A nehéz idők fejlesztésének alapja, a strukturált adatgyűjtés és elemzés

A változásokhoz való alkalmazkodás képessége a megszokott körülmények közt is a fejlődés kulcsa lehet, egy globálisan megnehezedett gazdasági helyzetben azonban létkérdéssé is válhat

2021. január 14., csütörtök, 06:00

Címkék: adatelemzés adatgyűjtő fémmegmunkálás forgácsolás ipar 4.0 OKUMA Smartus Zrt.

A 2020-ban Európában megjelent COVID-19 járvány idejét a pozitívan gondolkodók – helyesen – a felkészülés, fejlesztés hónapjaiként determinálták. Ellentmondásnak tűnhet, hiszen a fejlesztés költségeinek kigazdálkodása sokak számára nem lehetséges a jelenlegi feltételek mellett, a tartalékok felélése pedig túlságosan kockázatos lépés egy vállalat számára.

De van-e olyan megoldás, ami minimális pénzbefektetéssel jelentős eredményeket hozhat?

A minket körülvevő IT-eszközökkel és hatalmas információhalmazzal, az ipar 4.0 adta lehetőségekkel a múlt és jelen eredményeit elemezve, a rejtett tartalékok feltárhatók. Mindez strukturált adatgyűjtés, vizuális megjelenítés, elemzés, és a fejlesztésre vonatkozó akciók meghatározásának kérdése. Az Okuma által fejlesztett, de nem kizárólag Okuma gépekre alkalmazható szoftver, a Connect Plan képes a fent említett teendők jelentős részét elvégezni. A szoftver segítségével a gépen történt minden esemény monitorozható, real-time figyelemmel kísérhető.

De mik is ezek az adatok pontosan?

  • Aktuális gépállapot a gép pillanatnyi helyzetéről. Bármikor bárhol, egy webböngésző segítségével ellenőrizhető.
  • Hibaüzenetek, amikről azonnal e-mailben tájékoztatja a felelős személyt, aki késedelem nélkül megteheti a szükséges lépéseket.
  • Statisztikák és riport a gép működéséről, kihasználtságáról.
  • Élő videókép megtekintésére is van lehetőség.

A szoftver segítségével a termelés mindennapjainak hibái és problémái feltárhatók. Amennyiben egyes alkatrészeknél a beállítási idő hosszabb, vagy egyes műszakok számára ez több időt vesz igénybe, az okok felderíthetők. Bizonyos alkatrészek gyártásának ciklusidői is pontosan megállapíthatók, így a technológiai optimalizációs eredmények követhetők. A kapacitások, hibák, meghibásodások adatainak kielemzésével az operatív vezetés számára segítséget nyújthat a gyártás és karbantartás-ütemezés feladataiban, vagy akár a műszakbeosztás elkészítésében is.

A gyűjtött információk rámutathatnak egyes gépek túlterheltségére, vagy szabad kapacitásokat tárhatnak fel. Egy-egy indokolatlannak tűnő gépállás, átállási idő rámutathat a belső logisztika, valamint a készülék-, szerszám- vagy alapanyag-kezelés hiányosságaira. A Connect Plan által gyűjtött és strukturált adathalmaz a gyár stratégiai döntéseinek alapjául is szolgálhat. Kapacitásbővítés, gyártásiköltség-kalkuláció, dolgozói prémium megállapítása során hiteles adatokat szolgáltat. Természetesen ezen adatok a szoftver nélkül is összegyűjthetők elméletileg, a releváns és hiteles információk megszerzésére azonban kevés a jó példa.

A szoftver alkalmazására már van hazai és külföldi pozitív példa is. A szoftver bevezetésének híre ugyan a produktív munkaerő-állomány számára ijesztően hat, ám ha megértik, hogy az adatgyűjtés célja nem a felelősségre vonás, hanem a problémák, nehézségek megszüntetése, a fejlesztésekbe bevont emberek számára izgalmas kihívás és motiváló tényező lesz.
Megspórolhat jelentős adminisztrációval töltött időt is, hiszen a gépen gyártott alkatrészeket, a várakozásokat stb. a szoftver rögzíti, így ennek papír vagy más alapon való vezetése fölösleges. A szoftver előnyeit a felhasználók a biztonság, a minőség, a szállítás, a pazarlás megszüntetése, a termelékenység növelése és a dolgozókkal kapcsolatos adatok megszerzésében élvezték leginkább.

A szoftver egy híd a vezetés és a gyártás között, amivel mindenki nyer. Fejlesztésének célja, hogy a produktív munkaerő mindennapi problémái a felelős vezetés számára is jól láthatóak, mérhetőek legyenek. Cél továbbá, hogy a karbantartások tervezhetők, a kapacitások gazdaságosan kihasználhatók, a fejlesztések pedig racionálisan megvalósíthatók legyenek.

A jó hír tehát, hogy a meglévő eszközparkkal, a rendelkezésre álló, de eddig strukturáltan nem gyűjtött információkkal, némi energia- és időráfordítással minden gyártóegység jelentősen növelheti termelékenységét.

Sipos Ádám, a Smartus Zrt. alkalmazástechnológusa

www.smartus.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek