Széles alkalmazási spektrum intelligens funkciókkal

Új Okuma kompakt 5 tengelyes multifunkciós esztergaközpont Japánból

2018. október 16., kedd, 06:00

Címkék: eszterga esztergaközpont forgácsolás OKUMA Smartus Zrt.

Kimagasló teljesítmény és tulajdonságok, gazdag alapfelszereltség, rendkívül kedvező ár – így jellemzi röviden Mátyás János, az Okuma magyarországi képviseletét ellátó Smartus Zrt. vezérigazgatója az Okuma új generációs kompakt 5 tengelyes multifunkciós esztergaközpontját, a Japánban tervezett és gyártott MULTUS B250II-t.

Mik az új szerszámgép legfontosabb jellemzői?

Mátyás János: Az Okuma nagy piaci sikert arató MULTUS BII sorozatú esztergaközpontjának kompakt kivitelezésével Japánban megalkotott új generációs MULTUS B250II kompakt 5 tengelyes multifunkciós esztergaközpont komplett ötoldalú megmunkálást tesz lehetővé nagyobb geometriai pontosság, kevesebb beállítási igény és lecsökkent ciklusidő mellett. A szerszámgép elérhető szegnyerges és ellenorsós kivitelben is. Az innovatív öntött ferde ágyas vázszerkezet biztosítja a gép merevségét, az esztergaközpont alapterülete mégis meglepően kicsi, mindössze 3 620 × 2 210 mm.

Az OKUMA OSP-P300SA 3D vezérlővel ellátott, termikusan stabil vázszerkezettel rendelkező gép a legigényesebb anyagok és geometriák megmunkálására is képes. Ami még nagyon fontos: a gépre 24 hónap teljes körű garancia, a főorsóra pedig 36 hónap korlátozás nélküli jótállás vonatkozik. Az alapfelszereltségű gép 245 000 euró helyett már 199 000 eurótól elérhető!

Mi biztosítja a kimagasló hatékonyságú ciklusidőt?

A gép főorsójának maximális fordulatszáma 5 000 1/perc, maximális nyomatéka pedig 427 Nm. Maróorsója 12 000 1/perc fordulatszámra, 12 kW teljesítményre és akár 40,1 Nm nyomaték leadására képes. Az X és Z tengelyeken mért 40 méter/perc, illetve az Y tengelyre számított 26 méter/perc gyorsjárati sebesség, valamint a ServoNavi aktív szervó-paraméterbeállítás mind nagyban hozzájárulnak az esztergaközpont ciklusidejének csökkentéséhez.

Mi garantálja a gyártási precizitást?

A gép termoszimmetrikus kialakítása, valamint a főorsó és a vázszerkezet aktív hőkompenzációs rendszere lehetővé teszi a forgácsolás pontosságának szinten tartását abban az esetben is, ha a helyiségben mért hőmérséklet jelentősen megváltozik. A konstrukció kompenzálja a hőtágulásból származó deformációt, szükségtelenné teszi a gép bemelegítését és a méretkorrekciót a gép újraindítása után, és még az orsó szakaszos működése esetén is biztosítja a 10 µm alatti pontosságot.

A vezetékek mozgatását mindhárom tengelyen nagy pontosságú golyósorsók végzik, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az elektronikai és a mechanikai követelményeknek maradéktalanul megfelelő Okuma szervomotorokhoz. Az orsómotor kialakítása kevesebb rezgést és teljesítményvesztést eredményez a szerszám csúcsán, ami kiváló felületi pontosság és kiemelkedő anyagleválasztási képesség elérését teszi lehetővé.

Mit tud a gép vezérlője?

A könnyen kezelhető, 15 colos érintőkijelzős OSP Suite vezérlő kezelői üzenetek funkciója megkönnyíti a napi karbantartási feladatok ellátását és ellenőrzését, illetve több műszakos munkarend esetén az átállással kapcsolatos információk megosztását. Az Okuma OSP vezérlőcsomagja lehetővé teszi az ötoldalú megmunkálási feladatok egyszerű programozását, és hozzáférést biztosít a gyártó Intelligens Technológia alkalmazásaihoz, például a standard CAS ütközésvédelemhez, amely manuális és automata üzemmódban is a valós mozgások előtt járva akadályozza meg azt, hogy a gépben kár keletkezzen.

Milyen alapanyagú munkadarabokat lehet gyártani a géppel?

A szerszámgép nagyon széles alkalmazási spektrummal rendelkezik. Számos anyag – beleértve a titánt, az alumíniumot és a könnyűfémötvözeteket – munkálható meg az öntőformáktól az apró, precíziós alkatrészekig, és mindezt orvostechnikai és repülőgépipari igényeket kielégítő minőségben, alacsony egységköltség mellett.

A szerszámgép iránt érdeklődők jelentkezését a további részletekért és az árajánlatért várjuk a 06/23 200-230-as telefonszámon, az info@smartus.hu e-mail-címen vagy a www.smartus.hu weboldalon.


 

Alapfelszereltség

5 tengely

Okuma CAS ütközésvédelem

ServoNavi aktív szervó-paraméterállítás

Nagy teljesítményű és nagy nyomatékú főorsó és maróorsó

Nagy kapacitású szerszámtár

Nagynyomású és nagy térfogatáramú maróorsón keresztüli hűtés különálló szűrőegységgel

Munkadarab-bemérő előkészítés

Zsanéros forgácskihordó

 

A legfontosabb technikai paraméterek

Hőstabil öntött ferde ágyas vázszerkezet

Direkt hajtású főorsó: 45 – 5 000 1/perc fordulatszámmal

Főorsó maximális nyomaték: 427 Nm

Főorsómotor: VAC 22/15 kW (30 perc/folyamatos)

Maróorsó-fordulatszám: 12 000 1/perc

Maróorsó maximális nyomaték: 40,1 Nm

Maróorsómotor: VAC 12/8 kW (5 perc/folyamatos)

Maximális munkadarabméret: Ø 600 × L750 mm

Mozgástartomány (X/Z): 500 × 800 mm

B tengely indexálás: –30 – 195 fok (0,001 fokonként)

Y tengely löket: 200 mm

Gyorsjárat: 40 m/perc az X/Z tengelyeken és 26 m/perc a Y tengelyen

Szerszámtestbefogás: HSK-A63

40 férőhelyes szerszámtár

Nagy térfogatáramú maróorsón keresztüli hűtés: 2 MPa

Hőstabilizáció az orsón (TAS-S)

Hőstabilizáció a gépvázon (TAS-C)

CE-jelzés/EMC, IEC megfelelőség

Magasság/szélesség/hosszúság: 3 620 mm × 2 210 mm × 2 582 mm

Tömeg: 7 900 kg

 

Az OKUMA OSP-P300SA 3D-M-E vezérlőcsomag fő jellemzői

Könnyű kezelhetőség

Programtárhely: 2 GB

Operációs puffer: 2 MB

Koordinátaváltás, forgatás, másolás

3D szimuláció

Ciklusidő-csökkentés

Ciklusidőtúlfutás-figyelés

Szerszámélettartam-figyelés

Hi-Cut Pro a tökéletes külső élek érdekében

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek