Magas szinten automatizált OPTIPLEX gépek a Mazak-standon

A japán gépgyártó két rendkívül népszerű OPTIPLEX modellt szerelt fel a legmodernebb automatizálási technológiával az EuroBLECH 2018 szakkiállításon

2019. január 31., csütörtök, 06:00

Címkék: automatizálás EuroBLECH EuroBLECH 2018 fiber lézer lemezmegmunkálás lemezvágás lézer lézeres vágás lézertechnológia OptiPlex Yamazaki Mazak

A Mazak standján a nagy termelékenységű és teljesítményű OPTIPLEX Fiber III lézeres vágógépek 8 és 10 kW-os verzióit, valamint a 6 kW-os OPTIPLEX NEXUS 3015 Fiber gépet tekinthette meg a nagyszámú érdeklődő.

A 8 kW-os OPTIPLEX Fiber III és a NEXUS 3015 Fiber lézeres vágógépeket csúcsmodern, ipar 4.0 kompatibilis automatizálási megoldásokkal látták el. A 8 kW-os OPTIPLEX gépet a Mazak SMART MANUFACTURING CELL automatizálási rendszerbe állították be, amelyet kifejezetten a Mazak lézergépek kiszolgálására fejlesztettek ki.

A kompakt elrendezésű, így kis helyet foglaló SMART MANUFACTURING CELL a legkisebb műhelyek számára is ideális választás, nyitott interfészének köszönhetően azonban bármikor szabadon tovább bővíthető. A cella automata alkatrész-leválogató rendszerrel és dinamikus kinetikával rendelkezik a fémlemez súlyának kiszámításához a gép sebességének optimalizálásához. A könnyű hozzáférhetőség és működtetés érdekében a gyártócella ergonomikus kialakítású, és offline állapotban is egyszerűen programozható. A SMART MANUFACTURING CELL robotkar csatlakozási opcióval is rendelkezik, és részletes jelentést ad a gyártási státuszról és a működési paraméterekről.

A japán gépgyártó kiállítási standján helyet kapott ezenkívül az OPTIPLEX NEXUS 3015 Fiber lézergép CST automatizálási rendszerrel felszerelt 6 kW-os verziója. A CST rendszer egy, közvetlenül a munkaasztal mellé állított toronyból áll, amely az előgyártmányokat, valamint a félkész termékeket tárolja. Az automatizált folyamat vákuum szívókorongokat és villákat alkalmaz a munkadarabok be- és kirakodásához. A torony maximum 13 tárolórekesz befogadására képes, melyek egyenként 3 000 kg teherbírással rendelkeznek.

A NEXUS 3015 Fiber lézergép magas termelékenységet biztosít rozsdamentes acél és alumínium vágása során. Vastagabb lágyacél megmunkálása esetén nitrogénes lézervágási eljárás alkalmazására is lehetőség van. A gép számos intelligens funkcióval rendelkezik, ezek közé tartozik a Nyalábátmérő Beállítás, amely a vékony és a vastagabb lemezvastagság kategóriában egyaránt stabil megmunkálási folyamatot tesz lehetővé, továbbá az Intelligens Felügyeleti Funkciók, valamint a beállítási idő lerövidítését szolgáló Intelligens Beállítási Funkciók.

A gép – ami 2, 3 és 4 kW-os fiber lézer változatokkal is elérhető – 10%-kal kisebb, mint a hasonló gépek, így ideális a limitált területtel rendelkező gépműhelyek számára. A kis alapterület annak köszönhető, hogy a rezonátort az elektromos szekrény fölé helyezték, így lehetővé téve a kompakt kivitelt az asztal 3 050 × 1 525 mm-es méretének módosítása nélkül, ami így ugyanakkora marad, mint a hasonló berendezéseken.

A standon látott OPTIPLEX Fiber III gépeket a Mazak lézergépekre optimalizált SMOOTH verziójával, a MAZATROL PreviewG vezérlővel szereltél fel, amely világ leggyorsabb CNC-vezérlése. Az OPTIPLEX NEXUS 3015 Fiber lézeres vágógépet a Mazak csúcstechnológiájú MAZATROL Preview 3 vezérlésével látták el.

 

ISCAR-Mazak Szeminárium, március 27.

Helyszín: Mazak Technológiai Központ, 2038, SÓSKÚT, Bánki Donát u. 1.

 

PROGRAM:

9:00 – 9:30 Érkezés

9:30 – 11:15 Prezentációk

11:15 – 11:30 Kávészünet

11:30 – 12:30 ISCAR technikai bemutató

12:30-tól Ebéd

13:00 – 15:00 Demo megmunkálás, egyéni konzultációk

www.mazakeu.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek