4 milliárd forintból építkezik Gödöllőn a TRUMPF

Az új épület alapkőletétele előreláthatóan június végén várható

2021. május 20., csütörtök, 16:01

Címkék: beruházás Gödöllő lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia Trumpf

Magyarország válik a TRUMPF csoport délkelet-európai – beleértve Törökországot is – csomópontjává. A lézerek árbevétele az autóipar számára gyártott akkumulátortechnika és egyéb komponensek területén a régióban 2025-ig elérheti a 100 millió eurót.

A német gépgyártó és lézerspecialista TRUMPF vállalat (14.500 munkavállaló, éves forgalom 3,5 milliárd euró) erősíti magyar leányvállalatát (66 munkavállaló, éves forgalom 46,4 millió euró). Az autóipar növekvő üzleti lehetőségei által a TRUMPF csoport összesen 4 milliárd forintot fektet be egy új épületbe, valamint egy gépekkel felszerelt bemutatóterembe a Gödöllői Üzleti Parkban. Az építkezés 2021 májusában kezdődik, a hivatalos alapkőletétel előreláthatólag június végén lesz.

A tervezett épület látványterve Gödöllőn

„A beruházással Magyarországot délkelet-európai stratégiai csomóponttá kívánjuk emelni” – mondta a TRUMPF igazgatóságának elnöke, Nicola Leibinger-Kammüller asszony Ditzingenben. „Ez erősíti az üzleti tevékenységünk szinergiáit olyan országokkal, mint Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, ezen felül Törökországgal is. Magyarországon kiemelkedő számú német autómárka rendelkezik gyártóüzemmel. Az ország a dél-koreai, TRUMPF lézereket használó akkumulátorgyártók számára a hídfő szerepét tölti be Európa irányába.”

Középtávon a TRUMPF csoport az említett piacokon az évtized közepére 100 millió euró összesített forgalmat tervez. A bővítés során a vállalatcsoport csak Magyarországon az eddigi 66 munkahely mérsékelt növekedésével számol. „Az új bemutatóterem és alkalmazástechnikai központ a délkelet-európai régió számára segítségünkre lesz, hogy a kitűzött növekedési célokat elérjük és új munkahelyeket teremtsünk” – tette hozzá Major Tamás, aki 2013 óta a magyarországi TRUMPF ügyvezetője.

Major Tamás, a magyarországi TRUMPF ügyvezetője

Két jubileum is küszöbön áll 2023-ban, melyek a szoros kapcsolatot tovább erősítik a magyarországi TRUMPF vállalat és a németországi anyacég között: A TRUMPF vállalat 2023-ban ünnepli 100 éves fennállását, a TRUMPF márka pedig 50 éve lesz jelen a magyar piacon.

www.trumpf.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek