Lymco szerszámgépek az AMT GEO-ART Kft. kínálatában

A Lywentech Machinery Company 1993 óta kínálja CNC-vezérlésű szerszámgépeit Lymco® márkanév alatt

2019. július 29., hétfő, 06:00

Címkék: CNC Fanuc forgácsolás Heidenhain Lymco® megmunkálóközpont siemens

A Lymco márka így ma majdnem minden jelentősebb iparágban megtalálható (autógyártás, repülőipar, energiaipar, vasúti gépek, berendezések gyártása, építőipar), ahol a különféle CNC-megmunkálóközpontjai, CNC portál és CNC karusszel esztergái az ügyfelek üzleti sikereinek alapjaiként kerülhetnek alkalmazásra.

Az MH (vízszintes) és MV (függőleges) mozgótornyos megmunkálóközpontok előnye az opcióként kérhető két munkahelyes munkatér a gyors munkadarabcseréhez, alternatívaként a palettacserélős kialakításhoz. A függőleges megmunkálóközpont szimultán öttengelyes kivitelben is kérhető, ebben az esetben az asztalba integrált körasztal és a B tengelyként elforduló főorsó biztosítja az öttengelyes interpolációs elmozdulást. Az osztott munkatér lehetővé teszi, hogy akár mindkét oldalon A vagy C tengelyként körasztalok legyenek beépíthetők. Az MH és MV megmunkálóközpontok X mozgástartománya 2 000 mm-től 7 000 mm-ig terjedhet.

(1. kép)

Az általános, mozgóasztalos megmunkálóközpontok csoportjába tartoznak az MCV és MVM típusok. Az MCV gépek csúszó szánvezetékkel rendelkeznek, és mozgástartományuk 800 mm-től 3 000 mm-ig (Y irányban az 1 000 mm-ig) terjed. 3 000 mm-es X tengelyű mozgásnál az Y tengely Gantry hajtással rendelkezik. Az MVM gépek jellemzője a lineáris szánvezeték és az MCV-hez képest kisebb megmunkálási tartomány, de nagyobb gyorsjárati sebesség.

Külön kiemelendő a nagy sebességű és magas főorsófordulattal – max. 50 000 f/p – kialakított, híd jellegű (az asztal csak X irányban mozog, a portál a keresztirány Y mozgást adja a rászerelt függőleges Z tengellyel) LZ sorozat. Az LZ-45SP gép (1. kép) lineáris motorhajtással rendelkezik, 60 m/perces előtolással és 450 × 350 × 300 mm-es elmozdulás mellett ±0,0005 mm ismétlési pontossággal az egész mozgástartományon belül. A nagy sebességű megmunkálás feltétele a merevség és rezgésmentesség: ezt a gép közel 6 000 kg-os öntvényszerkezete biztosítja.

(2. kép)

A további LZ gépek golyósorsóval rendelkeznek, és szintén elektróda vagy nagy méretű munkadarabok (szerszámtestek) simító gyorsmarására szolgálnak. A sorozat X mozgástartománya 2 500 mm-ig terjed. A kisebb – X mozgástartományú – gépek alkalmasak lehetnek grafit megmunkálására is, ekkor az elszívórendszer kiépítése mellett a kettős szánvédelemről is gondoskodik a gyártó (2. kép).

Az LZ sorozat szimultán öttengelyes tagja az LZ-600-5AX, mely 820 × 750 × 500 mm-es mozgástartománnyal és L.C.M CNC kéttengelyes körasztallal, beépített HEIDENHAIN szögadókkal rendelkezik. A 48 m/perces gyorsjárat mellett a főorsó 15 000 f/p-től 24 000 f/p-ig kérhető. A RAL típusú karusszel esztergák 1 250 mm átmérőjű asztaltól 2 000 mm-ig, a DV típusú 3 000 mm asztalátmérőtől a 4 000 mm-ig, és 5 000 mm esztergálható átmérőig, alap- és C tengelyes, hajtott szerszámos kivitelben érhetők el (3. kép).

(3. kép)

A különböző kialakítású CBA/CBM horizontál fúró-maró művek mozgóasztalos és mozgótornyos kivitelben, szerszámcserélővel, körasztallal kaphatók, típustól függően 2 000-től 4 000 (az Y tengelyen 2 800) mm-ig tartó mozgástartományban. A szintén a nagy megmunkálógépek közé sorolhatók a vízszintes, palettacserélős MHP 500, MHP 630 és MHP 800 megmunkálóközpontok. A gépek különleges megoldása, a tengelyek megvezetése és Gantry hajtása nagy merevséget biztosít megmunkálás alatt.

A nagy méretű munkadarabok négy- vagy ötoldalú, vagy éppen öttengelyes megmunkálási igénye esetén a CNC portál gépek választása lehet a jó megoldás. Az AMT GEO-ART több más kivitelű portál gép mellett a Sigma típusút kínálja a Lymco gépek közül, elsősorban az SDV-H (S5F) sorozatot, mely 1 600 és 5 100 mm közötti X mozgástartományban kérhető. A sorozatnál az asztal a gép méretétől függően 3 000 kg-tól 21 000 kg-ig terhelhető. A géphez automatikus szerszámcserélő és automatikusan cserélhető egy- vagy kéttengelyes szögfej, főorsó-hosszabbító kérhető. A gép merevségét az orsóház négy lineáris szánvezetéke, a keresztirányú merevséget pedig a portál felső síkján és homlok oldalán elhelyezett három szánvezeték garantálja.

Valamennyi szerszámgép FANUC, SIEMENS vagy HEIDENHAIN vezérlővel és azok változataival szállítható.

Eötvös Oszkár

ügyvezető

AMT GEO-ART Kft.

Telefon: +36 70 250 8081

E-mail: eotvos@amt-geo.hu

www.amt-geo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek