Miért nyújtanak a tömör keményfém fúrók nagyobb és megbízhatóbb teljesítményt?

2022. november 14., hétfő, 15:54

Címkék: forgácsolás forgácsoló_szerszám precíziós szerszámok szerszám szerszámtechnika

A forgácsoló ipar jelentős változásokon ment keresztül az utóbbi években. Egyre nagyobb az igény a jobb minőségre és a megbízhatóbb termékekre – a gyártócégeknek igazodniuk kell az elvárásokhoz. A Dormer Pramet nemrégiben vezette be egyedi jellemzőkkel bíró többcélú tömör keményfém fúróit, amelyek új szintre emelik a gazdaságos furatkészítést.

Minőség és megbízhatóság

A Dormer Pramet Force X és Force M termékeinek egyedisége a Dormer termékválasztékán belül a különleges horonykialakításban rejlik: a folyamatosan elvékonyodó forgácselvezető horony és a hengerelt sarok javítja a forgácselvezetést és megkönnyíti az újraélezést. Precíz élkialakítás, erős külső rádiuszok és a hibák előrejelzése: a fúrók jobb furatminőséget és megbízható folyamatot garantálnak.

Ezek a modern fúrók mikroszemcsés keményfém alapréteggel és TiAlN-bevonattal rendelkeznek. Ez nagy kopásállóságot biztosít és meghosszabbítja a szerszám élettartamát, így a fúrók a gépek és anyagok széles skálájához, például rozsdamentes acélhoz, ötvözött acélhoz vagy öntöttvashoz alkalmazhatók.

Dormer R100/R120 – fényes kivitelű, belépő szintű, önközpontozó tömör keményfém fúrók 120°-os csúcsszöggel, általános gépészeti feladatokhoz. A termékcsalád elsősorban az általános gépészet területén alkalmazható, ahol a fúrók többféle feladathoz és anyaghoz használhatók, CNC-gépektől kezdve a oszlopos fúrógépeken át a puhább anyagokban történő manuális alkalmazásokig.

Mi teszi egyedivé a Force X, Force M és R100/R120 fúrókat?

Tom Berrill, a Dormer Pramet területi vezetője ismertette a fő előnyöket. Így fogalmazott: „Az R100 és az R120 tökéletes választás azoknak, akik nagyobb teljesítményt várnak a HSS-től, de szűkös költségvetésük miatt nem engedhetik meg maguknak prémium nagyteljesítményű fúró vásárlását. A Force X sorozat a teljesítmény és a funkcionalitás tökéletes keverékét kínálja, mivel különféle anyagokhoz használható fúró, így jól alkalmazható beszállítói és általános gépipari műhelyekben.”

Luiz Junior, a Dormer Pramet kutatás-fejlesztési vezetője hozzáteszi: „Az R100/R120 fúrók a mi terepjáróink.” Nem számít, hogyan alkalmazza ezt a tömör keményfém szerszámot, a hagyományos HSS fúrók sokoldalúsága mellett nagyobb teljesítményt kap. Ha gyorsaságra és pontosságra vágyik az életében, akkor a Force sorozat a megfelelő megoldás. A versenyautókhoz hasonlóan úgy épülnek, hogy a legtöbbet hozzák ki az erőforrásokból, hogy segítsenek csökkenteni a ciklusidőt és növelni a termelékenységet.”

Kiemelkedő ipari teljesítmény

Az általános gépészet a megmunkálási alkalmazások széles spektrumát öleli fel. Az ügyfelek gyakran a nagyfokú rugalmassággal és sokoldalúsággal rendelkező, különböző anyagokhoz alkalmas szabványos szerszámok felé fordulnak. Rendkívül megbízható, gyors és elérhető megoldást várnak el. A Force X és Force M fúrók megfelelnek ezeknek a kritériumoknak.

Az ügyfelek általában másod- és harmadszintű alvállalkozók, akik különböző CNC-megmunkálási képességekkel rendelkeznek. E vállalatok közül sokan a tervezési, mérnöki és építőipari ágazatban dolgoznak különféle alkatrészekkel.

Az R100/R120-at leggyakrabban a karbantartás, javítás és üzemeltetés (MRO) területén használják az ügyfelek, ami a gépészeti szegmensben rendkívül sokféle alkalmazást jelent. Az MRO fontos eleme a berendezések, szerelősorok vagy gépek üzemképes állapotban tartása olyan ágazatokban, mint a repülés, az autóipar, az energetika, az élelmiszeripar és az építőipar.

Az MRO-alkalmazások közé tartozik a furatkészítés, a menetvágás, a marás, a dörzsárazás, a süllyesztés és a sorjázás. Az R100/R120 termékek megbízható és optimális megoldást jelentenek.

David Risk, a Dormer Pramet globális termékmenedzsere hozzáteszi: „Az R100/R120 típusok belépő szintű, általános célú, tömör keményfém fúrók, amelyek kiváló szerszáméltartamot és folyamatos megbízható teljesítményt nyújtanak. Használhatók oszlopos fúrógépekhez és CNC-gépekhez, elsősorban általános gépészeti és karbantartási feladatokhoz, és ésszerű választást jelentenek a kis tételszámú gyártáshoz bármely ágazatban.

„A Force X és Force M sorozat elemei viszont nagy teljesítményű, bevonatos, tömör keményfém fúrók, belső hűtőközeggel vagy anélkül, és nagyon alacsony ciklusidőt kínálnak. Tökéletes választás a nagy sorozatú, nagy volumenű gyártáshoz CNC alkalmazásokban, és főként az általános gépgyártásban, a repülőgépösszeszerelésben, valamint a szerszám- és formagyártásban használják őket.”

További információ a Force X, Force M és R100/120 fúrókról és a Dormer Prametről a www.dormerpramet.com/solid-carbide-drills címen érhető el, ahol részletes leírásokat és adatokat tartalmazó brosúrákat talál.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek