Amerikából jöttem

Széles körű CNC-portfólió Hannoverben

2017. szeptember 12., kedd, 06:00

Címkék: EMO Hannover esztergaközpont forgácsolás HURCO megmunkálóközpont öttengelyes megmunkálás Takumi

Az idei EMO szakkiállításon a HURCO a CNC-megmunkálási megoldások átfogó kínálatát mutatja be. A látogatók a 3, 4 és 5 tengelyes megmunkálóközpontok olyan fejlesztéseivel találkozhatnak majd, amelyek folyamatos javulást eredményeznek a termelés áteresztőképességében.

„Az EMO alkalmával mutatjuk be a különféle alkalmazásokhoz kifejlesztett új folyamatainkat, beleértve egy anyagmozgató robottal felszerelt automatizálási rendszert, a Takumi nagy sebességű gépportfólióját és a többoldalas megmunkálás terén elért új fejlesztéseinket” – jelentette ki Michael Auer, a HURCO Deutschland vezérigazgatója.

Tökéletes felületminőség nagy sebességgel

A HURCO 2015-ben vásárolta fel a tajvani Takumi Machinery szerszámgépgyártót. A cég nagy sebességű gépeivel rendkívül magas felületi minőség érhető el, így ideális megoldást jelentenek a szerszám- és formagyártáshoz, valamint a légiipari alkalmazásokhoz. A gépek közvetlen abszolút mérőrendszerekkel vannak felszerelve, a belső hűtőfolyadék betáplálása a nagy sebességű orsón keresztül történik, az összes tengelyen közvetlen hajtások találhatók, és az alapkivitel is elektronikus hőmérséklet-kompenzációt tartalmaz.

A nagy sebességű szerszám- és formagyártáshoz, valamint a légiipari alkalmazásokhoz ajánlott az univerzális Takumi H12 modell 1 600 × 1 300 × 900 mm (X/Y/Z) mozgástartománnyal és 6 000 kg-os terhelhetőséggel

Automatizálási rendszer anyagmozgató robottal

Az EMO szakvásáron kiállított VMX 30Ui CNC megmunkálóközpont tökéletes példája annak, hogyan kombinálható egy szerszámgép egy anyagmozgató robottal. A robottal felszerelt automatizálási rendszer tölti be és emeli ki a munkadarabokat, így tovább gyorsítja az alkatrészek megmunkálását. A gépet úgy tervezték, hogy rövidebb újraszerszámozást és gyorsabb betanulást tegyen lehetővé. Ez elősegíti az újrabefogás nélküli többoldalas megmunkálást, és megkönnyíti az öttengelyes megmunkálásra történő átállást.

Többtengelyes HURCO esztergálóközpontok közepes méretű alkatrészek teljes körű megmunkálásához

Új öttengelyes, mozgó portálos megmunkálóközpont

A kiállításon kerül bemutatásra a Takumi U800 öttengelyes megmunkálóközpont is. A mozgó portálos konstrukció nagy merevséget, pontosságot, hőstabilitást és kis alapterületet biztosít. A 800 mm átmérőjű és 1 000 kg maximális terhelhetőségű körasztal nagy és nehéz munkadarabok megmunkálását teszi lehetővé. Az A tengely mindkét oldalán, valamint a C tengelyen található nyomatékhajtások biztosítják a meghajtást és a rögzítőnyomatékot.

Kevesebb újrabefogás

A HURCO CNC esztergálóközpontjait a kézi esztergagépről történő átállás leegyszerűsítéséhez és univerzális esztergálási alkalmazásokhoz tervezték. A munkadarab átadása kevesebb újrabefogást igényel. Az újrabefogásokból adódó pontatlanságok kiküszöbölése csökkenti a hibák lehetőségét. A kis alapterület, a nagy munkatér és a forgácskihordó rendszer mind az egyedi gyártást, mind a kisszériás termelést lehetővé teszi.

Gyorsabb betanulás és rövidebb újraszerszámozás: a VMX 30Ui megmunkálóközponttal könnyű feladat az öttengelyes megmunkálás

Váltás 3-ról 4 tengelyre, igény szerint

A kompakt, nagy munkaterű VMXi megmunkálóközpont ideális egyedi vagy kis szériában végzett sorozatgyártáshoz. A Kitagawa GT 200 körasztallal mint negyedik tengellyel történő kombinációban még szélesebb körű alkalmazásokhoz válik használhatóvá. A feldolgozás megkezdésekor egyszerre a munkadarab akár négy oldala is megmunkálható újrabefogás nélkül, és lehetőség van a kör alakú alkatrészek felületmegmunkálására is. A kiegészítő tengely az aktuális igényeknek megfelelően könnyen telepíthető vagy eltávolítható.

Látogasson meg minket Hannoverben az EMO szakkiállításon!

12. pavilon, D84. stand

www.hurco.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek