Rugalmasság és tervezési biztonság előfizetői, valamint „all-in” modellben

Előfizetés a tulajdonlás helyett: Maximális tervezési biztonság az árak és költségek átláthatóságának, valamint a teljes rugalmasságnak köszönhetően

2022. január 17., hétfő, 06:00

Címkék: CLX 450 DMG MORI finanszírozás forgácsolás szerszámgép szerszámgépipar

A PAYZR-rel a DMG MORI egy olyan üzleti modellt kínál ügyfeleinek, ami a szolgáltatásként kínált berendezések és szoftverek koncepciójára építve, kockázatmentes használatot tesz lehetővé.

Az év elején bejelentett PAYZR üzleti modellel a DMG MORI az értékesítési üzletág stratégiai bővítését helyezte előtérbe, maga a PAYZR név pedig a „PAY with Zero Risk” (kockázatmentes fizetés) hívószavakkal fémjelzett központi ügyfélígéretet jelenti. Az eszköz-mint-szolgáltatás és a szoftver-mint-szolgáltatás területén a DMG MORI azóta olyan portfóliót épített ki, amely a gyártást rugalmasabbá, a tervezést pedig megbízhatóbbá teszi; mindezt minimális kockázat mellett. A piacvezető vállalat sikerének új formulája ugyanis az „Előfizetés és all-in a beruházás és vásárlás helyett”.

„Az előfizetéses üzleti modellek alapgondolata, hogy az ügyfeleknek pontosan azt adjuk, amire szükségük van, akkor, amikor szükségük van rá” – magyarázza Asef Duratovic, a DMG MORI Digital GmbH előfizetésért felelős vezetője a PAYZR kialakításának motivációjáról. Az első lépés az volt, hogy a kompakt M1 vertikális megmunkálóközpontot eszköz-mint-szolgáltatás konfigurációban kínálták a DMG MORI Store-ban. A gépcsomagtól és a szerződéses időtartamtól függően – 12, 24 vagy 36 hónapos futamidő – az ügyfelek személyre szabott havi alapdíjat fizetnek, amely magában foglalja a karbantartást, a szervizelést és a biztosítást. Ez tehát egy olyan all-inclusive csomag, amely kockázatmentes, és teljes pénzügyi rugalmasságot tesz lehetővé, hiszen nincs szükség előlegre, és a magas tőkeköltségek helyett csak az üzemeltetési költségek merülnek fel. Ezáltal az ügyfél számára abszolút átláthatóságot biztosít az ár és a költségek tekintetében. Az alapdíjhoz pedig csak az orsóüzemórák utáni tiszta géphasználat adódik hozzá.

Az olyan előfizetéses üzleti modellek, mint a DMG MORI által kínált PAYZR, pontosan azt kínálják az ügyfeleknek, amire szükségük van, akkor, amikor szükségük van rá

CLX 450 TC: 6 oldalas teljes megmunkálás a PAYZR portfólióból

A DMG MORI saját PRE-EMO rendezvényén a vállalat az új CLX 450 TC-vel bővítette a PAYZR portfóliót, így az ügyfelek az esztergálás területén is hozzáférést kaphattak a kockázat nélkül gyártáshoz. Az automatikus szerszámcserével és B tengellyel rendelkező teljes megmunkálóközpont nagy alkatrész-variáció és kis tételméretek esetén csökkenti a beállítási időt, a PAYZR-kínálat bővítése ezzel a berendezéssel tehát tökéletes megoldást jelent a gyártás és a fizetési modell nagy fokú rugalmasságához. Az akár Ø 400 mm-es esztergálható átmérő és az 1 100 mm-es maximális esztergálható hossz ráadásul az alkatrészek széles skáláját lefedi. Az esztergaközpont szíve a helytakarékos compactMASTER esztergapaddal ellátott, ±120°-ban forgatható B tengely, mely 12 000-es percenkénti fordulatszámmal és 90 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. Az akár 5 000-es fordulatszámú, 345 Nm-es fő- és ellenorsók, illetve a 0,001°-os felbontású integrált C tengely pedig gondoskodnak a lehető legnagyobb pozicionálási pontosságról és nagy teljesítményről.

Az M1 kompakt vertikális megmunkálóközpont és a CLX 450 TC maró-eszterga a PAYZR-rel eszköz-mint-szolgáltatásként érhető el a DMG MORI kínálatában

Digitális hozzáadott érték a DMG MORI Store-ban

A DMG MORI, a szerszámgépgyártás digitalizálásának úttörőjeként, a szoftver-mint-szolgáltatás területére is figyelmet fordít. A meglévő példák közé tartozik a TULIP kód nélküli platform az egyedi, üzemi alkalmazások létrehozására, az ISTOS, üzemi területen alkalmazott tervezői és vezérlői megoldásaival, valamint WERKBLiQ szervizplatform, a vállalatok holisztikus karbantartási és szervizelési menedzsmentjéhez.

A PAYZR szoftverportfóliójának legújabb tagja pedig az up2parts. Az „up2parts calculation” lehetővé teszi az automatikus, mesterséges intelligencián alapuló árajánlat-készítést. A kalkulációk és ajánlatok így másodpercek alatt, néhány kattintással elkészíthetők. A DMG MORI meg van győződve arról, hogy ez nemcsak a munka előkészítésének hatékonyságát növeli, hanem a sikerességi arányt, ezáltal pedig az ügyfelek versenyképességét is, már az első tételtől kezdve. Az „up2parts calculation” egy vállalati adatbázisra épül, amelyet az érdeklődők és az ügyfelek teljeskörűen használhatnak az „up2parts cloud basic” segítségével. Az alapverzió a felhasználók számára ingyenesen elérhető, és korlátlan tárhelyet kínál a gépek, anyagok, ügyfelek és alkatrészek központi tárolásához. A megoldás az alkatrészeket 3D modellként tárolja, ennek megfelelően egy geometriai hasonlósági kereséssel automatikusan, néhány másodpercen belül megtalálja az azonos vagy hasonló alkatrészeket.

A PAYZR-rel a DMG MORI szoftvereket és eszközöket kínál szolgáltatásként, a teljes értékláncon

A szolgáltatásként nyújtott üzleti modellek divatja

„Az előfizetéses üzleti modellek felé való elmozdulást már látjuk egy ideje. A legkiemelkedőbb példa erre valószínűleg a Netflix” – mondja Asef Duratovic, utalva a vállalatra, amely egykor kölcsönzött DVD-k szállításával kezdte, mára pedig vezető streamingszolgáltatóvá nőtte ki magát. Szerinte valami hasonló figyelhető meg számos szoftver, sőt még az autók esetében is: „A vásárlástól ez az út egyre inkább az időben korlátozott és rugalmas használat irányába vezet.” Az üzleti modellek egyre közvetlenebbül igazodnak az ügyfelek igényeihez és szükségleteihez, a korábbi ellentmondások és kihívások pedig feloldódnak. Asef Duratovic tehát visszatér a kezdetben megfogalmazott alapgondolathoz: „Nem önmagában a megvásárolt termékről van szó, hanem arról a célról, amelyre a terméket vagy az üzleti modellt kifejlesztették – avagy annak tényleges hasznáról.”

www.dmgmori.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek