Két új Siemens vezérlővel ellátott gépet vezetett be a piacra a Mazak

2018. március 29., csütörtök, 18:26

Címkék: forgácsolás siemens Sinumerik 840D vezérlés vezérléstechnika vezérlő Yamazaki Mazak

A Mazak megalkotta legújabb alternatív CNC megoldását azoknak a gyártóknak, akik szabványos Siemens vezérléssel rendelkeznek.

A VTC-760C függőleges mozgóoszlopos megmunkáló központ a legújabb gép, amely Siemens CNC-vel, az új Siemens 828D vezérléssel rendelkezik. A gép mozgóoszlopos konstrukciója optimális megmunkálási rugalmasságot ad, mely akár dupla betöltési konfigurációt is tartalmazhat. A gép a hasonló osztályú hagyományos megmunkáló központoknál kevesebb helyet igényel, emellett a nagy 2300 mm-es fix asztalnak köszönheti kitűnő stabilitását.

A VTC-760C mindenekelőtt egy rendkívül termelékeny gép, mely egy 12,000 percenkénti fordulatszámmal forgó orsóval, valamint 42m/min gyorsjárati értékekkel rendelkezik az X-, Y- és Z tengelyeken.

 

A VTC-760C a Mazak legújabb Siemens 828D vezérlővel felszerelt CNC gépe

A Siemens vezérlés bevonása belépőt jelent a Siemens felhasználók széles piacára, köszönhetően a 828D CNC-nek, melyet eszterga és maró szerszámgépekre terveztek.  A vezérlő SINUMERIK Operate 4.7 kezelői felületettel, 15,6 colos érintőképernyővel, beépített QWERTY billentyűzettel valamint ethernet és USB interfésszel rendelkezik.

A CNC számos intelligens program előnyét élvezi, többek között a ShopMill-t, mely automatikusan, lépésről lépésre állítja össze a megmunkálási programokat lehetővé téve egyszerre több munkadarab befogását, csökkentve ezzel a szerszámcserék számát. Ezen túlmenően egy beépített karbantartási tervező gondoskodik arról, hogy az általános karbantartási menetrend könnyedén illeszkedjen a termelés üteméhez. A vezérlés több, mint 20 nyelven kommunikál és arra is be lehet programozni, hogy SMS üzenetekkel figyelmeztesse a gépkezelőket, gép-beállítókat vagy éppen a szervizes és karbantartó technikusokat a szerszám várható élettartamáról, az állásidőről valamint az aktuális karbantartási menetrendről.

A VTC-800/20SR a Mazak legújabb Siemens SINUMERIK 840D sl vezérlővel felszerelt CNC gépe

A gép ideális választás azon ügyfelek részére, akik szeretnék gyárukba vagy gyártócellájukba integrálni a Mazak fejlett megmunkálási megoldásait, viszont Siemens operációs rendszerre szabványosították gyártásukat. Amellett, hogy a vezérlés képes automatikus visszacsatolásokat küldeni egy bizonyos gépdiagnosztikai tartományban, mely csökkentett állásidőhöz és megnövekedett termelékenységhez vezethet; egyúttal arról is gondoskodik, hogy az Ipar 4.0 modelljét alkalmazó gyártók továbbra is csúcsteljesítményű precíziós vágást és működési teljesítményt érhessenek el a Mazak elveivel összhangban.

A 18,000rpm percenkénti fordulatszámmal forgó főorsóval felszerelt VTC-800/20SR 50m/min gyorsjárattal dolgozik az X-Y és Z tengelyeken egyaránt. Valamint alapfelszereltségként rendelkezik egy 30 férőhelyes automatikus szerszámtárral.

Bár a Mazak már 2013 óta kínálja ügyfeleinek a 840D sl vezérlőt, a VTC-800/20SR az első ilyen új típusú kezelő panellel ellátott Mazak szerszámgép, mely a korszerűsített gépkezelői ergonómia jegyében egy dönthető és elforgatható 19 colos érintő képernyővel rendelkezik. A SINUMERIK Operate 4.7-es rendszerbe a 828D mellett a 840D sl vezérlő is telepíthető, mely szintén számos kapcsolódási és diagnosztikai funkcióval szolgálja felhasználóit.

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek