Élhajlítás testközelből 1. rész

Helyszíni beszámoló a TRUMPF ausztriai hajlítástechnológiai workshopjáról

2016. április 12., kedd, 17:28

Címkék: ACB Laser élhajlítás lemezmegmunkálás MagicShoe Pasching szerszámgyártás ToolMaster ToolShuttle TruBend 7000 Trumpf

A szerszámgépgyártók megítélésekor egy ideje kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy milyen mértékben alkalmazzák a gyártásban a saját termékeiket – vagyis merik-e a gépalkatrészeket a saját gépeiken legyártani? Ebben a tekintetben már számos távol-keleti szerszámgépgyárban keletkezett bennem hiányérzet. A TechMonitor meghívást kapott a TRUMPF Linz mellett található paschingi élhajlítás-technológiai kompetencia-központjába, így az összehasonlítást itt is módomban állt megejteni.

A TRUMPF-csoport 1991-ben egyetlen üzemcsarnokkal kezdett bele az ausztriai gyártásba, és a 25 év történelme három fejlesztési mérföldkővel jellemezhető. 2000-ben történt az első telephelybővítés, amit 2008-ban és 2014-ben hasonló lépések követtek. Az 530 alkalmazottat foglalkoztató és évente 1 050 gépet előállító paschingi termelőegység egyben a TRUMPF élhajlítás-technológiai kompetenciaközpontjának számít, éves árbevétele pedig 202 millió euró.

Élhajlító születik

A paschingi Trumpf gyáregységnél nem érheti szó a ház elejét: az élhajlító gépek gyártási folyamata a lemezalkatrészek elkészítésével kezdődik, amiket egy 5 kW-os Trumpf lézerforrás vág ki. Ottjártunkkor éppen a TruBend 7000 széria lemezalkatrészeit vágták, hajlították és hegesztették, ami egy kicsi, de állandóan növekvő volument jelent. A 7000-es sorozat egy kis, kompakt élhajlító gépcsalád 18–36 tonna hajlítóerővel. A szénszálas hátsó ütközőkkel felszerelt berendezések két fontos jellemzője a termelékenység és az ergonómia – a gépkezelő még a magasságot is saját testmagasságához igazíthatja.

TruBend 3100 Multi-Touch vezérléssel

A gyártócsarnokba lépve a ToolMaster szerszámcserélő keretét összeállító automata hegesztőállomás fogadott minket. A ToolMaster és a ToolShuttle rendszerek éppen egy TruBend 5085-ös élhajlítóval alkottak komplett termelési egységet. A kifejezetten az élhajlítókhoz kifejlesztett, a felső szerszámok esetében 30, az alsó szerszámoknál 25 méter szerszámhossz betárazását lehetővé tevő ToolMaster szerszámcserélő rendszer, illetve az összesen 160 folyóméter élhajlító szerszám tárolására alkalmas ToolShuttle szerszámtár a paschingi kompetencia-központ új fejlesztéseinek számítanak.

Évente 30 kilométernyi szerszám

Következett a szerszámgyártásra berendezett üzemcsarnok, amin belül külön helyiséget kapott az ACB mérőszerszámok összeszerelésére szolgáló részleg, ahol a szenzorok szerszámokba történő beépítését végzik. Az ACB és az ACB Laser között nem feltétlenül muszáj választani, a két rendszer egymást kiegészítve is működhet. Mindkét szögmérési módszer rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal: a hagyományos ACB módszer kisebb beruházási költségeket jelent, rövidebb hosszokat is képes mérni, és nem jelent problémát, ha a munkadarab lyukakat vagy tükröződő felületeket tartalmaz. Az ACB Laser nem igényel felszerszámozást vagy különleges célszerszámok használatát, nagy hajlítási szögeket is képes mérni, ezenkívül vastag lemezek és nagy rádiuszok esetében is használható. A két metódus kombinációjával mindkét rendszer előnyei kihasználhatók.

Az 5000-es szériához kapható MagicShoe egy szenzorokat és adatátviteli eszközöket tartalmazó kezelői cipő, ami lehetőséget ad a hajlítási parancsok lábbal történő kiadására – felszabadítva ezzel a gépkezelő mindkét kezét

A paschingi gyáregység évente több mint 150-féle élhajlító szerszámot gyárt (összesen 30 km hosszúságban). Az alapanyagul szolgáló szerszámacél a csarnok megmunkálógépein nyeri el nyers formáját, majd a szerszámok mindegyike lézeres felületkeményítésen esik át, ami 4 mm mélységig 64 HRC keménységet kölcsönöz a szerszámacélnak. A lézeres felületkeményítés 1 200 °C hőmérsékleten történik – percenként mintegy 10 cm szerszámhossz edzése végezhető el –, amit a levegőn hűtés lassú folyamata követ. Az edzés 6 kW-os lézerforrással történik, amit a szerszámok homokszórása, köszörülése és lézerjelölése követ, az utolsó fázis pedig a szerszámok hosszirányú bevágása.

Folytatjuk

Molnár László

Kapcsolódó cikkek:

Élhajlítás testközelből 2. rész

Élhajlítás testközelből 3. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek