HCN-5000 - az ideális megoldás nagy volumenű, nehéz alkatrész-műveletekhez

2019. április 24., szerda, 13:27

Címkék: energetika energiaipar forgácsolás repülőgépipar Yamazaki Mazak

A Mazak HCN-5000 ideális választás, ha kiemelkedő teljesítményt, pontosságot és megbízhatóságot keres nagy volumenű termeléshez, moduláris automatizálási megoldásokkal.

A gép nagy megmunkáló térrel, valamint nagysebességű orsóval és 60 m/perces előtolással rendelkezik, így kategóriájának legjobb teljesítményét képes nyújtani különböző anyagú, nagy méretű munkadarabok megmunkálása esetén, az acéloktól egészen a színesfémekig.

A repüléstechnikában és energia szektorban előforduló nagy méretű munkadarabokkal dolgozó ügyfeleink igényeire szabva. A gép maximális munkadarab-kapacitásával 800 mm átmérőjű és 1000 mm magasságú alkatrészek megmunkálására is alkalmas. Továbbá alap felszereltsége egy két palettás palettacserélő, aminek nagy merevségű palettái 500 mm x 500 mm méretűek.

A HCN-5000 vízszintes megmunkáló központ ideális megoldás kiemelkedő teljesítmény, pontosság és megbízhatóság elérésére nagy volumenű termeléshez, moduláris automatizált megoldással.

Nagy sebességű és nagy nyomatékú, 40-es kúpú, integrált motororsója 18 000 RPM fordulatszámra és 35 kW (40% ED) teljesítményre képes, amely ultragyors vágást garantál. A gép gyors - forgácstól-forgácsig 2,6 másodperces - szerszámcserére képes, továbbá Mazak SmoothG vagy alternatív opcióként SmoothC vezérléssel van felszerelve, így egyszerű programozhatóságot és kezelő-barát kialakítást biztosít.

A HCN-5000 alapfelszerelése továbbá egy 40 férőhelyes szerszámtár, ami opcionálisan 160 szerszám-férőhelyig bővíthető és tökéletesen összehangolható a Mazak MPP palettacserélő rendszerével. Az MPP (Multi Pallet Pool) egy kompakt paletta rendező, ami egyszerre 10-16 maximális munkadarab-méretnek megfelelő palettát képes tárolni, így ideális a kezelő nélküli termelés megvalósításához, a korlátozott hellyel rendelkező gyártók számára. A gép automatizálás-kész a Mazak PALLETECH rendszerével való használatra is.

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek