Mély és keskeny hornyok hatékony vésése

2019. március 21., csütörtök, 06:00

Címkék: forgácsolás HORN marás marószerszám precíziós szerszámok Supermini 105 szerszám szerszámtechnika

A Paul Horn GmbH által kifejlesztett Speed-Forming szerszámkészlettel maximális termelékenység mellett hozhatók létre keskeny és mély hornyok.

A mély és keskeny (két-három milliméter széles) hornyok létrehozásához a szerszám- és formagyártók általában nagy hossz-átmérő arányszámmal rendelkező marószerszámokat használnak. A törés nagy kockázata miatt ilyenkor viszonylag alacsony előtolásértékeket kell beállítani. A Supermini 105 szerszámcsaládra épülő új szerszámokkal és a Speed-Forming technikával gyorsan és költséghatékonyan hozhatók létre akár 20 mm mélységű hornyok is. Akár az üregelésnél, a szerszám rögzített szerszámorsó-orientált szerszámpályán halad végig maximum 0,3 mm/fordulat és 60 m/perc előtolással.

A Supermini 105 szerszámcsaládra épülő szerszám használata egyértelmű előnyökkel jár a mély és keskeny hornyok vésése során

A szerszám ívelt vagy hullámos hornyok előállítására szolgáló ciklusban is használható, így rendkívül hatékonyan hozhatók létre például hűtőbordák vagy megerősítő bordák. A megfelelő szerszámgépekkel és befogó eszközökkel kombinálva a szerszámokkal rövidebb megmunkálási idők érhetők el, mivel a Supermini rendszer csepp alakja nagyobb terheléseknek képes ellenállni, így a vágás irányába is lehetővé teszi az előtolást. Egyes gépgyártók már az íves hornyok számára is fejlesztenek speciális ciklusokat. A tapasztalt CNC-operátorok meglehetősen könnyen programozzák be az egyenes hornyok létrehozását.

A Horn új szerszámkészlete jelenleg 1,5–4 mm vágási szélességben és 12–35 mm hosszban érhető el. A szerszámtartók HSK 63 befogókkal és hengeres, 25 mm átmérőjű szárral érhetők el. Minden változat belső hűtőközeg-ellátással rendelkezik.

www.pHorn.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek