Tiszta levegő mindenekelőtt – 3. rész

Levegőtisztítás olajköd-leválasztóval fémmegmunkálás közben

2022. szeptember 14., szerda, 06:00

Címkék: fémmegmunkálás kenőanyag levegőtisztaság olaj Reven rolatast szűrés

A fémmegmunkálás során a hűtő- és kenőanyagok párolgása és égése következtében olajköd, gőzök és füstök szabadulnak fel. Ezt az emissziót olajköd-leválasztókkal kell csökkenteni, és a levegőszennyezést a megengedett határokon belül kell tartani. Ellenkező esetben az ablakok és a falak olajosak lesznek, a mennyezet besárgul, és a munkahelyi környezet az alkalmazottak egészségét veszélyezteti. A finom részecskék leválasztását a nanométeres tartományban kell kezelni.

Az olajköd-leválasztó integrált permettechnológiával távolítja el a molekulákat

Rendkívül nagy forgácsolási sebességnél gyakran 1 000 °C feletti hőmérséklet is fellép a szerszám vágóélén. Ez nehezen megmunkálható kemény anyagok, pl. erősen ötvözött acélok és titán esztergálása esetén fordul elő, és azt eredményezi, hogy a hűtő- és kenőanyag-részecskék molekulákká párologjanak el. Ezek a molekulák a gyakran használt HEPA-szűrőkön átjutnak, és az elszívó légcsatornában csapódnak le. Ez – a környezetbe történő kibocsátástól eltekintve – látens tűzterhelést okoz, a csarnokban pedig akkor is olajszag érezhető, ha amúgy az ajánlott határértékeket nem lépik túl.

A HEPA-szűrők csak akkor fogják fel a hűtő- és kenőanyag-molekulákat, ha azok nagyrészt telítettek, és élettartamuk gyakorlatilag lejárt. A Reven egy többlépcsős leválasztási eljárást javasol permettechnológiával vagy kondenzátorral. Az X-CYCLONE leválasztóval végzett előtisztítás után egy fúvókarendszer hozza létre a vízfüggönyt, amely kimossa a gáz- és gőzmolekulákat.

Az elpárolgott hűtő- és kenőanyag kondenzációja az elszívó légcsatornában és az elszívó ventilátorban

A permetfüggöny hűtő hatású, és lehetővé teszi, hogy a molekulák az X-CYCLONE leválasztóban, nem pedig az elszívó légcsatornában kondenzálódjanak. Ez a „Revex-elv” a vegyipari gázmosóktól származik. „Az eljárás nagyon magas hűtő- és kenőanyagnyomás esetén is működik, mert ott sem aeroszolok keletkeznek, hanem a molekulákat kell felfogni – tette hozzá Alexander Rojahn. – Ugyanez a probléma jelentkezik a temperáló kemencék elszívott levegőjének tisztításánál is.”

A Revex permettechnológia ott is bevált, ahol az elszívott levegő több szilárd, mint folyékony részecskét tartalmaz. A köszörülési folyamatok során gyakran szabadul fel nagy mennyiségű szénpor, ezért itt időnként agglomerátort használnak köztes fokozatként. A szabadalmaztatott permettechnológia könnyen integrálható a megmunkálógép szerszámhűtéséhez. A központi elszívórendszerek légcsatornáiba történő beépítéshez egy permetezőmodul is elérhető.

Az olajköd-leválasztó integrált permettechnológiával távolítja el a molekulákat

Speciális eset: a minimálkenés

A minimálkenés különleges követelményeket támaszt a károsanyag-kibocsátás elleni védelemmel szemben. Az autó- és repülőgépipar előszeretettel alkalmazza a minimálkenést – például az alumíniumöntvények, valamint a nagy méretű öntött és kovácsolt alkatrészek megmunkálásakor. A szerszám vágóéle olaj- és sűrítettlevegő-ködben halad. A minimálkenés védi a környezetet, pénzt takarít meg, ezenkívül száraz és újrahasznosítható forgácshulladékot hagy maga után.

Az immissziós értékek meghatározására használt mérési technológia a TA Luft levegőtisztasági irányelv szerint

A gőz- és füstképződés azonban rendkívül magas, ezért különösen zárt gépburkolatokat feltételez. A részecskeleválasztáshoz az olajköd-leválasztót ismételten az adott alkalmazáshoz konfigurálják, egyedileg adaptálva a gép paramétereihez, illetve az olaj vagy emulzió típusához.

Ez a testreszabás nagyon hasznosnak bizonyult, mert a minimálkenés és a könnyű anyagok száraz megmunkálásának peremfeltételei nagyon eltérőek; magas követelmények esetén akár kilenc fokozatra is szükség lehet. Az első szakaszok a viszonylag durva aeroszolokat és a port fogják fel, míg az utánuk következő szakaszok az 1 µm alatti mérettartományban lévő hűtő- és kenőanyag-részecskéket fogják fel és távolítják el. Az eljárás többek között a rendkívül nagy fordulatszámú, alacsony viszkozitású olajok és a nagy olajnyomású köszörűgépek, valamint az akár 300 bar-ig terjedő hűtő- és kenőanyagnyomással végzett mélyfuratfúrás esetében is működik.

Folytatjuk

www.reven.de

www.rolatast.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek