Akár 600 kg-os munkadarabok nagyteljesítményű megmunkálása 8,9 m²-en

Az új CLX 750 nagy stabilitása, erős főorsója és high-tech felszereltsége már a digitális gyártás korszakát idézi

2019. november 13., szerda, 06:00

Címkék: DMG MORI EMO Hannover eszterga esztergaközpont fémmegmunkálás forgácsolás garancia megmunkálás

A DMG MORI az EMO fémipari szakkiállításon tartotta a CLX széria új csúcsmodelljének számító CLX 750 világpremierjét. A berendezést 600 kg-os és 1 290 mm-es befogási hosszúságú munkadarabok megmunkálására tervezték, így ez az univerzális esztergaközpont különösen alkalmas nagy tengelyek megmunkálására.

Az alapfelszereltség részeként a DMG MORI technológiai ciklusokkal és modern IoTconnector 3D vezérlőtechnológiával felvértezett CLX 750 készen áll bármilyen jövőbe mutató gyártási feladat megvalósítására. A magas felszereltség az ügyfélspecifikus automatizálási megoldásokkal tovább szélesíthető.

A DMG MORI az EMO kiállításon tartotta a CLX széria új csúcsmodelljének számító CLX 750 világpremierjét. A gépet maximum 600 kg-os alkatrészek 8,9 m² alapterületen történő megmunkálására tervezték.

Y tengelyes kivitel esetén az 1 290 mm-es megmunkálható hosszúság és a maximális 700 vagy 640 mm-es elforduló átmérő teszi a CLX 750-et nagyon sokoldalú esztergaközponttá számos iparági alkalmazás számára. Tengelyek gyártása esetén az opcionális állóbáb 430 mm átmérőig képes támogatni a megmunkálást. Az Y tengely lenyűgöző ±80 mm mozgási távolsága lehetővé teszi a komplex alkatrészek excentrikus megmunkálását, míg a segédorsó segítségével a 6 oldalas teljes megmunkálás végezhető. Orsóoldalon a CLX 750 nagy teljesítményt kínál a nagyteljesítményű forgácsolási feladatokhoz: a 2 000 Nm nyomaték és a 46 kW teljesítmény önmagáért beszél. A DMG MORI inlineMASTER orsójához – a MASTER sorozat minden orsójához hasonlóan – 36 hónapos garancia tartozik, munkaóra-korlátozás nélkül.

Az inlineMASTER orsó 36 hónapos kellékszavatossággal rendelkezik, munkaóra korlátozás nélkül

A DMG MORI a CLX 750 szerszámgépet jövőbiztossá tette azzal, hogy lehetőséget biztosít a megmunkálási folyamatok digitalizációjára. A géphez a SIEMENS vagy a FANUC modern 3D vezérlőtechnológiája is elérhető, míg az exkluzív DMG MORI technológiai ciklusok – mint például a váltakozó fordulatbeállítás, az Easy Tool Monitor 2.0 vagy a Multi-Threading Cycle – egyszerű és hatékony munkavégzést tesznek lehetővé. Az IoTconnector az összes CLX gép alapfelszereltségének része. Az alkalmazás lehetővé teszi a gépek digitális hálózatokba szervezését, az integrált tűzfal révén a legmagasabb szintű védelmet nyújtja, valamint úttörő szolgáltatási megoldásokat biztosít a SERVICEcamera és a NETservice segítségével.

A jövőorientált gyártást egyre inkább kíséri az automatizált gyártás – ezt a trendet követi a DMG MORI is. Ily módon a CLX 750 termelékenysége az egyedi automatizálási megoldásokkal tartósan javítható.

www.dmgmori.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek