Mindentudó csodagép Hannoverből

Automata lézervágó berendezés 1–12 mm vastagságú fémlemezek megmunkáláshoz

2017. január 04., szerda, 06:00

Címkék: euroblech 2016 Hannover ipar 4.0 lemezmegmunkálás lemezvágás lézer lézeres vágás lézeres vágás lézertechnológia Trumpf

Forradalom a 2D lézeres vágás területén: a TRUMPF frissen kifejlesztett, teljesen automatizált, kompakt gépkoncepciót mutatott be az EuroBLECH kiállítás ideje alatt. A TruLaser Center 7030 páratlan hatékonyságot és folyamatbiztonságot teremt a lemezalkatrészek lézeres vágása során.

Nagy pontosságú, teljesen automata, és nagyrészt önállóan végzi a gyártást: bemutatkozott az új TruLaser Center 7030 lézeres vágóberendezés. A gép rendkívül hatékony, automatizált, és szinkronfolyamatok szerint működtethető a programozástól kezdve egészen a vágott alkatrészek rendezéséig. A berendezés hibrid hajtásrendszerének kifejlesztése mögött az a szándék húzódott meg, hogy minden akadályt eltüntessenek a lézeres vágás biztonságos kivitelezése elől. Ezen akadályok közé tartoznak a kibillenő alkatrészek ütközése miatti leállások, a mikrokötések, vagy az alkatrészek oldalán található fröccsenések miatt szükséges utómunkálatok, illetve az időigényes programozási munkák.

A TruLaser Center 7030 párhuzamosan mozgatja a fémlemezt és a vágófejet, a feltámasztóléceket pedig kefés asztalok váltották fel. A gép automatikusan rakodja ki az apró alkatrészeket és rendezi azokat gyűjtőkonténerekbe; különválasztja a maradék és salakanyagokat; a megmunkálás közben rendezi és tárolja a nagyobb alkatrészeket; nagyon kis helyigénnyel képes az új lemezek automatikus betöltésére, és a programozása is nagyrészt automatikus. A gépkoncepció koherenciájához számos innovatív és szabadalmaztatott megoldás járul hozzá. Heinz-Jürgen Prokop, a TRUMPF szerszámgép divíziójának fejlesztési és beszerzési vezetője szerint: „Rendszeresen találkoztunk olyan ügyfélvisszajelzésekkel, amelyek biztonságos és átfogó folyamat megalkotására sarkalltak minket. Kiderült, hogy a meglévő gépkoncepciókkal ez nem lehetséges, teljes újratervezésre volt tehát szükség.”

A vágási termelékenységet tekintve a TruLaser Center 7030 bármilyen csúcsmodern, klasszikus repülő optikás elven működő géppel egyenértékű 

Megnövelt dinamika kiegészítő optikai tengellyel

A TruLaser Center 7030 TruDisk szilárdtest-lézerforrással, hat kilowatt teljesítménnyel működik. A vágási termelékenységet tekintve a gép bármilyen csúcsmodern, klasszikus repülő optikás elven működő berendezéssel egyenértékű, mivel a viszonylag nagy tömeget képviselő fémlemezt Y irányban precízen pozicionálja a kefés asztalon. Ezt két megoldás tette lehetővé. Először is, a maximum 3×1,5 méteres fémlemez a rövidebb oldalon kerül mozgatásra. Másodsorban pedig: a főleg X irányban mozgó optika egy Y irányba mutató, ±55 mm mozgástartományú kiegészítő tengellyel is rendelkezik. Ennek következtében a kisebb kontúrokhoz csak kis tömeget kell gyorsítani, ami kiváló dinamikát eredményez.

Folyamatbiztonság mobil SmartGate aljárással

Egy hibrid gép esetében a fémlemezt tartó asztalt meg kell nyitni a vágófej alatt, részben a sugárnyaláb elvezetése, részben a salakanyagok, fröccsenések és a vágógázok eltávolítása céljából. Annak megakadályozására, hogy ez bármilyen eltérést okozzon a kontúrok kialakításában, a TRUMPF egy sokkal hatékonyabb elvezető rendszert hozott létre. A SmartGate rendszerben a vágófejjel szinkronban mozgó két csúszka közötti távolság automatikusan módosul, változó méretű rést alkotva. Ez a megoldás két nagyobb előnnyel jár: a lemezt biztonságosan megtartja a vágási folyamat során, míg egyidejűleg az akár 160×160 mm méretű kisebb vágási hulladék is leesik.

A vágófejjel szinkronban mozgó két csúszka közötti távolság automatikusan változik, ennek következtében a munkadarabok biztonságosan fennmaradnak, a hulladék pedig lehullik

A maximális folyamatbiztonsághoz a vágófejhez egy kinyomó munkahenger is csatlakozik, amely a lemezalkatrészeket kifelé és lefelé tolja. A TruTops Boost szoftver az adott kontúrnak megfelelően automatikusan határozza meg az ideális nyomópontot. Mivel az alsó csúszkák a lemezzel párhuzamosan ellentartanak, a munkadarabok nem billenhetnek meg. A hulladék és a salakanyag közvetlenül a hulladéktárolóba esik, vagy futószalagon kerül ki a gépből. A vágott munkadarabokat visszahúzható lemez gyűjti be, majd a SortMaster Box Linear osztja el azokat maximum nyolc gyűjtőkonténerbe.

Megnövelt folyamatbiztonság kinyomóhengerrel: a TruTops Boost szoftver automatikusan határozza meg az ideális nyomópontot

A vágott alkatrészek biztonságos eltávolítása a maradékrácsból

A fennmaradó vágott munkadarabok maradékrácsból történő automatikus eltávolításához a TRUMPF a SmartLift és SortMaster Speed eljárásokat dolgozta ki, melyek intelligens, teljesen új, és mindenekfelett megbízható megoldást jelentenek. A SmartLift egyetlen löketére a szabadon elhelyezhető 180 tüske kiemeli a vágott alkatrészeket a maradékrácsból. Minden egyes tüske legfeljebb tíz kilogramm súlyt képest megemelni, így a folyamat sokkal erősebb, mint az általánosan elterjedt szívókorongos megoldások. Ezzel egy időben a SortMaster Speed vákuumtappancsai felülről lefelé nyomják a munkadarabokat, egyenes irányú mozgást biztosítva az emelés közben. Ennek eredményeként kizárt a vágott lemezalkatrészek átbillenése. A SortMaster Speed két, egyenként három szívókorongot tartalmazó teleszkópos karral van felszerelve, és 1,6×4,8 méter alapterületen képes az alkatrészek maximum nyolc EUR raklapra történő rendezésére.

Biztonságos eltávolítás: a SmartLift rendszer szabadon elhelyezhető tüskéi felemelik a vágott alkatrészeket a hulladékkeretről, miközben a SortMaster Speed szívókorongjai felülről lefelé nyomják azokat

Minimális vágási megszakítás

A TruTops Boost a tüskék és a szívókorongok optimális pozícióját is kiszámolja, így lehetővé válik akár hitelkártya méretű alkatrészek kiemelése is. Még a nagyon bonyolult vagy nagyon finom geometriával rendelkező munkadarabok (amelyek mechanikus kiemelése eddig kivitelezhetetlennek bizonyult) eltávolítása is bármilyen további programozás nélkül biztonságosan megoldható. Az eltávolítási és vágási eljárásokat a gép oly módon hangolja össze, hogy a vágási műveletek a kiemelés alatt is folyatódhatnak.

Napjainkban fontos szempont az egységnyi alapterületre számított termelékenység, így a TruLaser Center 7030 fejlesztői maximális helytakarékosságra törekedtek. Ennek érdekében olyan rendszert választottak, amit ideiglenes megoldásként szoktak alkalmazni a gyártóüzemekben a szállítási útvonalakhoz. A gép a folyosó méretéhez adaptálható elektromos meghajtású fiókos kocsikat tartalmaz. A fémlemezeket tartó, maximum 130 mm magas és legfeljebb 3 tonna súlyú palettákat a középső kocsira helyezhetjük a folyosóról, például egy targonca segítségével. Egy másik kocsi hasonlóképpen a hulladékot tárolja maximum 250 mm magasságig, a harmadik pedig a vágott alkatrészeket szállítja el a géptől. Az új lemezek elválasztása, emelése és a befogórendszerbe történő beillesztése automatikusan, a hulladékkeret kirakodásával párhuzamosan megy végbe.

A TruLaser Center 7030 hosszú időn keresztül képes önállóan működni kezelői beavatkozás nélkül

Programozás egy lépésben

A számtalan opció és az egyes folyamatok szinkronizált összjátéka közel teljesen automatikus programozást tesz lehetővé. A TruLaser Center 7030 működtetése csaknem olyan egyszerű, mint egy irodai nyomtatóé. Ha betöltjük a megfelelő alkatrész- és folyamatadatokat (geometria, mennyiség, anyagtípus, vastagság), a gép a megrendelésnek megfelelő kész alkatrészeket hozza létre kiválogatva és összegyűjtve. Ez magába foglalja a fémlemezből kivágandó alkatrészek automatikus csoportosítását a hulladékot okozó rések minimalizálásával, a megmunkálási és maradékanyag-eltávolítási eljárás kiválasztását és a kivágott alkatrészek tárolópolcokra és gyűjtőkonténerekbe történő elhelyezését.

A SmartGate, a kinyomó munkahenger, a válogatólemez és a SortMaster Speed nem igényel külön programozást. A háttérben futó szimulációk figyelembe veszik az alkatrészek geometriáját és az anyagtulajdonságokat, így biztosítva az optimális számítási eredményt. A szimulációkat a TruTops Boost szoftverrel megvalósítható jól áttekinthető megrendeléskezelés támogatja. Ennek eredményeként a programozás egyetlen lépésben és nagyrészt automatikusan végezhető el, és bármikor interaktívan átállítható.

Az egyes folyamatok szinkronkölcsönhatásának eredménye a nyomógombbal történő, szinte teljesen automatikus programozás

Következetesen jövőorientált

A TruLaser Center 7030 minden szükséges interfésszel és funkcióval fel van szerelve ahhoz, hogy hosszú időn keresztül önállóan működjön, kezelői beavatkozás nélkül. Bármely TruConnect megoldás közvetlenül felhasználható rajta, és ideális gép az ipar 4.0 kompatibilis gyártás számára. A Performance Cockpit a releváns gyártási adatokról nyújt áttekintést. A Dot Matrix Code a különböző megmunkálási technológiák közötti kapcsolatot támogatja, és átláthatóságot teremt a termékek nyomon követésében. A MobileControl alkalmazás pedig a távoli hozzáférés révén tovább csökkenti a már eleve alacsony kezelői beavatkozás szükségességét.

A TruLaser Center 7030 azon fémmegmunkáló vállalkozások számára ideális megoldás, amelyek magas kapacitás mellett 1–12 mm vastagságú fémlemezeket dolgoznak fel. A teljesen automatikus működésű lézervágógép már az első bekapcsolásával megnöveli a vállalkozás termelékenységét. Két műszakban történő működés mellett a megmunkálási költségek akár 30 százalékkal alacsonyabbak lesznek, mint ami az átlagos automata szilárdtest-lézervágó berendezésekkel elérhető. Heinz-Jürgen Prokop szavaival: „Az a küldetésünk, hogy a legkorszerűbb technológiákkal versenyelőnyt teremtsünk ügyfeleink számára. A TruLaser Center 7030 ennek a filozófiának egy újabb bizonyítéka.”

www.trumpf.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek