Magyarországon nyílik meg a Yamazaki Mazak 14. európai Technológiai Központja

Tovább erősödik a hazai ügyféltámogatás

2016. április 19., kedd, 06:00

Címkék: eszterga INTEGREX megnyitó nyílt nap QUICK TURN Sóskút szerszámgép Technológiai Központ VARIAXIS Yamazaki Mazak

A világelső japán CNC gépgyártó cég, a Yamazaki Mazak a partnerek iránti elkötelezettségének és helyi támogatási filozófiájának újabb előrelépéseként bejelentette, hogy megnyitja a 14. európai Technológiai Központját Magyarországon.

A Budapest mellett, a sóskúti ipari parkban felépült új magyar központ, már a 80. ilyen jellegű Mazak beruházás a világon, mely a már létező, 2012-ben Prágában és Katowicében megnyitott közép-európai Mazak Központok hálózatát egészíti ki.

Az új Mazak épület közvetlenül az M7-es autópálya mellett található, Budapest déli vonzáskörzetében, Pest megyében. A Technológiai Központ impresszív, 1 780 m2-es mérete mellett, modern építészeti stílusa is figyelemre méltó, melynek kialakításánál nagy figyelmet fordítottak a környezetbarát és energiatakarékos megoldások maximális felhasználására.

A magyar Technológiai Központ leglátványosabb eleme a 736 m2-es gépbemutató terem, melyben a teljes termék skálából 10 Mazak gép kerül kiállításra. A kiállított gépek között megtalálhatóak lesznek a legújabb INTEGREX és VARIAXIS többfunkciós gépek, a QUICK TURN sorozat eszterga központjai, függőleges és vízszintes megmunkáló központok,  lézeres megmunkáló gépek, valamint a világ jelenleg leggyorsabb CNC vezérlő rendszerének számító Mazak Smooth technológia.

A gépbemutató terem mellett az épületben kialakításra került még egy 50 fős előadóterem, egy az ügyfelek elméleti és gyakorlati képzésére szolgáló oktatóterem, valamint tárgyaló helységek, illetve egy központi iroda.

A Yamazaki Mazak közép-európai részlege 2004-ben kezdte meg működését, melynek részeként a magyarországi Mazak-képviselet széleskörű piaci szektornak nyújt támogatást. A piaci szegmensek között megtalálható az automatizálás, a járműipar, az energiagazdálkodás és az ezekhez kapcsolódó beszállítói iparágak. A közép-európai régióban napjainkban több mint 100 alkalma­zott támogatja a mintegy 5 000 darab eladott Mazak-szerszámgép karbantartását.

Az új magyar központ stratégiai szerepe nem csak abból áll, hogy támogatást nyújtson a hazai piac­nak, hanem hogy szolgáltatást nyújtson a környező országok vevői számára is Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.

Dr. Damien Cleugh, a Yamazaki Mazak közép-európai ágának ügyvezetője így nyilatkozott: „Az új magyar Mazak központ azzal a világos céllal jött létre, hogy tovább erősítse a Mazak a helyi ügyféltámogatási rendszer fejlesztésén alapuló filozófi­áját.  A közép-európai szerszámgép piac gyors ütemben fejlődik mind az OEM mind az alvállalkozói szegmensben, ezért az új épület létrehozásával biztosítani tudjuk az ügyfeleknek a folyamatos, magas szintű támogatást gépeik élettartamának maximális kihasználásához.

Az új Mazak Tréning Akadémia létrehozásával pedig az a célunk, hogy kibővítsük az általunk nyújtott oktatási programok skáláját, ezért minden karbantartó mérnök figyelmébe ajánlom az új magyar Technológiai Központ látogatását, hogy értesülhessenek a legfrissebb technológiai újításainkról.”

A magyar Technológiai Központ ünnepélyes megnyitóját 2016. május 11-én tartják meg Sóskúton, amelyet követően a Mazak ügyfelei részt vehetnek az öt napos „Nyílt Napok” rendezvény sorozaton.

További információ és regisztráció:

www.mazakeu.hu/open

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek