Innovációs partnerségre lépett a Bystronic és a Kurago

2020. április 06., hétfő, 06:00

Címkék: Bystronic folyamatirányítás folyamatvezérlés innováció lemezmegmunkálás lemeztechnika

A Bystronic az intelligens gyártási környezetek úttörő folyamatmegoldásainak kifejlesztéséhez egy innovációs partnerség keretében egyesíti erőit a Kurago szoftverspecialistával.

A fémlemez-megmunkálás terén is folyamatosan növekszik a kereslet az automatizálás és a digitális folyamatmegoldások iránt. Ez a trend jelentős hatással van a cégek üzleti modelljeire és stratégiáira. A lemezipar alapvető átalakulásokon megy majd keresztül a közeljövőben, amiben kulcsszerepet játszik majd a szoftveroldal. A digitális megoldások támogatják a felhasználókat a termelési folyamatok megtervezésében, összekapcsolásában, felügyeletében és optimalizálásában. Mindez a termelékenység és az átláthatóság új szintjére emeli a lemezfeldolgozó ipar egészét.

Az intelligens gyári környezet jövőképét előmozdító úttörő folyamatirányítási megoldások kidolgozása érdekében a Bystronic innovációs partnerségre lépett a Kurago szoftvercéggel. Az erők egyesítésével a svájci gépgyártó gyorsabban talál majd megoldásokat a lemezipar jövőképének megvalósításához.

A nagy vállalkozásban az intelligens gyártásmenedzsmentet érintő tanácsadás és szoftverfejlesztés terén széles körű know-how-val rendelkező Kurago lesz a Bystronic partnere. A partnerség első fontos lépése egy új vállalati működési környezet kifejlesztése lesz a lemezipar számára, a mindennapi üzleti folyamatok támogatására. A felhasználók versenyelőnyt szerezhetnek majd az új működési környezettel. A felhőalapú technológia lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a cégméret növekedésével párhuzamosan a gyártórendszereiket is bővítsék, csökkentve a teljes birtoklási költséget (TCO). A megoldás ezenkívül bármilyen cégméret esetén lehetővé teszi a kifejezetten a fémlemez-megmunkáló ágazat számára tervezett új termékek és alkalmazások kifejlesztését és piacra vitelét.

A spanyol Kurago irodái Bilbaóban és Vitoria-Gasteizben találhatók. A Bystronickal együttműködve a cég olyan programokat hozhat létre, népszerűsíthet és vezethet be, amelyek optimalizálják a fém alkatrészek gyártását. A szoftverkiválósági központként működő Kurago olyan gyártórendszereket fejleszt majd, amelyek révén valósággá válik az intelligens gyár jövőképe, és a fémlemezek megmunkálását az egész értéklánc mentén felügyelhetővé és rendszerezhetővé teszik – gyártótól függetlenül.

„Meg vagyok győződve arról, hogy a Bystronic és a Kurago partnersége tartós hatást gyakorol majd a lemezipar jövőbeni trendjeire – jelentette ki Alex Waser, a Bystronic Group vezérigazgatója. – Közös célunk, hogy ügyfeleinknek úttörő megoldásokat kínáljunk, amelyek végigvezetik őket a digitális gyártási környezet felé vezető úton”

„Örülünk annak, hogy a fémlemez-megmunkáló szektor egyik innovációs úttörőjével együttműködve járulhatunk hozzá az intelligens gyárak létrehozásához – mondta Jesús Martínez, a Kurago vezérigazgatója. – Az általunk fejlesztendő vállalati működési környezet nyitott teret alkot majd, ahol együttműködésbe kezdhet sok, ma még döntően versenytársként működő piaci szereplő. A teljesen digitális ökoszisztémaként működő környezet valósítja majd meg ténylegesen a negyedik ipari forradalmat. A felhőalapú számítástechnika az összes játékos kompetenciáit megemeli, kiegyenlíti a versenyfeltételeket, és ugyanolyan lehetőségeket nyit meg mindenki számára, miközben megőrzi azokat a különbségeket és versenyelőnyöket, amelyek az egyes cégeket a legjobb választássá teszik saját ügyfeleik számára. Ez minden Bystronic-ügyfél számára előnyös lesz szerte a világon.”

www.bystronic.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek