Automatizálásban erősített a Bystronic

Többségi részesedést szerzett a svájci lemezspecialista az automatizálási rendszereket fejlesztő és gyártó Antil S.p.A. cégben

2018. június 28., csütörtök, 10:45

Címkék: automatizálás Bystronic élhajlítás felvásárlás lemezmegmunkálás lemezvágás lézer lézertechnológia lézervágás

Napjainkban a lemezmegmunkálás világában a gyártás gyors, gazdaságos és magas színvonalon történő elvégzése jelenti a siker mércéjét. Folyamatosan emelkednek ugyanakkor a komplex folyamatok leegyszerűsítésére és az általános hatékonyság növelésére vonatkozó elvárások. Ez a tendencia globálisan átformálja a piacokat és új gyártási lehetőségek irányába nyitja meg az utat.

A gyártási folyamatok automatizálása kulcskérdés az elvárások műszaki megoldásokkal történő teljesítésében. A rugalmas automatizálási modulok a vágási és hajlítási folyamatláncba integrálásával a Bystronic széles körű megoldáshalmazt kínál ügyfelei számára.

Az egyre növekvő automatizálási igények kielégítése érdekében a svájci lemezspecialista megszerezte az Antil S.p.A. részvényeinek 70%-át. Az automatizált lemezmegmunkálás olasz szaktekintélyének felvásárlása lehetővé teszi a Bystronic számára, hogy még átfogóbb termék- és szolgáltatás portfóliót állítson össze az automatizálás terén. Az Antil S.p.A. kompetenciája főleg a vágóberendezések munkadarab ki- és betöltésében, a kapcsolódó tároló rendszerekben és a szolgáltatásokban jelent nagy hozzáadott értéket.

Az Antil többségi részesedésének megszerzésével a Bystronic az automatizálás területén terjeszti ki meglévő technológiáit és szolgáltatási portfólióját

Az Antil S.p.A. egy rendkívül innovatív, 110 alkalmazottal rendelkező technológiai vállalat, amelynek székhelye San Giuliano Milanesében (Olaszország) található. Az 1989 óta működő vállalkozás automatizálási megoldások kifejlesztésére specializálódott a lemezmegmunkálás területén. Portfóliója felöleli lézeres vágó- és lyukasztó gépeket, az automatizált fémlemez tároló rendszereket, a robotizált hajlító berendezéseket, valamint az automatizált munkadarab mozgató megoldásokat is. Az Antil S.p.A technológiái és szolgáltatásai szisztematikusan igazodnak a lemezmegmunkálásban érdekelt vállalkozások igényeihez. 2017-ben a vállalat mintegy 18 millió euró forgalmat ért el.

A többségi részesedés révén az Antil a Bystronic Group részévé válik, de az ismert és sikeres Antil márkanév megmarad. A cég korábbi társtulajdonosa, Agostino Zanella révén a felsővezetésben is megmarad a folytonosság. A székhelyben és a cég munkavállalói körében sem várható változás.

„Az Antil és Bystronic tökéletesen kiegészítik egymást, nem csak technológiai, hanem kulturális szempontból is – jelentette ki Alex Byer, a Bystronic vezérigazgatója. – Az innováció és a vevői igények szem előtt tartása mindkét vállalat számára kulcsfontosságú kérdés, ami egyértelmű előnyökkel jár az ügyfeleink számára. A jövőben a fémlemez-megmunkálás automatizálási rendszereinek széles köréhez tudunk majd hozzáférést biztosítani. Az Antil és a Bystronic olyan kiemelkedő értékesítési és szervizszervezettel támogatja az ügyfeleket, ami az automatizálás minden aspektusát lefedi.”

www.bystronic.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek