Japán csúcstechnológia a Mach-Tech kiállításon

Széles termékválasztékot mutat be a Mazak a májusi ipari seregszemlén

2017. május 04., csütörtök, 06:00

Címkék: belépőjegy forgácsolás Integrex i-200ST Ipar Napjai 2017 kiállítás lemezmegmunkálás lemeztechnika lemezvágás Mach-Tech 2017 OptiPlex Yamazaki Mazak

A forgácsolás és a lemezmegmunkálás átfogó gépkínálatán felül a Mazak gépek felhasználhatóságát új alapokra helyező SMOOTH technológia, valamint az iSmart Factory koncepció áll majd a japán gépgyártó 304 négyzetméteres kiállítási standjának középpontjában.

A japán szerszámgépgyártó óriás Ogucsiban (Japán) és Kentuckyban (USA) üzemeltet gyárakat, melyek a Mazak iSmart Factory koncepciót alkalmazzák. A gyárakban az egyes szerszámgépeket egymással és a felsőbb szintű termelésfelügyelettel is összekapcsolták a gyártási folyamat ellenőrzésének, a dinamikus munkaszervezésnek, a folyamat során keletkező nagy adatmennyiség kiértékelésének és a selejtszám csökkentésének céljából. A hálózatban történő gyártás lehetőségei tovább bővültek azzal, hogy a Smooth platformokon túl immár a más vezérlésekkel ellátott szerszámgépek összekapcsolása is megoldott.

A Mach-Tech kiállításon megtekinthető gépek

Integrex i-200ST – A Mazak INTEGREX i-sorozatának legújabb változata, az új SmoothX CNC-vel felszerelt, új INTEGREX i-200ST radikális változást hoz a termelékenység növelésében. A korszerű többfunkciós gép a meghosszabbított gépágynak köszönhetően hosszú és összetett munkadarabok megmunkálására is alkalmas, és még tovább csökkenti az eszterga és a marófej esetleges ütközését. Az INTEGREX i-200ST egy 5 000-es fordulatszámú, 22 kW-os főorsóval és egy 5 000-es fordulatszámú, 18,5 kW-os szekunder orsó használatával fokozza a termelékenységet, így valódi „egy gépen belüli” (DONE-IN-ONE) megmunkálást tesz lehetővé. A gép teljes körvonal-megmunkálást biztosító, 240°-os forgatású B tengelye lehetővé teszi az 5 tengelyes egyidejű megmunkálást igénylő, összetett munkadarabok elkészítését. A nagy teljesítményű, 12 000-es fordulatszámú, 22 kW-os maróorsóval a legnagyobb igénybevételt jelentő anyagok is megmunkálhatók.

INTEGREX i-200ST

Az INTEGREX i-200ST a Mazak legújabb CNC-vezérlésével van felszerelve, amelyet kifejezetten az 5 tengelyes megmunkáláshoz fejlesztettek ki. A SmoothX egy 19 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, és az elődjéhez képest 38%-kal kevesebb billentyűleütéssel lehetővé teszi a program megadását működés közben. A legújabb generációs, nagy sebességű szervomeghajtóból és motorból álló csomagnak köszönhetően a ciklusidők is radikálisan alacsonyabbak: akár 540 m/perc sebesség is elérhető, ami négyszeres növekedést jelent az elődmodell vezérléséhez képest.

Optiplex Nexus 3015 Fiber – A Yamazaki Mazak bemutatja a népszerű OPTIPLEX Fiber lézer gépcsalád számos innovatív lézervágó alkalmazását. A géppel rendkívül gyorsan vághatók a közepes vastagságú anyagok, valamint kiemelkedően kis vágási szélesség érhető el, és a nehezen vágható, fényvisszaverő anyagok is jól feldolgozhatók. A palettacserével egyidejűleg a vágófej automatikus cseréje is elvégezhető. A fiber lézer technológia kiemelkedően gyors vágást tesz lehetővé, valamint a CO2 lézernél 80 százalékkal kisebb áramfogyasztású oszcillátornak és a lézergáz-fogyasztás teljes kiküszöbölésének köszönhetően alacsonyabb üzemeltetési költséget biztosít a lézeres vágógépek felhasználói számára. A kiállított fiber lézer gép olyan egyedi, intelligens beállítási funkciókkal van felszerelve, mint az automatikus fúvókacsere, az automatikus fókuszpozicionálás és az intelligens monitorozás. A gép alapfelszerelésként a Mazak multi-control fáklyával is rendelkezik, ami az automatikus beállításnak köszönhetően lehetővé teszi a vastag és vékony lemezek optimális vágását.

Optiplex Nexus 3015 Fiber

QT-COMPACT 300 MSY – Az új QUICK TURN COMPACT (QTC) sorozat az általános bérgyártó felhasználók piacára készült, a rendelhető opcionális kiegészítőkkel pedig minden gép rövidebb idő alatt az adott megrendelő igényeihez igazítható, ezáltal rövidebb szállítási határidők érhetők el. A QT COMPACT sorozat egy nagy teljesítményű esztergaközpont, amely a Mazak által gyártott revolverfejjel van felszerelve, és 500 vagy 1 000 mm-es gépággyal, illetve 65 mm-es vagy 80 mm-es átmérőjű alkatrészbefogással rendelhető. A QT COMPACT a Mazak gépein alapfelszerelésnek számító közvetlen meghajtású főorsóval és a teljes kerületen ható fékekkel rendelkezik, ami kiemelkedő teljesítményt biztosít a szíjas meghajtású főorsókhoz és a hagyományos tárcsafékekhez képest. A közvetlen meghajtás ráadásul kisebb helyigényt biztosít.

VCN-530C – A gépműhelyek és a kevés hellyel rendelkező kisebb üzemek számára ideális, kompakt gép ergonomikus kialakítású, nagy ajtói megkönnyítik a munkadarabok elérését és a gépkezelők mozgását. A kiemelkedően sikeres függőleges megmunkálóközpont kifejezetten alkalmas a nagy volumenű forgácsolási műveletek elvégzésére, és merev konstrukciója optimális stabilitást és rezgéscsillapítást biztosít számos anyag megmunkálása során. A gép tökéletesen alkalmas a nagy igénybevételt jelentő, gyors megmunkálási műveletek elvégzésére, nagy munkaasztala pedig lehetővé teszi a tengelyek széles mozgástartományban történő mozgatását, így optimálisan alkalmazható a különböző alakú és méretű alkatrészek gyártására.

Találkozzunk 2017. május 9–12. között az Ipar Napjai szakkiállításon, az A pavilon 202/A standján!

www.mazakeu.hu

A kiállításra a TechMonitor olvasói előzetesen online regisztrálhatnak, mely regisztrációval ingyen tekinthetik meg a rendezvényt!

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek