Szerszámüzemek számára kifejlesztve

A Milltronics bemutatta az RM3016 CNC-megmunkálóközpontot

2021. december 30., csütörtök, 06:00

Címkék: forgácsolás HURCO ic-Hungary megmunkálóközpont

A Milltronics nagy múltra tekint vissza szerszámüzemek számára létrehozott, manuális, betanító és CNC-üzemmódban is működtethető szerszámgépek fejlesztése és gyártása terén. A nagyon rugalmasan kezelhető és számos alkatrész legyártására alkalmas gépek rendkívül népszerűek a szerszám- és formagyártásban.

A nagy dinamikát komoly teljesítménnyel ötvöző TRM3016 mozgástartománya 760 × 410 × 510 mm, asztalmérete pedig 900 × 410 mm. A 8 000 min–1 fordulatszámú BIG-PLUS ISO No. 40 orsót egy 15 lóerős orsómotor hajtja. A TRM sorozat egyedülálló tulajdonsága a legördíthető ajtónyílás, ami hosszú és nagy méretű alkatrészek behelyezését is lehetővé teszi.

A TRM3016 gépet a 9000-es sorozatú vezérlővel szerelték fel, ami 120 GB-os lemezterülettel, 4 GB memóriával, akár tízszer jobb grafikus teljesítménnyel, érintőbillentyűzettel és nagy, 15 hüvelykes LCD érintőképernyővel rendelkezik. A Windows-alapú platform felhasználóbarát Milltronics-funkciókat, többek között G-kód-megjelenítő képernyőt tartalmaz.

A vezérlő egyszerű programozással, a képernyőn megjelenő súgóval, intuitív menüvel, színes grafikával és gyors szerszámbeállításokkal segíti a gépkezelőket a gyorsabb betanulásban és a termelékenység maximalizálásában. A tapasztaltabb gépkezelők nagyra értékelik az alábbi tulajdonságokat, amik lehetővé teszik a CNC-gép gyors és folyamatbiztos működtetését:

 • Néhány más vezérlővel ellentétben a Milltronics a grafikát összefonja a mozgásvezérlő rendszerrel, így a gépkezelő pontosan látja, hogy mit fog tenni a gép, és nem csak egy képet lát az alkatrészről.
 • A program alatti újraindítás lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy bárhol elindíthassa a programot a grafika ellenőrzésével, majd futási módra váltson – nincs szükség G és M kód szakértelemre.
 • A 9000 vezérlő Intel Dual Core i5 64 bites processzorral és nagy sebességű mozgásvezérléssel rendelkezik, amely másodpercenként akár 3 000 blokkot is képes végrehajtani.
 • A Milltronics 9000 vezérlő ChipBossTM Productivity funkciója saját algoritmusokat használ a szerszámpályák kiszámításához és a maximálisan megengedett vágóerő szabályozásához, ami gyorsabb ciklusidőt, megnövelt szerszámélettartamot és pontosabb alkatrészeket eredményez. Trochoid marási stratégiákat alkalmaz nagyobb fogásmélységgel, kisebb pályaeltolásokkal, így használatával még több idő takarítható meg, mivel a ChipBoss automatikusan kiszámítja a megmunkálandó területeket, és csak azokhoz a zónákhoz használ kisebb marót, amelyek nagyobb szerszámmal nem forgácsolhatók.
 • A Milltronics Shop View (MSV) egy termelékenységnövelő szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megismerjék a gép állapotát, és Ipar 4.0 kompatibilis eljárással gyűjtsék a használati és diagnosztikai adatokat. A felhőben található MSV PC-vel, táblagéppel vagy okostelefonnal is elérhető.
 • A kétirányú esztergálási ciklus is termelékenységnövelő funkció. Arra tervezték, hogy akár 60%-kal emelje a termelékenységet, növelje a szerszám élettartamát, javítsa a felületminőséget, javítsa az esztergálási sebességet és a hatékonyságot, miközben kiaknázza a legújabb váltólapkás szerszámok előnyeit.

A TRM3016 megmunkálóközpont specifikációi:

 • Vezérlés: 9000-es sorozat
 • Mozgástartomány: 760 × 410 × 510 mm
 • Asztalméret és -teherbírás: 900 × 410 mm, 450 kg
 • Orsó (szíjhajtás): 8 000 rpm BIG-PLUS ISO No. 40
 • Teljesítmény/forgatónyomaték: 15/10 lóerő / 91 Nm
 • Automatikus szerszámváltó: 16 zsebes karusszel
 • Teljesítményigény: 8,25 KVA
 • Feszültségigény: 200–240 VAC 50/60 Hz

A Takumihoz hasonlóan a Milltronics is a HURCO csoport tagja, és Magyarországon az IC-Hungary Kft. számít a kizárólagos képviseletnek.

www.milltronics.com

www.ichungary.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek