékkal 84%-ra emelkedett. Ennek megfelelően mind a kiállítók, mind a látogatók elismerően nyilatkoztak az idei vásárról. A helyszíni felmérések szerint a kiállítók háromnegyede úgy tervezi, hogy a soron következő, 2018. október 23–27. között megrendezendő EuroBLECH szakkiállításon is kiállítóként vesz majd részt.

A Mack Brooks Exhibitions szervezésében 2017. április 27–29. között kerül sor a BLECH India szakkiállításra Mumbaiban. 2018 tavaszán, március 7–9. között Jakartában találkozhatunk a fémlemez-megmunkálás innovációival az Indo Sheet Metal kiállítás keretében, május 8–10. között pedig az ázsiai óriás szívében, Sanghajban kerül megrendezésre az AsiaBLECH szakvásár.

EuroBLECH Awards 2016

Idén immár második alkalommal állította reflektorfénybe az innovatív technológiákat az EuroBLECH Awards. A díj idén „A lemezmegmunkálás új generációja” mottó alatt került kiosztásra, a győzteseket pedig online szavazással a nemzetközi lemezmegmunkáló szektor választotta ki. A hivatalos díjátadó ünnepségen öt kategóriában kaptak elismerést a legjobbnak bizonyuló pályázatok:

  • „A Jövő Gyára” kategóriát a TRUMPF Werkzeugmaschinen GmbH + Co. KG nyerte az okosgyárak számára kifejlesztett TruConnect, the World of Solutions megoldásával.
  • Az „Egyedi Tervezés” kategóriában a Schuler bizonyult a legjobbnak a kék polimergyűrűt tartalmazó „Planet Earth” öteurós érmék gyártására szolgáló szerszámok kifejlesztésével.
  • A WSoptics start-up cég a lézervágóként és lézeres hegesztőként egyaránt alkalmazható WSweld berendezéssel nyerte meg a „Fiatal Generáció” kategóriát.
  • A „Tiszta Technológia” kategóriában a KEMPER által kifejlesztett AirWatch vitte el a pálmát, amely bármilyen termelési környezetben egy okostelefon- vagy tabletalkalmazással lehetővé teszi az ultrafinom porrészecskék mérését.
  • Az „Egyetemi Kiválóság” kategóriában pedig a Fraunhofer IPA „Academic Excellence” digitális osztályozó rendszere került kiemelésre.

www.euroblech.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek