Három az egyben

Párhuzamosan három kiállítási standon mutatja be újdonságait a SCHIESS Hannoverben

2017. augusztus 31., csütörtök, 06:00

Címkék: EMO Hannover eszterga esztergálás forgácsolás ipar 4.0 légiipar marás marógép repülőgépipar Schiess

Teljes portfólióval készül a Schiess GmbH az idei hannoveri EMO kiállításra. A légiipar számára kifejlesztett, magas dinamikájú és nagy anyagleválasztási sebességű gépek mellett a standokon helyet kapnak a gyártó XL és XXL gépkategóriái, valamint a retrofit üzletág ajánlatai is. A 25. pavilonban pedig a cég ipar 4.0 koncepciót érintő fejlesztéseit tekinthetjük meg.

XXL gép 55 000 mm X tengely irányú mozgástartománnyal

Az XXL kategóriában induló, jól ismert „Vertimaster” többfunkciós (esztergálás, marás, köszörülés, fúrás…) megmunkálóközpont számos méretben és konfigurációban érhető el. Az asztalszélesség és a síktárcsa átmérője 3 ezer mm-től 12 000 mm-ig terjed, akár 10 000 mm megmunkálható magassággal. A mozgástartományok és a terhelések az ügyfél igényeihez igazíthatók. A VMG 4 projekt 2017 második negyedévében indult. A kétportálos gép 55 000 mm mozgástartománnyal rendelkezik az X tengely irányába. A padlólap mérete 4 000 és 45 000 mm között válaszható meg.

A Masterhead elv következetes alkalmazása lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy potenciális megmunkálófejek egész arzenáljából választhassanak. Az XXL gépek elérhetők:

  • 2 tengelyes függőleges eszterga (VT),
  • 3 tengelyes függőleges eszterga fúró- és maróhajtással (VM),
  • harmadik lineáris tengellyel (VMG),
  • síktárcsával is rendelhető mozgó portálos marógép (VMG-PS)

kivitelben.

A gépválaszték egy fúró- és maróhajtással (VME) felszerelt egyoszlopos függőleges esztergát is tartalmaz, 20 000 mm maximális esztergálható átmérővel.

XL gépek moduláris felépítéssel

A tervezés során a hangsúly az XXL gépeknél alapnak számító egyedi kivitelről a sorozatgyártás felé tolódott el, ami végül egy különféle gépekhez tartozó moduláris készlet kifejlesztését és bevezetését eredményezte. Az elmúlt években a Schiess az ügyfelek visszajelzései és a piaci igények alapján optimalizálta a csomagot, így olyan vonzó ár-teljesítmény arányú gépek jöttek létre, melyek számos eszközzel szabhatók testre.

A gyártó kínálatában megtalálhatók az 1 250 mm síktárcsa átmérőtől kezdődő függőleges esztergák (VertiMaster V), a portálmarógépek (VertiMaster T 2 000 × 4 000 mm asztalmérettől), illetve a 130 vagy 160 mm orsóátmérővel rendelkező fúró-maró művek (HoriMaster P). A gépekhez elérhető számos megmunkálófej még sokoldalúbb termékportfóliót eredményezett. A közepes méretű, illetve a légiipar számára kifejlesztett gépek egy közös, moduláris tervezési rendszeren alapulnak.

VertiMaster AERO 25

A jelenkor repülőgépipari konstrukciói meglehetősen különleges igényeket támasztanak a szerszámgépek irányba, különösen ami a dinamikát és az anyagleválasztási sebességet illeti. A Schiess több mint 25 évvel ezelőtt szilárd alapot teremtett meg az első repülőgépipari szerszámgépeinek megépítésével és az újonnan kifejlesztett gépek ezt a hagyományt hivatottak továbbvinni. A VertiMaster AERO vertikális gépek moduláris konstrukción alapulnak, számos, különböző munkaterületeken kombinálható maróorsóval és vezérlőrendszerrel.

A géposztály szabványosított szélességben (2 000, 2 500, illetve 3 000 mm) bármilyen hosszúsággal kombinálható 1 000 mm-es lépcsőkben. A közvetlen meghajtású 2 tengelyes UB-MS 20 fej teljesítménye 60 (S1), illetve 80 (S6) kW, fordulatszáma pedig 24 000 min–1. Súlya mindössze 560 kg. Ezen paraméterek minden tengelyen 5 m/s² gyorsulással kombinálódnak magas dinamika és nagy anyagleválasztási sebesség mellett. A kiállítási standon bemutatásra kerül az UB-MS 45 fej is.

Retrofit

A retrofit és a szerviz különösen az XXL gépek szegmensében kap kiemelt figyelmet. Úgy új XXL gép megvásárlásakor figyelembe kell venni mind a gép árát, mind a beszerzéshez kapcsolódó egyéb költségek hatását (alapozás, tápellátás biztosítása stb.). Ha azonban egy meglévő gép felújítása mellett döntünk, megtakarítjuk mindezen költségeket, és alacsonyabb ráfordítással egy szinte új gépet kapunk vissza. A korszerűsítésen átesett gép ráadásul egészen biztosan megfelel az üzem meglévő kialakításának, és teljesíti az aktuális műszaki követelményeket.

A Schiess retrofit tevékenysége független a gyártótól és a megmunkálási folyamatoktól, és kiterjed a szerszámgépek és alkatrészek teljes egészére. Ennek megkönnyítése érdekében nemcsak a Schiess szerelőcsapata, hanem a beszerzés, a gyártás, a minőségirányítás, a villamos üzembe helyezés és az adminisztrációs részleg teljes kapacitása is rendelkezésre áll.

Az EMO kiállításon egy XXL esztergagép átfogó felújítása is megtekinthető lesz, és a projektet a cég szakemberei ismertetik majd az érdeklődőkkel. A szolgáltatás szerszámgépmárkától független, és magába foglalja a beállításokat, az üzembe helyezést, a hibaelhárítást, a tesztelést, valamint az ügyfélspecifikus tanácsadást és támogatást is.

A cég a szerviz mellett karbantartási szerződések formájában megelőző intézkedéseket is ajánl a géphibák vagy a leállások megelőzése érdekében. A kiállításon egy XXL gép kéttengelyes szögfejének szét-, illetve összeszerelése lesz példaként bemutatva.

Találkozzunk 2017. szeptember 18–23. között Hannoverben az EMO szakkiállításon, a 13. pavilon A14. standján, a Machine Innovation Network (MIN) 27-es pavilonban található B80-as standján, vagy a 25-ös pavilon ipar 4.0-ra fókuszáló B60-as standján!

www.schiess.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek