A QT-PRIMOS kis alapterületen kínál kivételes teljesítményt

2019. június 07., péntek, 15:47

Címkék: eszterga esztergaközpont esztergálás Fanuc forgácsolás Mazatrol Yamazaki Mazak

A Yamazaki Mazak QT-PRIMOS sorozatának kompakt 2-tengelyes esztergaközpontjai igazolják, hogy kis, helytakarékos gépek is képesek kiemelkedő teljesítményre.

A három verzióban - 5", 6" és 8"-os tokmányos kivitelben - elérhető QT-PRIMOS sorozat kivételesen kis alapterületű modelljeivel ideális a belépő-szintű géphasználók számára.

Ezek a gépeket kifejezetten tömeggyártásra tervezték nagy sorozatok gyártó üzemekbe, azoknak a beszállítóknak, ahol követelmény a gyors ciklusidő és egyszerű programozás. Nagy szilárdságú orsó/motorral felszerelve a páratlan megmunkálási teljesítményért,vibrációt okozó fogaskerekek és szíjak nélkül.

A kivételes vágási teljesítmény biztosítására az 50 SG verziójú QT-PRIMOS 5,000rpm fordulatszámú orsóval és 7,5kW teljesítménnyel 47,7Nm nyomaték kifejtésére képes. A 100 SG szintén 5,000rpm fordulatszámmal és 9kW teljesítménnyel 75Nm nyomatékú. A 150 SG orsó sebessége 4,000rpm, teljesítménye 11kW és 131Nm nyomatékot tud kifejteni. 234Nm-es nyomatékú orsó opció szintén elérhető.

A QT-PRIMOS szervomotor hajtású revolver fejjel szerelt, ami nagy sebességű, emelésmentes szerszámváltásra képes. A nagy sebességű pozicionálást a súrlódás mentes lineáris vezetékekkel érik el, 30 m/min gyorsjárati sebességet biztosítva az X- és Z-tengelyen.

Mazak QT-PRIMOS 150 SG SmoothC vezérléssel

A nagy merevségű, doboz-szerűen kialakított gépágy stabil megmunkálást és így kiemelkedő pontosságot biztosít, nagy kapacitású forgácskihordóval, ami segít megelőzni a hűtőközeg hőmérséklet növekedését. A gépek Hőpajzzsal is el vannak látva, valamint a Mazak hőingadozás ellenőrző funkciójával is, ami automatikusan kompenzálja a megmunkálás közben jelentkező környezeti hőmérsékletváltozást.

A QT-PRIMOS sorozat modelljeit nagy első ablakaikkal és kicsi, könnyű első ajtajaikkal a kényelmes működtetésre és könnyű hozzáférhetőségre tervezték. Mivel a napi ellenőrzést igénylő elemek és a kenőolaj tartály mind a gép elején kaptak helyet a karbantartás egyszerűen elvégezhető és a gép kompakt gyártósorba is könnyedén beilleszthető.

A széria darabjai számos automatizálási opcióval rendelkeznek, beleértve a Gyors Betöltőt, a kis alapterület automatizációs rendszert vagy a Felsőpályás betöltő rendszert ami lehetővé teszi a kezelő nélküli működtetést.

A széria elérhető Mazak FZ vezérléssel a FANUC 0i alapon, vagy MAZATROL SmoothC vezérléssel, a gyorsasági szempontból világelső Mazak SMOOTH Technológia belépő szintű verziójával. A SmoothC kompakt kezelőpanele biztosítja a könnyű párbeszéd alapú programozást.

A QT-PRIMOS sorozat a Mazak globális gyártási előírásainak megfelelően kerül legyártásra, ami annyit tesz, hogy a belépő szintű árkategória ellenére a Mazak kompromisszumot nem tűrően törekszik a legkiemelkedőbb gyártási minőségre.

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek