Németországban felébresztették a Krakent

A robottechnológiával kombinált eT-Gripper elszívódoboz 999 szívókorongja helyettesíti az emberi munkaerőt

2017. március 02., csütörtök, 06:00

Címkék: anyagmozgatás automatizálás lemezmegmunkálás pneumatika vákuum

Ha egyazon lemezből több alkatrészt kell kivágnunk, lyukasztanunk vagy stancolnunk, az elkészült darabok kézi eltávolítása nagyon fáradságos és időigényes lehet. A vákuumtechnológiával azonban ez a művelet is gyerekjáték. Az Eurotech egy speciális méretű elszívódobozt fejlesztett ki az eT-Gripper termékcsaládban, ami robottechnológiával ötvözve emberi rásegítés nélkül végzi el a munkadarab-mozgatást.

Az egyik neves bútorgyártó és üvegfeldolgozó cég számára kifejlesztett elszívódoboz egy alumíniumtestű robothoz készült. A robot a vágott bútoralkatrészek teljes sorozatait távolítja el a gépről a későbbi kiválogatáshoz és továbbfeldolgozáshoz.

A szívókorongok a fagerendákat sem eresztik el

A megvastagított tapadókorongokkal az eT-Gripper változatos geometriájú alkatrészeket képes leválasztani a 10-12 milliméter vastag forgácslemezről. A kerek formák sem okoznak nagyobb problémát, amint a szögletes fiókelőlapok sem. A 800 × 2 400 mm-es méretével a termékcsaládból is kiemelkedő elszívódoboznak a nagyobb alkatrészek, például az ajtók sem jelentenek semmiféle nehézséget. Az elszívódoboz belsejében 999 darab BSC 32 E típusú tapadókorong gondoskodik a vákuum fenntartásáról.

Az ilyen jellegű feladatokban a tapadókorongok alkalmazása sokkal előnyösebb, mint a vákuumszőnyeges megoldás, mert a vákuumfejek az alkatrész geometriájától függően külön-külön is üzemeltethetők. A rögzítendő alkatrész körülötti hulladék alapanyag a helyén marad, és könnyen eltávolítható, ha a kivágott alkatrészt már elszállították.

A vékony falvastagságnak köszönhetően az elszívóboboz hatalmas mérete ellenére viszonylag keveset nyom. A robot szerkezeti elemeivel és az elszívódobozzal is számolva akár 80 kg súlyú munkadarabok is megemelhetők és eltávolíthatók.

Az optimalizált, megbízható vákuumos emelésnek köszönhetően az eT-Gripper termékcsalád számos iparág és alkalmazás számára jelent megfelelő megoldást. A rendszer használói a moduláris felépítésből és a számos kombinációs és kiegészítő alkatrészből származó előnyöket is kiaknázhatják.

www.euro-tech-vacuum.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek