Hálózatos gyártórendszerek a Blechexpón

A testreszabott gyártási megoldások a hardverek, szoftverek és szolgáltatások kombinálásával jönnek létre

2017. november 06., hétfő, 06:00

Címkék: Blechexpo fiber lézer lemezmegmunkálás lemezvágás lézer lézeres vágás lézertechnológia Smart Factory stancolás TruConnect Trumpf

„Kapcsolódjon rá!” Ez a mottója a TRUMPF kiállítási standjának a 2017. november 7–10. között Stuttgartban sorra kerülő Blechexpo szakvásáron. A csúcstechnológiát képviselő ditzingeni cégóriás idén a TruConnect szekcióban az intelligens gyárak számára kifejlesztett megoldásokat mutatja be.

„A kisebb szériák és a lerövidülő szállítási határidők cégformától függetlenül mindenkit kihívások elé állítanak. Minden lemezmegmunkáló üzem más és más, a TruConnect portfólióját ezért úgy alakítottuk ki, hogy minden ügyfél egyedi igényeit ki tudja elégíteni – jelentette ki Reinhold Gross, a TRUMPF Werkzeugmaschinen GmbH + Co. KG értékesítési és szolgáltatási ügyvezetője, külön kihangsúlyozva a TRUMPF átfogó megközelítését. – A TruConnect egy átfogó gyártási megoldás, amely magába foglalja a hardvereket, a szoftvereket és a szolgáltatásokat.” A vásári látogatók a TRUMPF 1 500 négyzetméteres standján a fémlemez-megmunkálás gyakorlatilag minden szakaszát megismerhetik.

A TruLaser 5030 fiber gépet rendkívül magas feldolgozási sebesség és ismétlési pontosság jellemzi még komplex geometriák esetében is

Gyakorlati Internet of Things a TRUMPF-gépekben

A TruConnect célja az információ- és anyagáramlás optimalizálása. A TRUMPF megoldásai az egyedi gyártási folyamatoktól a tökéletesen összekapcsolt gyártási környezetig terjednek, hiszen a vállalat meggyőződése, hogy a különböző lemezmegmunkáló vállalkozások eltérő igényekkel rendelkeznek. Bár minden TruConnect megoldás egyedi, a sikeres bevezetésük ugyanazon alapvető követelményen áll vagy bukik: az adatok kinyerésén, amivel minden pillanatban egyértelmű információkkal rendelkezhetünk a gyártóberendezések állapotáról. Az adatok elemzése interfész jelenlétét is feltételezi, ezért a TRUMPF a megfelelő – IoT-képes – interfészekkel is ellátja a gépeket. A kiállítási stand egyik fénypontjaként a TRUMPF egy teljesen összekapcsolt gyártási folyamatot szimulál, amely a folyamatlánc minden szakaszát tartalmazza a nyers lemezáru vágásától az összeszerelésig. Az élő bemutató során a látogatók megismerhetik, hogyan kommunikálnak egymással a gépek és az alkatrészek érzékelők és jelek segítségével. A szoftver eközben folyamatosan gyűjti és elemzi az információkat a gyártási folyamat felügyelete érdekében. A gyártósor azonbannem az egyetlen módja lesz a hálózatos gyártás gyakorlatimegismerésének. A TRUMPF látványos bemutatóttart a Stuttgarttól mintegy 7 000 kilométerre fekvő chicagói Smart Factory működéséről is. Az ipar 4.0 koncepció gyakorlati alkalmazásait felvonultató gyáregységet 2017. szeptember 12-én nyitották meg.

A Highspeed Eco eljárás akár 100 százalékkal növelheti az előtolási sebességet és a kibocsátást. Az áttervezett fúvóka átlagosan 70 százalékkal csökkenti a nitrogénfogyasztást

Highspeed Eco: kétszer gyorsabb és rendkívül gazdaságos

A lézeres vágás területén a gyártó a Blechexpóra időzítette a nyolc kilowattos lézerforrással felszerelt TruLaser 5030 fiber premierjét. Nem számít újdonságnak, hogy egy fiberlézer-vágó elképesztő sebességet ér el a vékony fémlemezek vágása során, de az új Highspeed Eco vágási folyamat révén a gép a közepes lemeztartományban is rendkívül nagy megmunkálási sebességre képes. A titok az új, szabadalmaztatott fúvókakialakításban rejlik, ami a nitrogénnel történő fúziós vágást alkalmazó gépeknél akár 100 százalékkal növeli az előtolási sebességet – a lézer teljesítményének megváltozása nélkül. Az előtolási sebesség növelése mellett a beszúrás folyamata is felgyorsult. Ez a kombináció csaknem kétszeresére növelte a gép potenciális termelékenységét a hagyományos vágási folyamatokhoz képest – és még a vágás minősége is javult.

A valós körülmények között, ugyanolyan munkadarabokon végzett vizsgálatok kimutatták, hogy egy Highspeed Eco rendszerrel és intelligens funkciókkal felszerelt nyolc kilowattos TruLaser 5030 fiber nagyobb termelékenységre képes, mint egy 10 kilowattos gép – kisebb energiafogyasztás mellett. Dióhéjban: az új eljárás nemcsak gyorsabb, hanem rendkívül gazdaságos is. Az áttervezett fúvóka átlagosan 70 százalékkal csökkenti a nitrogénfogyasztást. A fúvóka gyengéden felemeli az anyagot mintegy 1,5 milliméterrel anélkül, hogy bármilyen károsodást okozna abban, így a teljes vágási folyamat sokkal nagyobb teljesítmény mellett mehet végbe.

Kompakt, rugalmas és sokoldalú: a TruMatic 1000 fiber innovatív hajtáskoncepciója kompakt kialakításban is új megmunkálási és alkatrész-kiemelési megoldásokat eredményezett

A vastag lemezek esetében a BrightLine fiber biztosítja az optimális végeredményt, ami ugyanakkor az elkészült alkatrészek hulladékkeretből történő kiemelését is megkönnyíti. A fúziós vágás mellett a TruLaser 5030 fiber maximális lézerteljesítményt nyújt lángvágás során is. Ezt a kifinomult optikai rendszer könnyíti meg „kettő az egyben” kombinációban, ami ugyanakkor a rendkívül nagy fókuszpontátmérő elérését is lehetővé teszi.

Nagy teljesítményű rendszerek a lemezmegmunkáláshoz

A standon megtekinthetők lesznek a középkategóriás és hamarosan nagyobb verzióban is elérhetővé váló TruPunch 1000 és a TruMatic 1000 fiber gépek is. A TruMatic 1000 fiber használatával a vágási és lyukasztási folyamatok egyetlen gépben valósíthatók meg, beleértve a formált munkadarabrészeket is. A Delta Drive rendszer a késztermékeket válogatja és emeli ki. A TruPunch 1000 stancológép utólagosan is felszerelhető lézerrel, így a gyártó cégek fokozatosan is bővíthetik fémmegmunkálási kapacitásukat.

A teljesen automatizált TruBend Center 7030 panelhajlító géppel a maximális rugalmasság mellett is gyorsabb az alkatrészek megmunkálása

A kiállítási standon helyet kap a teljesen automatizált TruBend Center 7030 panelhajlító gép is, amelyet a programozást leegyszerűsítő kiegészítő képernyővel szereltek fel, megkönnyítve a gépkezelő számára a releváns termelési adatok elérését, így csökkentve a papírdokumentáció igényét. A TruBend Series 5000 egyik legfontosabb eleme az alkatrészjelző műszer. A hajlítógépben elhelyezett kamerarendszer segíti a gépkezelőt a fémlemez megfelelő pozicionálásában.

Az érdeklődőket helyi transzfer szállítja a közelben fekvő ditzingeni cégközpontba, ahol a minden opciót tartalmazó TruLaser Center 7030 lézervágó rendszer bemutatóját tekinthetik meg. A kiállítási látványosságok körét a lézeres csővágás és a lézeres hegesztés újdonságai, valamint az additív gyártásra kifejlesztett 5 tengelyes TruLaser Cell 3000 és a TruPrint 1000 gépek egészítik ki. A cég elektromos kéziszerszámai a 6-os pavilonban, az egyidejűleg zajló Schweisstec kiállításon tekinthetők meg.

www.trumpf.com

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek