Hardox HiTemp hőálló és kopásálló acél

Ideális választás magas hőmérsékleti körülmények között is.

2016. október 27., csütörtök, 06:00

Címkék: acél acélgyártás acélipar acéllemez acélmegmunkálás euroblech 2016 fémmegmunkálás Hardox lemezmegmunkálás SSAB

A cégre jellemző folyamatos fejlesztés eredményeként az SSAB ismét egyedülálló termékújdonsággal rukkolt elő. A Hardox HiTemp a Hardox termékportfólió legújabb tagja, amelynek kifejlesztése a piaci igényekre adott egyértelmű válasz. Az új termékváltozat olyan területeken is biztosítja a Hardox acél használatát, ahol eddig a magas hőmérsékleti körülmények miatt nem volt erre lehetőség.

A Hardox világszerte elismert kopásálló acél, amelyet már 40 éve használnak a világ minden pontján, számos területen. Alkalmazása nem csak javítja a termelékenységet, de az össszes iparágban, az építőipartól a bányászatig, meghosszabbítja az ezzel készült eszközök élettartamát, legyen szó akár extrém körülményekről is. Az évek során a Hardox folyamatos fejlődésen ment keresztül azért, hogy a keménység és kopásállóság területén mind újabb és újabb szinteket elérve szolgálja ki a növekvő megrendelői igényeket.

A magas hőmérséklet sem akadály

A Hardox HiTemp új kihívásoknak felel meg: magas hőfokon is kiváló kopásállósági jellemzővel rendelkezve marad jól használható. A hagyományosan nemesített kopásálló acéloknál 300–500 °C környékén már a keménység csökkenését, a minőség változását tapasztalhatjuk. Persze ez a hőmérsékleti tartomány nem állandó, függ a használat körülményeitől is. De az egészen biztos, hogy a magas hőmérsékleten történő alkalmazás eddig a hagyományos acél alapanyaggal költségesebb és komplikáltabb volt. Erre talált megoldást az SSAB: a Hardox HiTemp kopásálló lemeze erre a tökéletes megoldás. A Hardox HiTemp magas hőmérsékletre kifejlesztett változata prémium minőségű alapanyagból, alaposan ellenőrzött gyártási folyamat során készül. A Hardox HiTemp vágható, hegeszthető, hidegen is kiválóan alakítható ugyanazon a gyártósoron, azonos technológiával, mint amivel a többi Hardox termék vagy hagyományos acél. Ezek a feltételek együttesen biztosítják, hogy a Hardox HiTemp az ideális választás számtalan területen magas hőmérsékleti körülmények között is, mint például a feldolgozóiparban az acél-, cement- vagy aszfaltgyártásban, a szénerőművekben vagy az újrahasznosítással foglalkozó iparágakban is.

Nem megkérdőjelezhető a Hardox sokoldalúsága, hiszen nemcsak hétköznapi körülmények között mutat változatlan keménységet és szívósságot. Az új fejlesztésű Hardox HiTemp kopásálló lemezek extrém körülmények között és magas hőfok mellett is hosszú élettartamot biztosítanak.

Ismerje meg az SSAB acélújdonságait 2016. október 25–29. között a hannoveri EuroBLECH szakkiállításon a 17. pavilon D33. standon!

metals.hungary@ssab.com

www.ssab.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek