Globális kínálat additív gyártáshoz

Additív gyártói kompetenciáját hangsúlyozta a DMG MORI az idei formnext kiálltáson

2018. december 20., csütörtök, 06:00

Címkék: 3D 3d fémnyomtatás 3D nyomtatás additív gyártás CELOS DMG MORI szelektív lézer szinterezés ULTRASONIC 20 linear

A 2018. november 13–16. között megrendezett formnexten a LASERTEC 3D hybrid, LASERTEC 3D és a LASERTEC SLM modellsorozatokat változatos megmunkálóközpont-kínálattal egyetemben mutatta be a DMG MORI. A több mint 20 éves additív gyártói tapasztalattal rendelkező cég átfogó konzultációval tette teljessé szolgáltatásainak körét, amelynek része volt egy gyors látogatás a bielefeldi additív gyártás Kiválósági Központban is.

Egyedülállóan széles termékválaszték additív gyártáshoz:

 • Átfogó: porágyas (SLM) és porfúvó (LDW) technológia minden anyaghoz és geometriához
 • Egyedülálló: Négy additív gyártói folyamatlánc és megmunkálás egyetlen forrásból
 • LASERTEC 3D hybrid / LASERTEC 3D:
  • a piacon sikeres lézeres felhordóhegesztés porfúvó technológiával
  • többanyagos alkalmazások és minősített anyagok használata egy alkatrészben
  • LASERTEC 3D hybrid: finiselt alkatrészek egy beállítással
 • LASERTEC SLM:
  • egyedülálló rePLUG gyors alapanyagcsere-modulos rendszer, a teljes pormennyiség kevesebb mint 2 óra alatt történő cseréjéhez
  • nyílt rendszer a folyamatparaméterek egyéni adaptálásához és a nyersanyag-beszállítók szabad megválasztásához
  • additív alkatrészgyártás akár 300 × 300 × 300 mm-es térfogatú munkatérben
 • CELOS – folyamatos szoftvermegoldások a CAM programozástól a gépvezérlésig
 • Kiválósági konzultáció a technológiai és folyamat know-how hatékony átadása érdekében

LASERTEC 65 3D hybrid

A porfúvókával végzett lézeres felhordóhegesztésre képes LASERTEC 65 3D kombinálja az additív gyártást és a hagyományos megmunkálást egyetlen beállításban. A gépet úgy tervezték, hogy akár 500 × 400 mm-es átmérőjű elemek szimultán 5 tengelyes megmunkálására is alkalmas legyen. A LASERTEC 3D hybrid széria gépein könnyedén lehet váltani a porfúvókával végzett lézeres felhordóhegesztés, illetve a maró-esztergáló műveletek között, így bonyolult geometriák teljes megmunkálásához is ideális. A technológiának köszönhetően ráadásul többanyagos alkalmazások is megvalósíthatók, és lehetőség van minősített anyagok egy alkatrészen belüli felhasználására is.

A LASERTEC 65 3D hybrid egyesíti az additív gyártást és a hagyományos megmunkálást egy beállításban

LASERTEC 30 SLM 2. generáció

A LASERTEC 30 SLM a DMG MORI porágyas termékcsaládja. A második generációs gépek 300 × 300 × 300 mm-es munkatérrel rendelkeznek, és maximális működési kényelmet biztosítanak az új Stealth Designnal. Az additív eljárás tekintetében a szerszámgép 70 és 200 mikronos fókuszátmérő közti dinamikus adaptációra képes, és 20–100 mikron közti bevonatvastagság érhető el vele.

A LASERTEC 30 SLM-mel két folyamatlánc valósítható meg. A felhasználók egyrészt additív gyártással készült munkadarabok magas minőségű felületkezelését végezhetik egy olyan marógépen, mint például az 5 tengelyes, harmadik generációs DMU 50. Másrészt, a LASERTEC SLM modellek olyan alapsíkok felületi megmunkálására is képesek a porágyban, amiket előtte marógépen munkáltak, mindezt bárminemű támasztószerkezet nélkül.

A rePLUG alapanyagcsere-modul rugalmasságot biztosít a megrendelések tervezésében, és korlátlan anyagválasztékot biztosít a LASERTEC SLM rendszerekhez. Használatával a teljes pormennyiség szennyeződésmentesen cserélhető, kevesebb mint két óra alatt. További kiemelendő funkció a duo-szűrőrendszernek és a nagy portartálynak (a folyamat során nincs szükség kézi feltöltésre) köszönhető nagy fokú folyamatönállóság. A DMG MORI opcionálisan egy további modult, a rePLUG reSEARCH-öt is biztosítja, amit kifejezetten a sorozatgyártó rendszer anyag- és folyamatreleváns paramétereinek fejlesztésére terveztek.

Saját termelésének támogatása és a technológia folyamatos fejlesztése érdekében a DMG MORI saját bielefeldi gyárában is alkalmazza az additív gyártást. A porfúvó technológia az alkalmazások egyik kiváló példája

CELOS – a CAM programozástól a gépvezérlésig

A CELOS szoftvermegoldásai a LASERTEC SLM széria modelljeivel tökéletesen kiegészítik a folyamatláncokat. Az összehangolt és egységes felhasználói felületnek köszönhetően az alkatrészek külsőleg programozhatók, az adatok pedig, komplexitástól függetlenül, rövid idő alatt átküldhetők a gépnek. A hatékony információáramlásnak és az intuitív működésnek köszönhetően a CELOS optimális folyamatokat biztosít az additív gyártással készült alkatrészek előfeldolgozásában és finiselésében. Ez lehetővé teszi a gépbeállítások és folyamatparaméterek egyéni adaptációját, illetve az alapanyaggyártók korlátlan választékát.

Konzultációk a technológia gyors ismertetéséért

A DMG MORI Akadémia széles körű tanácsadással támogatja ügyfeleit az additív gyártófolyamatok alkalmazása tekintetében. Ez többek között magában foglalja az AM Quick Checket (gyors ellenőrzés), ami tökéletes bevezetőként szolgál az additív gyártás világába. A DMG MORI mindenben segíti ügyfeleit, a megfelelő alkalmazások azonosításától kezdve az alkatrészek újratervezésén át egészen az első kis sorozatos gyártásig. A vállalat szakemberei emellett menedzsment, tervezés és gyártás tréningekkel is igyekeznek megfelelő bevezetőt nyújtani a technológia nyújtotta lehetőségekbe.

ULTRASONIC 20 linear: modern anyagok teljes körű megmunkálása

A DMG MORI már évek óta kínálja nagy teljesítményű szerszámgépeit az ULTRASONIC technológiával, ami a komplex, modern anyagból készült alkatrészek nagy pontosságú, 5 tengelyes megmunkálását segíti. Ez a sorozat most teljesen új szintre emelkedett az ULTRASONIC 20 linear formájában. Az újítások része az opcionális, akár 60 000 min–1 orsófordulatszám, a nagyobb teljesítményű hajtás, a kisebb helyigény és a CELOS alkalmazások, amelyeket kifejezetten az ULTRASONIC-hoz fejlesztettek. Az újítások egyértelmű élvezői az optikai ipar, az orvostechnika és a félvezetőgyártás szereplői.

Az ULTRASONIC 20 linear legfontosabb újdonságai közé tartoznak a teljes mértékben digitális vezérlésű ultrahang-generátor és a nagy teljesítményű ULTRASONIC aktuátorok

Az ULTRASONIC 20 linear legfontosabb technológiai jellemzői közé tartozik egy teljesen digitális vezérlésű ultrahang-generátor és az ULTRASONIC aktuátorok, amelyek nagyobb teljesítményt és 50 000 min–1 fordulatszámot tesznek lehetővé. Az adaptált működtető technológiával ellátott szerszámtartók könnyedén és automatikusan kicserélhetők a maróorsóban. Mindegyik szerszámtartó rendelkezik piezo elemekkel, amelyek 20 és 50 kHz közötti nagy frekvenciájú, programvezérelt indukciós rendszeren keresztül működnek. Az eredeti szerszámforgáshoz tehát további, meghatározott amplitúdójú, hosszirányú mozgások adódnak hozzá. A forgácsolóélek vagy köszörülési területek így fellépő kilengését az NC program irányítja, tartománya pedig akár 10 mikron fölötti is lehet. Köszörülés, fúrás és marás közben ezek a hozzáadott vibrációk közvetlen, pozitív hatással vannak a folyamatban fellépő erőkre, az anyageltávolítás mértékére és a szerszám élettartamára, ennek következtében kevesebb költséget és nagyobb termelékenységet eredményeznek.

www.dmgmori.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek