A Mazak bemutatta a legújabb, belépőszintű 5 tengelyes megmunkálóközpontját

Belépőszintű – kifejezetten az 5 tengelyes megmunkálásban még járatlan ügyfelek számára tervezett – teljesen szimultán 5 tengelyes megmunkálóközpontot épített a Yamazaki Mazak

2020. május 01., péntek, 06:00

Címkék: fémmegmunkálás forgácsolás Mazak MAZATROL SmoothX CNC megmunkálóközpont öttengelyes megmunkálás Smooth Yamazaki Mazak

A Nagy-Britanniában kifejlesztett és kifejezetten az európai piacra szánt CV5-500 kiemelkedően kedvezményes áron kerül piacra, így ideális választás beszállítók, start-upok és bérmegmunkálást végző cégek számára.

Az igen sokoldalú 5 tengelyes megmunkálóközpont kategóriájában egyedülálló módon nagy merevségű híd kialakítással és stabil megtámasztású, Y tengely mentén elmozduló forgó-billenő asztallal rendelkezik, így rendkívül nagy pontosságot és különösen kompakt megmunkálási megoldást nyújt.

A CV5-500 újonnan tervezett Y irányban fix pozíciójú orsóházzal rendelkezik, amivel még teljes Z tengely löketnél is tartja a megfelelő megmunkálási merevséget. 12 000 RPM fordulatszámú orsóval rendelkezik, valamint 18,5 kW és 119,4 Nm csúcsteljesítmény elérésére képes, így különböző anyagok széles választékának megmunkálásához ideális. A nagy sebességű alkalmazásokhoz 18 000 RPM fordulatszámú, a hőstabilitásért X, Y és Z tengelyén belső golyósorsóhűtéssel ellátott orsóopció is elérhető.

A CV5-500 nagy merevségű, görgős csigahajtású Sankyo asztallal rendelkezik, ami nagy, a B tengelyen 220, a C tengelyen 360 fokos szögben biztosít elfordulást. A gép X, Y és Z tengelyi 36 m/min gyorsjárati sebességével kifejezetten gyors teljesítményt nyújt, valamint Ø500 mm × H320 mm méretű, akár 200 kg tömegű alkatrészek megmunkálására is ideális. Továbbá a Thermal Shield rendszere stabil vágási pontosságot biztosít a megmunkálás közbeni hőmérséklet-változás automatikus kompenzációjával.

A nagy teljesítmény elérése mellett a CV5-500 tervezésekor komoly hangsúlyt fektettek arra is, hogy a gép a kezelő számára könnyen hozzáférhető legyen, anélkül, hogy az ergonómiai megoldások az automatizálási rendszerekkel való kompatibilitás rovására menjenek. A gép számos automatizálási rendszerrel egyszerűen integrálható az oldalsó betöltőajtónak, a robotinterfésznek, valamint a hidraulikus és pneumatikus készülék interface opcióknak köszönhetően. Az automatizálási felszerelések szabadon hagyják a gép elejét, így a kezelő számára továbbra is biztosított a kényelmes hozzáférés a beállításokhoz, illetve a megmunkálás közbeni jó betekinthetőség.

Mindössze 2 300 × 2 790 mm-es alapterületével a CV5-500 kategóriájában a legkompaktabb 5 tengelyes megmunkálóközpont, így ideális választás az általános beszállítók és a bérmegmunkálással foglalkozó cégek számára, ahol erősen korlátozott a rendelkezésre álló alapterület. Fokozott figyelmet fordítottak a gép körüli karbantartási terület minimalizálására, így a hűtőfolyadék-tartály és az oldalsó kiürítésű forgácskihordó a gép eleje felől is kihúzható, ezáltal kényelmes hozzáférést biztosít, a gép hátulja pedig egészen az üzem falához helyezhető.

A szerszámtár 30 férőhelyes kivitelben érkezik, szükség esetén 48 férőhelyesre bővíthető, a duplakaros ATC pedig kiemelkedő, 1,3 másodperces (szerszámtól szerszámig) szerszámcsereidőt biztosít. Az oldalsó szerszámtárbetöltő ajtó standard felszerelés, ami kényelmes szerszámcserét tesz lehetővé akár automatikus ciklus működése közben is.

Az új gépet a SmoothX CNC-vel, a Mazak SMOOTH technológiájának speciálisan 5 tengelyre tervezett vezérlőjével szerelték fel.

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek