Ahol a fém formát ölt

Közös standon mutatkozott be az Indumasch GmbH és a Profilbiegetechnik AG az EuroBLECH szakkiállításon

2019. január 17., csütörtök, 06:00

Címkék: autóipar autóipari beszállító EPL-Tech Kft. EuroBLECH EuroBLECH 2018 gépgyártás hajlítás hajlítógép lemezmegmunkálás profilsín

A svájci PBT 1991 óta fejleszt és gyárt a legmagasabb minőségi és műszaki követelményeknek is megfelelő profilhajlító gépeket, a fémmegmunkálással 1966 óta foglalkozó Indumasch pedig 1992-ben vette fel a profilhajlítást is a tevékenységi körébe. A Magyarországon azonos képviseletet választó cégek a lemezmegmunkálás legnagyobb nemzetközi seregszemléjére is közös megjelenést szerveztek.

„A hannoveri EuroBLECH kiállításon a profilhajlító gépeink teljes portfólióját igyekeztünk bemutatni a kisebb ARKUS12® géptől egészen a széles alkalmazási lehetőségekkel rendelkező PBT35® profilhajlító rendszerig – mondta Peter String, az Indumasch GmbH ügyvezető igazgatója. – A termékek intelligens funkciókkal felvértezett CNC-vezérlője még a kevésbé gyakorlott gépkezelőket is segíti a tökéletes megmunkálási eredmények elérésében. A kiállításon bemutattuk automatikus rádiuszmérő rendszerünket is, amely az elérni kívánt rádiusz beprogramozása után a gép beállításait emberi beavatkozás nélkül képes pontosan paraméterezni. Minél egyszerűbben és termelékenyebben tud egy vállalkozás minőségi termékeket gyártani, annál valószínűbb, hogy hosszú távon is meg tudja őrizni versenyelőnyét.”

A PBT és az Indumash az EuroBLECH 2018 szakkiállításon is közösen jelentek meg

A standon a megmunkált csövek, profilok, zártszelvények és rúdanyagok különböző alkalmazási területeinek – építőipar és belsőépítészet, autó- és légiipar, klasszikus gépgyártás, bútoripar, buszgyártás, mezőgazdaságigép-gyártás stb. – gyakorlati példáiból láthattak ízelítőt a standra ellátogatók.

„Mind az Indumasch GmbH, mind a Profilbiegetechnik AG (PBT) tekintetében évtizedes múltra nyúlik vissza az együttműködésünk – mondta dr. Illyés Péter, a hazai képviseletet ellátó EPL-Tech Kft. ügyvezetője. – A PBT esetében volt néhány év kihagyás, azonban 2017-ben új életet leheltünk a partnerségünkbe. A két cég ügyvezetői között nagyon szoros barátság van, ezért mindig együtt állítanak ki a fontosabb szakkiállításokon, de ebben közrejátszik az is, hogy mindkét vállalat ugyanazon cégcsoporthoz tartozik. Végeredményben ez a barátság segítette a PBT-vel kapcsolatunk újrakezdését. A német Indumasch sarokkicsípő gépei és a svájci PBT görgős ívhajlítói idehaza is keresett terméknek számítanak.”

Profilhajlító gépek minden igényre

A kompakt, de erőteljes ARKUS12® profilhajlító gép ideális kis méretű acél- vagy alumíniumprofilok korlátozott helyen történő megmunkálásához. Az ARKUS12® a görgőtávolság csökkentésére szolgáló opcióval lehetővé teszi a legkisebbtől (> R35 mm) a legnagyobbig tartó hajlítási sugarak törésmentes létrehozását. A gép mobil vezérlőállomásokból működtethető, olajigénye pedig minimális, mindössze 7 liter. A hajlítógéppel finom alumínium- és acélprofilok hozhatók létre a gépjárműipar, a fémipar, a nyílászárók, valamint a szanitertermékek számára.

A kompakt, de erőteljes ARKUS12® profilhajlító gép ideális kis méretű acél- vagy alumíniumprofilok korlátozott helyen történő megmunkálásához

Főbb jellemzők:

 • Modern, ergonomikus kialakítás
 • Az első görgő távolsága korlátlanul állítható
 • Targoncával mozgatható konstrukció
 • Minimális olajigény (7 liter)
 • Modern vezérlőrendszer

Technikai paraméterek

 

X tengely hajlítóerő

14 tonna

Mindhárom tengely saját hajtással rendelkezik

18 rpm/18 rpm/1–32 rpm

Gőrgőnkénti maximális nyomaték

500 Nm

Állítható első görgő

256–518 mm

Szerszámtartó

40 mm

Emelési magasság/löket

200 mm

Hidraulikus hajtás

0,75 kW

Görgőhajtás

3 × 0,37 kW

X tengely pontosság

0,1 mm

Hosszúság

820 mm

Szélesség

950 mm

Magasság

1 125 mm

Önsúly manuális vezérléssel

375 kg

Önsúly PC300 vezérléssel

440 kg

A PBT25® profilhajlító gépet a minőség és a magas költséghatékonyság jegyében tervezték. Moduláris felépítésének köszönhetően bármilyen új munkafolyamathoz könnyen újraszerszámozható. A magas építésű görgők 300 mm magasságig teszik lehetővé a profilok magas minőségben történő hajlítását.

A PBT25® profilhajlító gép bármilyen új munkafolyamathoz könnyen újraszerszámozható

Főbb jellemzők:

 • Fokozatmentesen állítható első görgő: min. 220 mm – a legkisebb sugarak is tökéletes átmenetekkel hozhatók létre!
 • Mindhárom görgőt nagy teljesítményű, alacsony zajszintű villanymotorok hajtják 22 rpm fordulatszámon
 • Minimális olajigény (18 liter)
 • 300 mm magas görgők
 • A hajlítási irány a gépkezelőtől távolodik – csökkentett baleseti kockázat
 • Ergonomikus munkakörülmények
 • Vonórúddal mozgatható
 • Mindkét oldalon lehet dolgozni (elöl: hajlítás, hátul: hajlítás)
 • Modern vezérlőrendszerek
 • Alacsony karbantartási költségek

Alkalmazási területek: gépjárműipar, szállítószalag-rendszerek, alumínium- és acélszerkezetek, fémmegmunkálás, légiipar stb.

Ergonomikus munkakörülmények

A mind hidraulikus, mind szervohajtással ellátott változatban elérhető PBT35® profilhajlító gép kompromisszummentes megoldást jelent a teljesítmény és a minőség terén. A szerszámtartó ugyanaz (105 mm), mint a PBT25® esetében, de a gépszerkezet nagyobb hajlítási erő létrehozására lett megalkotva. Mint minden PBT-gépet, a 35-ös modellt is modern vezérlőrendszer felügyeli, amely igény szerint innovatív komponensekkel bővíthető.

Főbb jellemzők:

 • Fokozatmentesen állítható elsőgörgő-távolság: minimum 360 mm
 • Mindhárom görgőt nagy teljesítményű hidraulikus vagy szervomotorok hajtják meg
 • 300 mm magas görgők
 • A hajlítási irány a gépkezelőtől távolodik – csökkentett baleseti kockázat

PBT35 Servo® – energiatakarékos és ergonomikus

 • 70%-os energiamegtakarítás
 • 100%-os nyomaték, a sebességtől függetlenül
 • Megnövelt teljesítmény és pontosság
 • Ergonomikus, rendkívül alacsony zajszint
 • Tiszta és hatékony

PBT35® és a PBT35 Servo® alkalmazási területei: általános gépgyártás, gépjárműipar, szállítóeszköz-gyártás, alumínium- és acélszerkezetek

www.pbt-ag.com

www.indumasch.hu

Magyarországi képviselet:

EPL-TECH Kft.

8000 Székesfehérvár, Basa utca 4.

www.epl.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek