Dupla oszlopos 5 tengelyes megmunkálóközpontot mutatott be a Hurco

A gép létraszerkezete és dupla oszlopos kialakítása rendkívüli merevséget és pontosságot tesz lehetővé az öntvények megmunkálásához

2019. június 21., péntek, 06:00

Címkék: forgácsolás HURCO megmunkálóközpont öttengelyes megmunkálás

Az Y tengely mentén forgóasztallal szerelt 5 tengelyes dupla oszlopos Hurco BX40Ui megmunkálóközpont a teljesítmény és a rugalmasság tökéletes kombinációja.

A 18 000 rpm fordulatszámú orsó és a robusztus lineáris vezetőgörgők révén a BX40Ui alkalmazások széles körében számít ideális választásnak. A munkadarab tömegétől függetlenített hídszerkezet működése stabil és kiszámítható. A szabadalmaztatott, nagy sebességű, UltiMotion névre keresztelt mozgásrendszer kivételes forgácsolási sebesség elérését teszi lehetővé, ami 30%-kal csökkenti a ciklusidőt, és kiváló felületi minőséget biztosít.

A BX40Ui megmunkálóközpontot a WinMax® vezérlőszoftverrel és UltiMotion® mozgásvezérléssel felvértezett Hurco vezérlés is megkülönbözteti a többi portál típusú 5 tengelyes CNC-géptől. A vezérlés több programozási metódus támogatásával segíti a gépkezelőket a termelékenység növelésében: CAM-rendszer nélküli ötoldalú dialógusprogramozás, NC a szimultán 5 tengelyes megmunkáláshoz, valamint a hatékonyságot tovább javító Hurco-specifikus NC/Conversational Merge funkció. A legújabb 3D Import vezérlőfunkcióval a vezérlőszoftver automatikusan létrehozza a Transform Planes funkciót az egyszerű ötoldalú programozáshoz, ami megszünteti az adatbevitel szükségességét.

Az UltiMotion a Hurco által kifejlesztett kifinomult mozgásvezérlő rendszer, amely meghatározza a szerszám optimális pályagörbéjét és az optimális előtolási sebességet, ezáltal csökkentve a ciklusidőt. Az UltiMotion használatával a szerszám irányváltási sebessége 2,5-ször gyorsabb, a jerkérték pedig 50%-kal kisebb, mint hagyományos mozgásvezérléssel. Az UltiMotion akár 10 000 dinamikus blokkot tartalmaz, és elég intelligens ahhoz, hogy a szerszámpályához alkalmazkodjon. Az UltiMotion nem pusztán egy CAD/CAM simítási funkció, hanem a gépi mechanika és a dinamika kezelésével javítja a CAM kimenetet. Az UltiMotion mozgásvezérlés minden Hurco CNC-megmunkálóközpont részét képezi.

www.hurco.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek