Élhajlítás mesterfokon

Nagyobb termelékenység és pontosság, gyorsabb ciklusidő, grafikus CNC-vezérlés

2016. október 14., péntek, 06:00

Címkék: Dener Makina élhajlítás energiamegtakarítás euroblech 2016 lemezalakítás lemezmegmunkálás lemeztechnika

A Dener CNC-szervoélhajlító azoknak ajánlott, akik a kezdeti magasabb beruházási költségekért cserébe környezettudatos, termelékeny és pontos működést várnak el, alacsonyabb fogyasztással és karbantartási igénnyel.

A szervonyomóerő azt jelenti, hogy a gépet két, összesen 11 kW-os szinkronizált szervomotor működteti, az erőátvitel pedig különleges gépszíj és csigák segítségével történik. A felső gerenda hajlítási ereje úgy keletkezik, hogy a lefelé irányuló mozgás során a szervomotorok feltekerik a gépszíjat a fő csigára. A visszaállási erő mechanikus, rugók által kifejtett, amelyek a gép két oldalán helyezkednek el. A csigás meghajtás a hajlítási erő egyenletes és egységes eloszlását garantálja a teljes – 3 050 mm – hajlítási hosszon. A hajlítás után a szervomotorok elkezdik visszaengedni a gépszíjat, és a rugók felnyomják a felső gerendát a program TDC-pozíciójába. A zárt O-vázas rendszer magas teherbírású vázat biztosít, és nagy erőátvitel során is megakadályozza a deformálódást, ami pontos hajlítási műveleteket eredményez.

A 650 mm/s sebességű X tengely 600 mm lökethosszal rendelkezik, de egy negyedik hátsó támasztókarral az 1 000 mm/s-ot is elérheti. A 150 mm lökethosszú R tengely 250 mm/s sebességgel mozog, míg a Z1 és Z2 tengelyek 1 000 mm/s sebességgel mozognak. Mindegyik tengely lineáris vezetőrendszerrel és garantált hosszú élettartamú pontos mozgással működik.

A szervoélhajlító WILA standard mechanikus alsó- és felsőszerszám-befogással van felszerelve. A szerszámozás gyorsan cserélhető, és a biztonsági illesztőrendszer által a felső szerszám függőlegesen is behelyezhető. Az alsó szerszámbefogó helyi ékigazítást tesz lehetővé. A két darab első támasztókar manuálisan balra-jobbra, fel és le irányba mozgatható. A dönthető támasztó nagyon hasznos eszköz az első ütköző funkcióját tekintve.

A gép DELEM DA 66T érintőképernyős vezérlővel és offline funkcióval rendelkezik. Az operátor numerikus és grafikus programozást is végezhet, a vezérlés a legjobb hajlítási sorrendet, előállítási időt és kiterített hosszúságot is kiszámolja. A program sok hasznos paramétert tartalmaz, mint például hajlítási gyorsaság, holtpontszámítás, a felső gerenda visszaállási pontja, hajlítási idő stb. A 2D szerszámprogramozás standard eleme a vezérlésnek. A gép CNC-vezérlője a betanulási funkcióhoz mindegyik tengelymozgásban kézikerékkel is rendelkezik: az operátorok manuálisan állíthatják be a hátsó ütköző pozícióját és Y tengely pozícióját, hogy a program megtanulhassa a pozíciót. A hajlítási szög és hátsó ütköző pozíció vezérlése egy tanuló adatbázissal rendelkezik, és automatikusan emlékezteti a felhasználót a tárolt korrekciókra.

Választható kiegészítő tartozék a 2D offline programozási funkció, amely lehetővé teszi, hogy a végfelhasználó a teljes hajlítási programot az irodai számítógépén fejezze be, és LAN-vagy USB-csatlakozással továbbítsa a gépnek.

Az operátor biztonságáról fejlett biztonsági fényfüggöny gondoskodik. A felhasználók a hajlítási műveletekhez lábpedált használhatnak, vagy kiválaszthatják a fényfüggöny fék opcióját a gerendamozgatáshoz és a hajlítási folyamathoz. Ezzel a rendszerrel az operátor nem nyomja a lábpedált a hajlítási ciklushoz, hanem a hajlítási területre helyezi az anyagot, és a gép akkor kezdi a hajlítást, amikor a fénygerenda tiszta.

A háromméteres, 100 tonnás szervoélhajlító gép áramfogyasztása körülbelül 50%-kal kevesebb, mint a hidraulikus élhajlítóké. A szervomotorok csak a felső gerenda mozgatása közben fogyasztanak áramot. A szervoelektromos technológia által elérhető gyorsabb ciklusidő, az új hajlítási algoritmus, valamint a hátsó ütközők gyorsabb műveletei a hidraulikus élhajlítókhoz képest 30%-kal nagyobb termelékenységet eredményeznek. A jelentősen alacsonyabb jövőbeni karbantartási költségeket is beleszámítva elmondható, hogy sorozatgyártás esetén a hidraulikus élhajlítók kezdeti alacsonyabb beruházási költsége egy év alatt kiegyenlítődik, és hosszabb távon már kedvezőbb a szervoelektromos élhajlítók teljes birtoklási költsége.

Ismerje meg a Dener fémmegmunkálási rendszereit 2016. október 25–29. között a hannoveri EuroBLECH szakkiállításon a 15. pavilon G63. standon!

Magyarországi forgalmazó:

Sheet Metal Technológia Kft.

H-8300 Tapolca, Nagyköz u. 7. II. 7.

Tel.: +36/30/325-3428

Fax: +36/87/687-290

www.smtech.hu

salesdirector@smtech.hu

www.dener.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek