Kettő az egyben az EMO kiállításon

Bemutatkozott a HELITRONIC DIAMOND következő generációja

2018. január 15., hétfő, 06:00

Címkék: cnc köszörű EMO Hannover köszörűkorong köszörüléstechnika Walter

Az új, nagy teljesítményű HELITRONIC VISION DIAMOND 400 L szerszámköszörű ideális PCD, keményfém, gyorsacél, kerámia, Cermet és CBN anyagokból készült forgásszimmetrikus precíziós szerszámok – például szármarók, dörzsárak, lépcsős fúrók, profilmarók, rádiuszmarók és fúrószárak – megmunkálására. A gép kettő az egyben koncepciója lehetővé teszi a PCD és keményfém szerszámok közötti automatikus váltást, illetve a PCD szerszámok egyetlen megfogással történő erodálását és köszörülését.

A már nemzetközileg is bizonyított, nagy pontosságú HELITRONIC VISION 400 L szerszámköszörűt a lineáris tengelyeken lineáris hajtásokkal, a forgó tengelyeken nyomatékmotorokkal szerelték fel. A HELITRONIC VISION DIAMOND 400 L modell 3 és 315 mm közötti átmérőjű és akár 420 mm megmunkálási kerülettel rendelkező szerszámok köszörülésére alkalmas. Az ásványöntéssel készült gépágy és a mozgó portálos kialakítás kiemelkedő merevséget kölcsönöz a berendezésnek, a digitális hajtástechnika nagy dinamikája így szinte teljesen rezgésmentesen rendkívül pontos erodálást és köszörülést tesz lehetővé. Az új FINE PULSE TECHNOLOGY erodálási koncepció új mércét állít fel a PCD szerszámok vágóéleinek felületi érdességében és gyártásifolyamat-biztonságában. Az új modell költséghatékony szíjhajtású orsóval is kapható, ami az erodálótárcsák és köszörűkorongok közti automatikus váltást teszi lehetővé. Létezik kétorsós, illetve motororsós változat is, így az új modell optimális gépkonfigurációban szállítható minden ügyfél számára.

HELITRONIC VISION DIAMOND 400 L szerszámköszörű

Az opcionálisan elérhető korongcserélő legfeljebb 24 darabos, akár 254 mm átmérőjű erodálótárcsákból vagy köszörűkorongból álló szettek automatikus kezelésére képes. A szerszámok ki- és berakodásához számos lehetséges alkalmazás – például hattengelyes FANUC robotkar – áll rendelkezésre.

A legújabb generációs FANUC vezérlés maximális rendelkezésre állást és folyamatbiztonságot garantál. A vezérlőt kiegészíti a felhasználóbarát, nemzetközileg is elismert, erodáló funkciót tartalmazó HELITRONIC TOOL STUDIO szoftver.

Az új HELITRONIC VISION DIAMOND 400 L a Walter kettő az egyben koncepciójú köszörűgép-kínálatát egészíti ki. A kis helyigényű és költséghatékony gépek a rugalmasság érdekében lineártechnológiát és automatizálási megoldásokat tartalmaznak.

www.walter-machines.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek