Intelligens automatizálás a jövő digitális gyáraihoz 2. rész

A pfronteni Nyílt Napok ismét tanújelét adták a DMG MORI innovációs erejének

2017. március 27., hétfő, 06:00

Címkék: additív gyártás automatizálás DMG MORI forgácsolás Házi Kiállítás lézer lézertechnológia Pfronten

A 94 000 m2 alapterületű pfronteni gyárban tartott Nyílt Napok idén is a legújabb innovációk és úttörő technológiák seregszemléje volt. A rendezvény 5 napja alatt a több mint 9 000 látogató több mint 80 CNC-gépet – köztük három világpremiert – figyelhetett meg működés közben. A hangsúly idén is a mindenhatónak bizonyuló „Smart Factory” koncepció felé tolódott el.

LPP lineáris palettagyűjtővel felszerelt gyártórendszer

Az automatizálási megoldások tárházát egy rugalmas automatizált gyártórendszer is színesítette. Az impresszív gyártórendszer szívét az NHX 5000 és DMC 60 H linear vízszintes megmunkálóközpontok alkották, amelyeket az LPP-24 lineáris palettázó szolgált ki munkadarabokkal.

Az LPP-24 rendszer két szinten összesen 24 paletta tárolására képes. A rendszer moduláris felépítésének köszönhetően a tárhely 99 paletta befogadására is bővíthető, az egyedi testreszabási lehetőségeket pedig számos standardizált konfigurációs lehetőség biztosítja. Már az alapkivitelben is akár nyolc szerszámgép és öt állomás hálózatosítható, és speciális testreszabott konfigurációként további módosítások eszközölhetők. Az LPP palettázórendszer a kis és közepes szériagyártás rugalmas automatizálási megoldása. Amennyiben szükséges, az automatikus folyamatábrába az egyszeri megrendelések is könnyedén beépíthetők a rendszer általános termelékenységének csökkentése nélkül.

Az LPP 24 lineáris palettázórendszerrel felszerelt NHX 5000 és DMC 60 H linear vízszintes megmunkálóközpontok együtt a rugalmas automatizált termelési rendszer iskolapéldáját alkották

Világpremier: LASERTEC 75 Shape

A LASERTEC 75 Shape a japán-német konszern lézerablációs gépválasztékát erősíti. A 100 W-os fiberlézer-forrással felszerelt gép rétegről rétegre távolítja el az anyagot és alakítja ki a kívánt textúrát. A gyártásfelügyeleti rendszerbe történő integrációt és az egyszerű működtetést CELOS® platform biztosítja.

A mindössze 8 m² helyigényű LASERTEC 75 Shape ideális szűk gyártási környezetben történő használatra, tágas munkatere mégis akár 650 mm átmérőjű és 500 mm magasságú munkadarabok megmunkálását is lehetővé teszi. Az NC billenő körasztal akár 600 kg-ig terhelhető. A LASERTEC 75 Shape gyors textúrázást tesz lehetővé akár 3D szabad formákban is. A kontúrral párhuzamos lézeres megmunkálásnak köszönhetően nincs szükség a költséges és környezetvédelmi szempontból is káros maratásra. A SIEMENS 840 D solutionline modern vezérlési filozófiája és a felhasználóbarát LASERSOFT szoftver teszik teljessé az új modellt tartalmazó csomagot.

A minimális helyigényű LASERTEC 75 Shape kifinomult textúrákat hoz létre

Világpremier: harmadik generációs DMU 50

A harmadik generációs új DMU 50 a konszern az öttengelyes marás terén szerzett több mint 20 éves tapasztalatát jövőbe mutató technológiákkal kombinálja, amivel új mércét állít fel a szimultán öttengelyes megmunkálás világában. A megnövelt forgatási tartomány, az erőteljesebb orsó és az innovatív hűtési koncepció révén az új gép számos igényes alkalmazási területen – például a repülőgépipar, az orvosi technológia és az autóipar – bizonyulhat ideális választásnak.

A 650 × 520 × 475 mm úthossz és a 300 kg terhelhetőség számos alkatrész legyártását teszi lehetővé. Az új NC billenő körasztal kiterjesztett, –35°/+110° elfordulási tartománya tovább növeli a gép sokoldalúságát. A 42 m/perc gyorsjárati sebesség és a 30 rpm fordulatszámú billenő körtengely biztosítják a szimultán öttengelyes megmunkálás dinamikáját. A 12 000 rpm fordulatszámú beépített orsó mellett lehetőség van akár egy 20 000 r/min fordulatszámú motororsó választására is. Szintén opcionális választás a kibővített, akár 120 szerszám elhelyezésére is lehetőséget adó szerszámtár. A gép alapváltozata 30 férőhelyes szerszámtárral rendelkezik. Az egy darabból álló gépágynak, valamint a vezetékek és a meghajtások innovatív hűtési koncepciójának köszönhetően a harmadik generációs DMU 50 a saját kategóriájában kiemelkedő pontosságot garantál.

A kompakt harmadik generációs DMU 50 új mércét állít fel a szimultán öttengelyes megmunkálás terén


Szelektív lézersugaras olvasztás a DMG MORI kínálatában

A japán-német konszern együttműködéssel erősít az additív gyártás területén

A borcheni Realizer GmbH-ban szerzett többségi (50,1%-os) részesedésével erősíti pozícióit a DMG MORI az additív gyártás jövőbe mutató technológiájában.

A pfronteni Nyílt Napokból a jövőbeli technológiák sem maradhattak ki: a szelektív lézeres olvasztással sikerült egy tető alá hozni a fémmegmunkálás legfontosabb generatív gyártási folyamatait. A SAUER GmbH által kínált lézeres felrakóhegesztés technológiája mellé most a Realizer szelektív lézersugaras olvasztás (SLM) megoldásai is felkerültek a portfólióba. A folyamat során a porágyban elhelyezett fém alapanyagot lézersugarak olvasztják meg ultravékony rétegekben. „A szelektív lézeres olvasztás tökéletes kiegészítője a meglévő gépkínálatunknak, és teljesen új alkalmazási területeket nyit meg az ügyfeleink számára” – hangsúlyozta ezzel kapcsolatban Christian Thönes.

A technológia egyik úttörőjeként a Realizer GmbH következetesen fejlesztette tovább a szelektív lézeres olvasztást egészen a tömegtermelés szintjéig, és napjainkban már több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik e téren. A jövőben a fejlesztés és a gyártás párhuzamosan folyik majd Borchenben és Bielefeldben.

A két vezető gyártási technológia komplex fém alkatrészek előállítását teszi lehetővé. A megmunkáláshoz számos hegeszthető és akár kompozitanyag áll rendelkezésre.

Folytatjuk

Molnár László

Kapcsolódó cikkek:

Intelligens automatizálás a jövő digitális gyáraihoz 4. rész

Intelligens automatizálás a jövő digitális gyáraihoz 3. rész

Intelligens automatizálás a jövő digitális gyáraihoz 1. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek