Forgácsolás a köbön

A prototípuskészítéstől a tömeggyártásig mindenre találhattak megoldást az M+E Nyílt Napokra ellátogató érdeklődők

2018. november 09., péntek, 06:00

Címkék: eszterga esztergálás forgácsolás megmunkálóközpont Mitsubishi nyílt nap Renishaw Schunk szerszámgép szikraforgácsolás

2018. október 10-én és 11-én tartotta hagyományos szakmai Nyílt Napjait az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. A nagyszámú érdeklődő a szakmai kiállítások mellett a cég által forgalmazott márkák nemzetközi képviselőivel is találkozhatott.

A Szakmai Napokon jelen lévő társkiállítók (Schunk, Renishaw, MEAX) a precíziós forgácsoláshoz elengedhetetlen modern befogás- és méréstechnikáról is naprakész információkat szolgáltattak a látogatók számára. A kétnapos rendezvényen a BROTHER megmunkálóközpontok, a MITSUBISHI huzalos és tömbös szikraforgácsoló gépek, a HARTFORD CNC megmunkálóközpontok és a NAKAMURA-TOME CNC-esztergaközpontok újdonságai mellett kiállításra került a ROMI C 510 vegyesüzemű CNC-eszterga is.

A ROMI C sorozatú CNC-esztergái nagy fokú sokoldalúságot biztosítanak különböző alkatrésztípusok gyors és pontos forgácsolásához. A Sinumerik 828D CNC-vezérlővel felszerelt C osztály nagy teljesítményű és megbízható hardvere kiváló hátteret ad a programozáshoz, a szimulációhoz és a megmunkálási folyamat nyomon követéséhez.

Az C sorozatba tartozó gépek RMMP (Romi manuális megmunkáló csomag) opcióval is felszerelhetők, ami programozás nélkül teszi lehetővé az egyszerűbb forgácsolási műveletek elvégzését. Az RMMP segítségével a gépkezelő kézikerékkel, vagy akár automata üzemmódban (joystick és indítási ciklus) képes alkatrészeket megmunkálni. Lehetősége van arra is, hogy a CNC-vezérlőn lévő mezők kitöltésével határozza meg az orsó fordulatszámát, az előtolás sebességét, a fogásmélységet, a koordinátákat és a szögeket, majd a ciklusindítás gomb megnyomásával indítsa el a megmunkálási folyamatot.

„Az akár 12 méter hosszú és 100 tonnás alkatrészek forgácsolására is alkalmas ROMI szerszámgépek legfőbb alkalmazási területei az autóipar, valamint ipari gépek, berendezések, mezőgazdasági gépek berendezéseink gyártása – jelentette ki Jürgen Thelen, a ROMI európai értékesítési és marketingigazgatója. – A vegyesüzemű CNC-esztergák géposztályába tartozó ROMI C 510 síkágyas ciklusvezérelt eszterga egyaránt alkalmas prototípusok forgácsolására, szerszám- és formagyártásra, valamint a kisebb tételnagyságú sorozatgyártásra. A modell a CNC-vezérelt üzemmód mellett hagyományos esztergaként is működtethető, így használatával zökkenőmentesen cserélhetők le az üzemekben található hagyományos szerszámgépek. A több mint 20 éve gyártott géptípus legújabb verziója a legnagyobb német szerszámgépgyártók termékeivel is versenyképes a minőség, a beépített technológia és az ár tekintetében.”

A szeptemberi AMB szakkiállításon debütált a ROMI új D sorozata (függőleges CNC megmunkálóközpont). A széria újdonsága a megnövelt asztalméret, a direkt hajtású főorsó, a nagyobb főorsófordulat (10 000, illetve 15 000 rpm), melynek köszönhetően az áttervezett géptest többfajta technológia kiszolgálására is alkalmas: robusztusabb, nagyobb tömegű és merevebb, a megnövelt gyorsjáratnak köszönhetően pedig rövidebb ciklusidő valósítható meg. Jelentősen megnövekedett az Y és Z tengely löket, újdonság a FANUC vezérlés és a 15"-os kijelző (D800; D1000; D1250). És teszi mindezt változatlan ár mellett.

Gépadatok

C 510 cikluseszterga

Csúcsmagasság

260 mm

Csúcstávolság

1 500 mm

Max. elforduló átmérő az ágy felett

520 mm

Max. elforduló átmérő a szán felett

255 mm

Max. elforduló átmérő az ágyhídban

450 mm

X irányú mozgástartomány

280 mm

Z irányú mozgástartomány

1 555 mm

Esztergálható átmérő (gyorscserélő késtartónál)

500 mm

Főorsó végződése

A2-6 / A2-8

Max. orsófordulatszám

3 000 / 2 000 rpm

Gyorsjárat X/Z

10 m/perc

AC főmotor teljesítménye

11 kW

Alapterület (hossz, szélesség)

3 750 × 1 680 mm

Össztömeg

3 750 kg

 

Molnár László

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek