Intelligens automatizálás a jövő digitális gyáraihoz 3. rész

A pfronteni Nyílt Napok ismét tanújelét adták a DMG MORI innovációs erejének

2017. április 11., kedd, 06:00

Címkék: CLA 350 DMG MORI forgácsolás Házi Kiállítás ipar 4.0 Pfronten

A 94 000 m2 alapterületű pfronteni gyárban tartott Nyílt Napok idén is a legújabb innovációk és úttörő technológiák seregszemléje volt. A rendezvény 5 napja alatt a több mint 9 000 látogató több mint 80 CNC-gépet – köztük három világpremiert – figyelhetett meg működés közben. A hangsúly idén is a mindenhatónak bizonyuló „Smart Factory” koncepció felé tolódott el.

Világpremier: CLX 350

A szegmens legújabb modelljeként a CLX 350 univerzális esztergaközpont a DMG MORI nagy teljesítményű alapgépeinek választékát bővíti. A kevesebb mint 5 m² alapterületű kompakt modell standard változata 51–65 mm átmérőjű rúdalapanyagok megmunkálására képes. A CLX 350 maximális esztergálási átmérője 320 mm. A mozgástartomány az X tengely mentén 242,5 mm, míg a Z tengely irányába 530 mm. A VDI 30 szervorevolverfej tizenkét szerszámhellyel rendelkezik, amik opcionálisan hajtott szerszámok is lehetnek. A lehetőségek tárháza hatékony és rendkívül termelékeny univerzális esztergát hozott létre, amely alkalmazások széles körében kiválóan használható.

A cég alapgépkínálatát kiegészítő, rendkívül termelékeny CLX 350 univerzális eszterga alkalmazások széles körében használható

A rendkívül dinamikus, 5 000 r/min fordulatszámú orsó komplex geometriákat is kiváló minőségben, maximális precizitással munkál meg. A továbbfejlesztett labirintusszerkezet és a léghűtés megakadályozza, hogy hűtőfolyadék jusson az orsóegységbe, ami magas szintű termelékenységet és hosszú élettartamot eredményez. A cserélhető orsószekrény révén az orsó a karbantartás során gyorsan és egyszerűen kiemelhető. A precizitás és a kiemelkedő felületi minőség tekintetében fontos szerepet játszik az IT 1 (International Tolerance) mérettűrésű golyósorsó. A kompakt és stabil gépváz még a megmunkálás határterületein is maximális merevséget, valamint optimális forgácseltávolítást biztosít. A 19" multi-touch SIEMENS vezérlés tökéletes ergonómia és kompakt méretek mellett is gyors és egyszerű működtetést tesz lehetővé.

Folytatjuk

Molnár László

Kapcsolódó cikkek:

Intelligens automatizálás a jövő digitális gyáraihoz 4. rész

Intelligens automatizálás a jövő digitális gyáraihoz 2. rész

Intelligens automatizálás a jövő digitális gyáraihoz 1. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek