Újdonság, különlegesség és „hagyomány” az M+E standon

Azt hihetnénk, hogy nagy változások egy év alatt nem történnek ebben a szakmában… Pedig a tavalyi Ipar Napjai kiállítás óta számos újdonság jelent meg a gyártók és így az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. termékpalettáján is

2019. május 07., kedd, 06:00

Címkék: forgácsolás huzalszikra-forgácsolás Ipar Napjai 2018 Mach-Tech megmunkálóközpont Mitsubishi szikraforgácsoló

A teljesség igénye nélkül: a Brother két modellel is előrukkolt a tavalyi JIMTOF-on, a Hartford pedig az idei TIMTOS-on mutatta be legújabb gépét, ezenkívül hamarosan érkezik az új vezérlős Mitsubishi tömbszikraforgácsoló is. Így évről évre érdemes kilátogatni ezekre a kiállításokra és természetesen az M+E standra is, ahol a kiállított 8 szerszámgép között igazi újdonságokat és érdekességeket is találhatnak az érdeklődők.

Idén egy „különlegességgel” is készül a cég: Magyarországon a Mach-Tech kiállításon debütál a FUJI DLFn (Dolfin) moduláris gyártóberendezés. A FUJI az IPAR NAPJAI – MACH-TECH 2019 Nagydíjat is elnyerő egyedi gépcsaládja egy eszterga és maró modulokból felépített, nagyon rugalmas és rendkívül termelékeny gyártócella.

Az IPAR NAPJAI – MACH-TECH 2019 nagydíjas FUJI DLFn (Dolfin) moduláris gyártóberendezés

A DLFn multifunkciós gépeknél minden egység egyszerre forgácsol, és a burkolaton belüli adagolórendszerrel szállítja a munkadarabokat az egyes modulok között. Verhetetlen termelékenysége mellett a rendszer nagyon kicsi helyigénye is egyedülállóvá teszi a tömeggyártásban!

A FUJI a CSD300 ikerfrontorsós eszterga rendszerrel is képviselteti magát a vásáron, melynek óriási előnye, hogy teljesen automatikus adagolórendszerrel rendelkezik, így a munkadarabok tárolórendszerbe rakodása után automatizálható az adagolás, a megmunkálás, az anyagmozgatás, a munkatérből való eltávolítás és opcionálisan a méretellenőrzés is! A CSD sorozat gépeiből – mint modulegységből – géprendszer építhető ki, melyek között automatikus munkadarab-továbbítás valósítható meg. A moduláris kialakítása révén számos elrendezés lehetséges.

Szintén először látható Magyarországon a sokak által várt, tavaly a JIMTOF-on bemutatott Brother Speedio R650X2 palettacserélős függőleges gyors megmunkálóközpont, amelyet a régi TC-32BNQT modell utódjának szánnak. A megszokott változatlan paraméterek mellett a legfőbb újdonságok: a beépített karos szerszámcserélős, 40 férőhelyes szerszámtár, a megnövelt Z löket (435 mm), illetve a 70 bar-os orsón keresztüli hűtés.

Maga a Brother is készített egy összehasonlító táblázatot, amelyben az új modellt a TC-32BNQT-vel és a jól ismert Brother R650X1-gyel veti össze. Ami egyből szemet szúr: a Z tengely megnövelt lökete (450 mm szemben az X1-es 305 és a TC-32-es 415 mm-ével), a megnövelt szerszámhossz: 250 mm (míg a másik két modellnél 200 mm), valamint a maximális szerszámsúly is 4 kg-ra növekedett (az eddig 3 és 3,5 kg-mal szemben). Az új modellbe is bekerült a TC-32BNQT-ben már jól bevált, közkedvelt és továbbfejlesztett dupla karos megoldású szerszámcserélő és a 40-es szerszámtár.

Brother Speedio R650X2 palettacserélős függőleges gyors megmunkálóközpont

A standon ezenkívül megtekinthető a kis helyigényű, kompakt Brother Speedio M140X2 függőleges 5 irányú esztergáló funkciós CNC-megmunkálóközpont is.

A Tajvan legnagyobb CNC-megmunkálóközpont-exportőrének – és ezzel a világ egyik vezető gyártójának – számító Hartford idén az 5A-65E szimultán 5 tengelyes függőleges CNC-megmunkálóközponttal készül a kiállításra.

Hartford 5A-65E szimultán 5 tengelyes függőleges CNC-megmunkálóközpont

A Mitsubishi két géppel is képviselteti magát a standon: az egyik az MV2400S NewGen huzalos szikraforgácsoló az új, az ipar 4.0 elvárásaihoz igazodó D-Cubes vezérlővel, melynek segítségével minden lényeges műveleti státusz és az üzemeltetési ciklus egy érintéssel előhívható – és szükség esetén kiolvasható. A gép hálózati kapcsolattal, valamint USB, FTP, DNC és nyitott adat interfésszel rendelkezik, ezenkívül meglévő termelésirányító és -analizáló rendszerekkel is összekapcsolható. Az ipar 4.0 előre látható jövőbeli igényeivel összhangban a gépekkel hatalmas mennyiségű gyártási adat érhető el, átláthatóságot biztosítva a gyártási folyamat során.

Mitsubishi MV2400R Connect huzalos szikraforgácsoló

Az új fejlesztésű „Job Planner” feladatütemező alkalmazás lehetővé teszi a sürgős munkák előrehozását, automatikusan elmentve a félbeszakított munka paramétereit, így az később a félbeszakítási ponttól azonnal folytatható! A másik bemutatott Mitsubishi EDM modell az EA-12S tömbös precíziós szikraforgácsoló, mely hamarosan a fent leírt vezérlővel is elérhető lesz.

A ROMI C510 vegyes üzemű esztergát kedvező ár-érték aránya miatt már sokan megismerték és megkedvelték Magyarországon, hiszen költséghatékony megoldást nyújt egyedi és kis sorozatok gyártására.

A szerszámgépek mellett Filtermist egységeket, többek közt egy, az olajködelszívást demonstráló egységet is bemutat az M+E, illetve egyéb kiegészítő termékekkel is találkozhatnak a standra látogatók.

Mindenkit szeretettel, bemutatókkal, válaszokkal várunk a MACH-TECH kiállításon, az A pavilon 211/A standon!

www.eszterga.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek