Mazak gépek a MACH-TECH kiállításon

A Mazak termékpalettájának legnépszerűbb darabjaival készül a 2019. május 14–17. között megrendezendő kiállításra

2019. április 25., csütörtök, 06:00

Címkék: forgácsolás Integrex i-200ST Ipar Napjai 2018 Mach-Tech Mazatrol MAZATROL SmoothX CNC OptiPlex QUICK TURN Yamazaki Mazak

A kiállított gépek között a standhoz látogatók megismerkedhetnek a Mazak egyedülálló Direkt Dióda Lézerével, Siemens vezérléssel ellátott megmunkálóközpontjával vagy más népszerű szériáinak tagjaival egy INTEGREX i-200ST és egy QUICK TURN 100M SG személyében.

Az OPTIPLEX 3015 DDL 4kW Direkt Dióda Lézer egyedülálló hatékonysággal bír az ipari lézervágás területén, biztosítja a kiemelkedő vágási teljesítményt, lehetővé téve az ultragyors és magas minőségű precíziós vágást. Vékony anyagoknál a fiber lézerhez képest 20%-kal gyorsabb vágást, a vastagabb anyagoknál felülmúlhatatlan felületi minőséget biztosít. A gép 1,8 G tengelygyorsulással, valamint 120 m/min tengelyenkénti gyorsjárati sebességgel dolgozik, szimultán gyorsjárati sebessége pedig 170 m/min. A pozicionálási pontosság ±0,05 mm/500 mm az X és Y tengelyeken, valamint ±0,01 mm/100 mm a Z tengelyen. Ezenfelül kivételes ±0,03-as ismételhetőséggel bír az X, az Y és a Z tengelyeken. A tényleges energia átalakítása minden eddiginél nagyobb, 40-50%. Az OPTIPLEX 3015 DDL kivételes ergonómiával büszkélkedhet, mely az új Preview G vezérlőben is megmutatkozik.

A Mazak VTC-530C páratlan rugalmasságot és kompakt megmunkálási megoldásokat kínál. A 12 000 rpm fordulatszámú, 12,6 kW-os főorsó segítségével csökken a megmunkálási ciklusidő a nagy teljesítményű megmunkálásoktól a kis átmérőjű szerszámokkal történő alumíniummegmunkálásokig. A direkt hajtású golyósorsók és görgős lineáris vezetékek biztosítják a nagy teljesítményű tengelymozgást 42 m/perces maximális gyorsjárati sebességgel az X, Y és Z tengelyeken. A VTC-530C egyik sajátossága, mely megkülönbözteti a kategóriájában lévő többi géptől, az automatikus szerszámtár közbenső szerszámcserélő karral, ami gyors, 4,4 másodperces váltási időt tesz lehetővé vágástól vágásig. Az opcionálisan beépíthető munkatér-elválasztó, a 2 300 mm hosszú és 530 mm széles rögzített asztal vagy a gyors forgácseltávolítást segítő döntött gépágy számos felhasználási megoldást tesz lehetővé.

A széles körű felhasználhatóságot növeli az is, hogy a Mazak az Európában jelenleg legelterjedtebb vezérléstípussal, Siemensszel ellátott verzióban is elérhetővé tette a VTC-530C-t. A Mazak és a Siemens szoros együttműködésének köszönhetően ez a standard Siemens protokollon alapuló integráció lehetővé teszi a gépkezelők számára, hogy bárminemű probléma nélkül váltsanak át más Siemens vezérlésű gépről Mazak Siemens gépre. A felhasználást pedig a vezérlésbe integrált egyedi ciklusok és képernyők segítik, amiket a MACH-TECH-re látogatók maguk is megismerhetnek, ugyanis a kiállításon is egy, a Mazak SmoothG helyett Siemens vezérléssel felszerelt modell lesz megtekinthető.

Az INTEGREX i-200ST a legújabb generációs többfunkciós megmunkáló berendezésünk, amely 5 tengely vezérlésének és nagy munkaterének köszönhetően ideális nagy méretű munkadarabok készre munkálásához egy gépen, egy befogásban, egy kezelővel. Fő- és alorsója 6 000 rpm, marófeje pedig 12 000 rpm fordulatszámra képes. DONE-IN-ONE technológiájával a legkorszerűbb, környezetbarát és energiahatékony módon nyújt rendkívüli pontosságot és termelékenységet.

A QUICK TURN 100M SG egy kompakt, egyszerűbb konstrukciójú, mégis nagy teljesítményű hajtott szerszámos eszterga külön az Ön gyártási igényeire szabva. A főként kicsi, egyszerű geometriájú alkatrészekre specializálódó eszterga beépített orsómotor-jellemzőinek köszönhetően minimális a nagy sebességű működés közbeni vibráció, ami kiemelkedően sima felületi megmunkálást garantál. A nagy sebességek mellett is zavartalanul végrehajtható befogás/kioldás hatékonyan csökkenti a megmunkálási mellékidőket. A MAZATROL Smooth C CNC-vezérléssel felszerelt gép páratlanul könnyű kezelhetőséget biztosít.

Találkozzunk 2019. május 14–17. között a MACH-TECH szakkiállításon, az A pavilon 213a standján!

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek