A háromtengelyestől az öttengelyes alkalmazásig

A HURCO a megmunkálási folyamatok optimalizálásánál biztonságos és megbízható módon támogatja az operátort

2019. március 22., péntek, 06:00

Címkék: forgácsolás HURCO vezérlés vezérléstechnika vezérlő WinMax

A HURCO az intuitív módon kezelhető Max 5 vezérléssel és a „Solid Model” importálás funkcióval megkönnyíti a kezelő számára az öttengelyes marást. Összességében a HURCO olyan szolgáltatáscsomagot kínál, amely még az új belépőket is hozzásegíti ahhoz, hogy gyors termelésoptimalizálást érjenek el az öttengelyes marás során.

„Aki a mindennapi munkában rendszeresen rendkívül összetett munkadarabokat kíván megmunkálni, ne rettenjen vissza attól, hogy öttengelyes gépbe invesztáljon – tanácsolja Sebastian Herr, a HURCO alkalmazástechnikai vezetője. – Ha egy háromtengelyes gépen újra és újra, négyszer-ötször be kell fogni a munkadarabokat, akkor jobban megéri már rögtön öttengelyes gépet használni.” Az egyedi és kisszériás gyártásnál az ötoldalas megmunkáláshoz jó belépőmodell a HURCO VC 500i megmunkálóközpont. Az öttengelyes mozgóállványos, forgó-billenő asztalos gép alkalmazása az egyszerű és gyors programozásnak, valamint mozgóállványos kialakításának köszönhetően széles spektrumot ölel fel a bérgyártástól a gépgyártásig. A megmunkálás, akárcsak egy háromtengelyes gépnél, lineáris, azzal a különbséggel, hogy itt egyszerre több oldalon zajlik. A háromtengelyesről az öttengelyes megmunkálásra való átállás betanítása ennélfogva kis energiabefektetéssel jár.

Az intuitív módon kezelhető vezérlés javítja a gép teljesítményét: HURCO Max 5 dialógusvezérlés (Forrás: HURCO)

A HURCO háromtengelyes gépei problémamentesen felszerelhetők

Minden HURCO gép olyan szoftverrel van ellátva, amely lehetővé teszi az öttengelyes megmunkálást. „Ha nyilvánvaló, hogy a gyártás kettőnél vagy háromnál több befogási folyamatot igénylő, bonyolultabb munkadarabokat csak alkalomszerűen kíván meg, mindenképpen gazdaságosabb háromtengelyes gépet felszerelni erre a célra” – vallja Sebastian Herr. Az utólagos hardveres kiegészítés nem tart tovább egy napnál, ehhez hozzájön még egy nap a munkatársak betanítására. A háromtengelyes konfigurációval szállított gép viszont nincs felszerelve a megfelelő megvezetőkkel és üvegskálákkal, ennélfogva kicsit durvább megmunkálást tesz lehetővé. „Öttengelyes géppel alapvetően nagyobb precizitást tudok elérni a munkadarab esetében” – fűzi még hozzá a HURCO alkalmazástechnikai vezetője.

Harmonikus összjáték: a gép és a WinMax dialógusvezérlés között

A HURCO megmunkálóközpontok házon belül fejlesztett és beépített CNC-vezérléssel rendelkeznek. A vezérlés a WinMax felülettel összekötve dialógusorientáltan, lépésről lépésre végzi a megmunkálást, így a gép gyorsan elsajátítható és intuitív módon kezelhető programozását teszi lehetővé. A négyszög-, menet-, betűmaró ciklusoktól kezdve a bonyolult kontúrmaró ciklusokig minden célorientált megmunkálási folyamatlépésekben kerül összefoglalásra. Ezáltal jelentős mértékben lerövidülnek a programozási idők, és az új munkatársak rövidebb idő alatt be tudnak tanulni. A Max 5-tel ezenkívül CAD-rendszerekből közvetlenül be lehet olvasni STEP formátumú 3D fájlokat. A „Solid Model” importálás funkciónak köszönhetően még jobban lerövidül a programozási idő, és sokkal kevesebb a hibalehetőség a nyers munkadarabtól a kész alkatrészig vezető úton. Bonyolult DXF rajzokat USB vagy LAN interfészen keresztül közvetlenül be lehet olvasni és fel lehet dolgozni a 19"-os képernyőn.

www.hurco.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek